Bio plenky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
213
4.1.13 22:18

@Teri88 To mi říkala švagrová, že se z látkovek děti opruzují, ale proč by je teda maminky používaly, když by se po nich děti opruzovaly, že ano?

Jenže, když se ta špinavá plenka nevypere hned, tak to musí smrdět v kyblíku a pak se šíří bakterie při každym otevření kybliku, ne? Malý měl hleny ve stoličce do 6 měsíců a to jsem na hygienu „pes“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
4.1.13 22:19

@Teri88 no a já přebaluju tak každy 3, někdy 4 hodiny podle toho jak to vyjde časově. a v látkovkách jak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
4.1.13 22:42

@elkasina Dřív se děti v látce opruzovaly, protože se tam dávaly igelitové mezivsrtvy aby to neprotékalo. Ale to je středověk..:) Dneska je spousta prodyšných materiálů. Nejprodyšnější varianta je bavlna a vlna na svrchnácích.
Já přebaluju max.co dvě hodiny, spíš co hodinu, hodinu a půl.
Mně na jednorázu vadí to, že moč se vsákne do gelu, dítě nic necítí, ale ta moč se tam stejně rozkládá a může dělat opruzeniny, u holčiček záněty močových cest.
Vadí mi taky parfumace a to množství umělých látek. Nikdo ti neřekne, jestli se náhodou něco nevstřebává.
Pokud je dítě zdravé, moč je sterilní… Smrdí to, jak se rozkládá, ale rozhodně se nikde nešíří bakterie. Bakterie jsou ve stoličce, tu většinou vyhodím i se separační plenkou a ani na ní nešáhnu, nebo umyju pod sprchou.
Plenky zavřené v kýbli nesmrdí. když se otevře, smrdí to, ale neřekla bych, že je to nehygienické.
To mi přijde horší mít přes noc v koši na odpadky pokaděnou plínku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.13 14:39

Holky asi taky zkusím látkovky? chtěla jsem se zeptat v čem a nakolik stupňu prát.. Všimla jsem si, že při druhém praní fleky mizí ale prát dvakrát nebo předpírat se mi nechce.. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
5.1.13 14:47

@albinkaslunicko Pereme na 60 v běžném prášku pro děti. Používáme separačky a nebo kakání předeperu mýdlem (ale to moc nebývá) - fleky už nemám. Dřív při běžném praní pomalu zmizely a dost pomohlo sluníčko v létě..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.13 15:00

Separačka je nějaká část k látkovým plenám? ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
5.1.13 15:05

@albinkaslunicko http://ekopleny. cz/separacni-vlozky/1007-popolini-separacni-pleny-v-roli-16×38cm-100ks. html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
5.1.13 15:06

@albinkaslunicko Jestli máš fb - přidej se ke skupině „poradna pro látkovačky“ - ted se to rozjíždí, chodí tam začínající maminky i zkušené maminky. Určitě by ses dozvěděla spoustu zajímavého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
5.1.13 21:57

@Teri88 ahoj Teri, to jako vyhodíš pokakanou plenu místo vyprání, to je dost peněz, ne?
já teda ty pokakany jednorázovky zabalim do igelitu a hned dávám do popelnice.to jen blazen by je mel v kosi, to musi byt hrozny puch, v kosi smrdi i ty curanky.

no a ty hnusky obsahují pěkny svinstva a určitě se to vstřebává do pokožky, proto je taky tolik rakovin - dnes je všechno svinstvo - já si hlídám jídlo- ty zpropadeny Ecka a pritom v samponech a kremech je někdy i 10 rakovinotvornych latek. ja si po porodu umyvala vlasy samponem Head and Shoulders jako obvykle a kuze na obličeji byla cervena a palila me hodne i 2 hodiny po umyti a ted uz mě zase pali ve vlasech, tak jsem zkusila Bioderma a dobry. ale je to skoro ve vsem (kdyz to neobsahuje parabeny, tak ftalaty nebo sodium laureth sulfate atd.), takze si clovek nevybere. kdyz bude dudlik bez BPA, tak to je v nejake hracce z Ciny (nikde jinde se hracky uz nevyrabi), o cemz ani nevime a dite ji okusuje cely rok, takze hruza…

budu si ty Attitude nakonec objednavat, manzel mi to schvalil :-) tak pak dam vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
5.1.13 22:27

@elkasina Nene, separační plenka je vlastně „Perlan“, jestli znáš. Prostě vypadá to jako papír, ale je to jemnější a odolnější. Kupují se v roli. 100 ks jich stojí 168 Kč…
Vkládá se to na tu bavlněnou plínku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.13 18:33

Holky jste zlaťule díky Vám se v tom aj brzo vyznám :-DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
6.1.13 20:47

@albinkaslunicko Jestli máš facebook - přijd do té skupiny „Poradna pro látkovačky“ - tam se to ted moc hezky rozjíždí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.13 19:52

A ty si tam taky Teri88

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
29.1.13 22:00

@albinkaslunicko jj, jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.3.13 22:33

Cau Teri,
takže jsem otestovala ty Kanadské pleny Attitude - vyrobeny v Mexiku (nejlevněší vyjde na 11,3 Kč-brutus) a mně vyhovují, ale používám je jen 3× denně když předpokádám, že nebude kakat. Nikdy neprotekly a mám je už měsíc. Dala jsem je i 2× na noc a dobry. Ale jsou na můj vkus docela uřízlé jakoby na šířku jako např. Bella Happy, jestli je znáš. Když do nich mimi zabalím, tak kolem nožiček ta plínka nepřesahuje přes sebe. ale jak říkám - zatím neprotekly a řekla bych, že z toho bioplastu jsou, protože jsem si koupila z bioplastu i hyg. vložky pro sebe a ten plast je takový tenký a vypadá stejně jako na těch vložkách.

a čím umýváš prdelku prcka? já se teda umyvadla hrozím-že by mi mimi vypadlo, tak zatím eko ubrousky např. Jackson reece, ale chci přejít na flanelovou žínku nebo ubrousky z bambusu. nemáš s tím zkušenost? aby nebyly hrubé po několika vypráních. protože např. perlan mu rozdírá prcku. tak hledám jiné varianty než ekoubrousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí