Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli některá mamina používá bio plenky. Našla jsem Moltex a Wiona, ty druhé jsou dražší. Díky, přeji všem pěkný víkend. ![]()
Jestli myslíš jednorázovky, tak já mám zkušenost s plenami Alana z DM - jsou fajn, od „nebio“ plenek je nerozeznáš. A cenově taky dobré.
baghira píše:
Jestli myslíš jednorázovky, tak já mám zkušenost s plenami Alana z DM - jsou fajn, od „nebio“ plenek je nerozeznáš. A cenově taky dobré.
Tak díky, to jsem nevěděla že jsou v DM. Myslím jednorázovky.
Pouzivame latkovky a eko plenky Alana , maji je v Dm drogerii, nestoji moc - velikost 7-18 kg ma 44 kusu a stoji 209. Spokojenost obrovska, nemuzu si je vynachvalit a zadne jine jednorazovky u nas uz nepochodi. Alany neobsahuji zadnou chemii, zadny plast ani latex, jsou belene kyslikem. Proste uzasne setrne k pokozce deti. Nikdy se mi v nich synek neoprudil, zato v jakychkoliv jinych „igelitakach“ po nejake dobe vzdycky.
Když můžu, koupím také v DM Alany - jsou za dobrou cenu, výborné na omak, ekologicky šetrné a tím že jsou k dostání v DM, tak jsou výborně dostupné, člověk nemusí nic objednávat na eshopech a pak lítat na poštu, případně lítat kvůli plenám někam do horoucích pekel ![]()
Taky jsme měli Alana z Dm,do podzimku,přes zimu nebylo kde kompostovat a teď máme zásoby Pampersek,ale jak dojdou,vracím se k ekoplenám.
Tak my taky často používáme ekoplenky z dm. Je super, že nejsou vůbec nijak navoněný a jsou krásně hebounký
. Cena mě překvapila, protože teď je dost trendy, že co je bio nebo eko, je napálený jak blázen. Takže moc doporučuju.
za sebe doporučuju Alana z DM taky, jsou super, měkoučké, nejsou drahé, …
akorát nám se dítko prudí po kakání i v nich, teď pomáhají akorát pampers sleep&play, což nechápu
ale je to tak ![]()
Ahojky,
Chystám se na plenky Alana taky. Používáte je už od narození? Udávají nejmenší velikost od 4 kg a přijde mi to veliký pro novorozeně. Ale čekám prvního prcka, tak nemám absolutně žádný odhad
Dík za radu.
Tohle resim taky. Pro prcka mam nachystane latkovky, ale do porodnice asi vezmu jednorazovky, jen nevim, jestli tyhle nejsou moc velke. Poradte prosim…
skoro myslím, že je to veliké, aspoň na prvních pár týdnů.
Vojtěch vážil 3,81 a i pampersky 3-6kg mu byly fakt veliké .. a ty jsou takové tenké, takže to nevadilo, alana jsou hutnější, myslím, že by mímo bylo moc vycpané
ale osobní zkušenost nemám.
Ja je teda od narozeni nepouzivala (ale jelikoz melo moje novorozene skoro pet kilo
tak by mu urcite sly), ale co si vzpominam, tak na uplne maly mimco, kdyz jsem jeste ani neumela poradne prebalovat
mi nejvic vyhovovaly spis Babylove, protoze mely pruzne pasky a kdyz jsem mu dala plenky bez pruznych pasku, bala jsem se je utahnout a on je pak procural, mel je asi volne… ![]()
Ted uz jsem ostrilena matka prebalovacka
a taky prevazne latkujeme a davame Alanky, takze tedka uz bych si je do porodky klido vzala !! Ale my jsme v porodnici plenky nafasovali, davaji je tam vsem (Huggies newborn, v nasem pripade uz teda MINI, pac do 2-5 kg se proste nevesel.....
), ale to je asi v kazde porodnici jinak…
Ja jsem mela Moltexky a i kdyz to byly ty nejmensi (3-6kg) taky do nich musel chvili dorust. Pak jsem zkusila prave Alany a ty jsou bezvadny!!!! Zacla jsem je ale brat az ted, co ma malej od 5kg navrch a jsou OK, mensimu diteti budou urcite velky. Pouzivame na noc, zatim jen jedna okolonohy procurana nehoda…