Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Teri88 k těm Attitude - už vím, jak to popsat - že lepítka nejdou přes sebe a max. 2-3 cm od sebe, víc to nejde. jednou se dokonce utrhlo
ale jak říkám-zatím pleny dobry.
Já bych ti na to mití doporušila medvídka.-) dá se naředit a namáčet v něm můžeš lát. plenky třeba na kousky nastřihané ![]()
@albinkaslunicko jenže jsem četla, že ty eterické oleje, které medvídek obsahuje, není dobré dýchat kvůli alergiím a astmatu, takže se mi to moc nezdá to dávat prckovi na zadeček-nevíc, co to může způsobit, ale mohla bych koupit jen čistý mandlový olej. zítra si pro ty ubrousky jdu, tak jsem zvědavá, jak to budu stíhat a v neděli mi kamarádka ukáže látkování a možná do toho taky půjdu
Jo a co se týče těch Attitude, tak po týdnu trošku měním názor-jak prcek víc pije, tak víc čurá a plenka, jelikož obsahuje jen celulozu, která nesaje tolik jako SAP, ale zase by měla být eko, tak je po 1 hodině dost počůraná a stalo se mi, že po 4 hodinách protekla tak, že mi čůral přímo na nohu, chudák. takže je jen dopotřebuju a zůstanu u attitude nebo zkůsím to látkování. protože abych přebalovala častěji než u látkování, to by mě šlak trefil
a navíc by mě to stálo brutální majlant
No mi látkujem už měsíc a v pohodě mám teda spíš klasické čtverce a dá se říct, že stačí i tomu našemu učuránkovi
Používám teda momentálně ubrousky pampers ale střídáme je podle akcí… a druhu obchodu kde zrovna nakupujem
mažu vazelínou s lékarny výjde na dobrý peníz a nemusím se bát namazat až až.-) a chtěla jsem se tě zeptat na kakání jáké eko jednorázovky by si doporučila??? kakáme pravidelně a chtěla bych je s klidem vyhodit bez dalších pochybností
dík za odpověď
Přesně tak, mám 5 měsíční holčičku a jsem šokována v jaké době jedové žijeme, proto doporučuji všem maminkám, zajímejte se o složení, potravim, kosmetiky hlavně dětské, v té bio a eko, ty jedovaté látky opravdu nejsou a ohledně plen, když jsem zjistila že bělení vložek, plenek chlorem uvolnuje dioxin, který je prokázán jako karcinogení. A to že se obyčejná jednorázová plena rozkládá údajně prý 400 let, je taky pádný důvod je omezit, už kvůli našim dalšim generacím. Nejvíc info mám z knížky doba jedová 1 a ve 2 díle rozebírají i očkování, čož je velké téma samo osobě. doporučuji i www.rozalio.cz Hodně štěstí
Zkusim i ty látkovky, nevíte kde je sehnat a jak podrobně fungují?
Hodně mi poradili na facebooku v poradně pro látkovačky
Jinak si maminky hodně chválí látkovky anavy na tom fajsu je přímo ta maminka, která za anavama stojí - pokud si myslela lákovky jako čtverce - jakt o bývalo před pemprskama tak doporučím Kikka nebo pleny s Libštátu huštěné… maminky doporučují rozměr 70×70 ale nám spíš vyhovují 80×80
a na to svrchňák tím myslím svrchní kalhotky… Moji zbírku tvoří i svrchňáky Haipa-daipa a spokojenost… Klidně se na mě obrať… pošlu odkazi, teda jestli nemáš fajs tak je nás spousta co ti řeknou svůj názor ![]()
@Letavice78 máme stejně starého možná o fous mladšího klučinu 23.11
a dobu jedovou už mám napsanou ke koupi ani nvm kde jsem na ni narazila
Vždy mě hodně potěší, když někomu není příroda putna
a ten odkaz nahoře je pro tebe
![]()
Holky, se kterými ekoplenkami máte dobrou zkušenost? Potřebuji nějaké jiné než z DM, kam se prostě nedostanu. Dívala jsem se na Feedo a Mall a tam mají Moltex, Wiona, Beaming Baby a Naty Nature Babycare.
Budu to kupovat pro batole jen než se zbaví opruzenin, tak mi na ceně nezáleží.
Máte nějaké vyzkoušené z těchto značek?
Děkuji za reakce.
Zdravím, zrovna pokukuji po zkušenostech s ekoplenami.
Na naši dvouletou používám eko pleny z DM, zkoušely jsme pár měsíců i švédské Naty, ale z těch měla růžový podrážděný zadek podobně jako z pampersek. Jsou proti dmkovým takové tužší a papírovější, mají pevnější pásky, nejsou prostě tak příjemné a pohodlné (aspoň můj dojem). Pár jich doma ještě mám ve velikosti 5, kdyby někdo chtěl otestovat, můžu poslat.
Plánujeme druhé dítko a ráda bych už od začátku používala zase ekopleny, jen ty dmkové eko pleny jsou až od 4 kil, což asi málokteré novorozeně má. Máte prosím zkušenosti s ekoplenami na novorozence? Děkuji.
Ahoj holky, tak zatim jsem ve fazi testovani, zkouseli jsme babylove nature, wiona, bamboo nature a doma mame jeste naty, moltex a beaming baby. Az je vsechny otestujem, sepisu to
zatim: babylove dobry, ale jednou uz protekly, to stejne bamboo, ale prijdou mi takove jako pevnejsi. A wiona dobre, ale vypadaji dost igelitove (i kdyz je to zrejme bioplast). Uvidime. Testovani zdar ![]()
Tak pleny byly fajn, na omak malinko hrubsi, nez treba klasicke Bella Happy, ale mala se z nich neopruzovala. Nepamatuji si, ze by treba protekly, ale je fakt, ze na noc jsem je nedavala. Jedine, co bych jim vytkla, je velikost. Meli jsme 3, coz ma byt do osmi kilo, nicmene mala mela 6 a pul kilo a myslim, ze uz to bylo na hrane, uz ji sem tam tlacily. Rekla bych, ze jsou tak do sesti kilo, tak bacha na to ![]()
Super plenky, pekne sedi, neprotekaji, zkouseli jsme i na noc a zvladly to
nevyhodou je ale to, ze vypadaji hodne igelitove a dokonce i trochu susti, kdyz se miminko hybe. Taky jsme meli velikost 3 a odpovidaji i velikostne i tvarove plenkam Bella Happy.
@mattule Bambo nature dobrý, jen trochu tužší. Mají krásné obrázky, velikostně celkem odpovídají. Malá se z nich neoprudila, takže spíš doporučuji. Nejsou taky nijak šíleně drahé. Nicméně zkoušíme teď Babylově nature a taky jsou fajn, jen levnější a o nic horší, než třeba Bambo nature.