Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepoznáš. Obé může mít příznaky všelijaké. Zkus po pár dnech, po týdnu zopakovat test a uvidíš, co ti ukáže. Pokud bude druhá čárka výrazně slabší, s největší pravděpodobností šlo o hodně raný potrat. Těch 14 dn vydrž, ale kdybys měla nějaké velké bolesti nebo jiné potíže, zajdi tam hned. Co se týče pravděpodonosti, je výrazně vyšší, že to bylo jenom biochemické, i když samozřejmě ani mimoděložní, ba ani prosperující těhotenství se vyloučit nedá, zvlášť, pokud by testy zůstávaly pozitivní - pak se dá nárůst solidně odlsledovat odběry hCG z krve. Pro mimoděložní jsou typické jen mírně stoupající, často kolísající hodnoty.
Tak pokud krvaceni bude mit normalni delku, pak te prestane bolet bricho, test bude slabnout, tak to bude biochemicke. Pokud prestanes krvacet, ale bolest bude pokracovat, treba spineni, test bude nadale silny, tak pak bych se bala mimodelozniho, do te doby ne. Jinak pokud mas teprve 15dpo tak doktorka by opravdu nic nevidela, ani v deloze ani jinde.
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám dotaz na Vás zkušenější… MS mám opravdu snad i na minutu pravidelnou. Přes noc mám ohromné bolesti a ráno hned po probuzení se mi rozjede MS. Tentokrát se dostavily bolesti, ale ráno žádné krvácení. Bolest odezněla a MS se nedostavila. Už to mi přišlo divné. Běžela jsem tedy pro test.. a ejhle, testovací čárka jen o trošku slabší, jak kontrolní (15DPO). Žádný duch. Přes den mě občas popíchlo tu na pravé tu na levé straně a celkově jsem měla zvláštní tlak v břiše. Druhý den jsem dostala velké křeče.. nejprve jsem myslela, že střevní potíže.. poté se bolest změnila v hodně silnou MS bolest. Následně jsem začala hodně krvácet. Bolest trvá druhý den.. ale odeznívá. Problém je, že Ms mám velmi bolestivou každý měsíc a tak nemohu úplně porovnat, jak moc je to špatně.. jelikož už jsem si zvykla. Má otázka zní… jak poznám, zda se jednalo o biochemické těhotenství.. nebo zda se jedná o těhotenství mimoděložní? Dr. mne odbyla s tím, že by to takto brzy stejně nepoznala a objednala mne až za dva týdny. Chtěla bych se zeptat tedy.. pokud si udělám nyní TT.. a čárka bude slabší, šlo o biochemko a pokud bude silnější, nebo stejně silná od posledního testování.. mohlo by se jednat o mimoděložní? Nebo může slábnout i u mimoděložního?Četla jsem, že u mimoděložního se MS vůbec nedostaví v termínu.. máte zkušenosti? Dekuji
Zasla bych si na krev a za dva dny znovu. Stoji to pod 300 kc a uvidis presne. Dojtorka je teda velmi laxni. Nebo holt do nemocnice s tim ze mas velke bolesti
@eva1985aa píše:
Zasla bych si na krev a za dva dny znovu. Stoji to pod 300 kc a uvidis presne. Dojtorka je teda velmi laxni. Nebo holt do nemocnice s tim ze mas velke bolesti
Co by měla doktorka udělat, aby nebyla laxní? Popř. co by měli udělat v nemocnici? Den zpožděná MS, bolesti sice velké, ale podobně jako jindy, navíc ustupují. V téhle fázi se na utz nic nevykouka a s velkou pravděpodobností prostě těhotenství skončilo dřív, než začalo. Pokud by to náhodou bylo mimoděložní, v téhle fázi není život ohrožující a vůbec není rozpoznatelné. Znejistěli bych, pokud bych měla stále jasně pozitivní test i po pár dnech. Ale netuším, co by měli dělat v nemocnici s někým, kdo se rozkrvacel s pozitivním testem v den očekávané MS a ta zatim vypadá jako obvykle a bolesti slábnou. To je bohužel velmi běžný scénář a v naprosté většině případů prostě konec. Řešila bych, kdyby bolesti přetrvávaly, krvácení se vraceli a test byl stále pozitivní.
Mimoděložní takhle brzy nebolí, je to příliš malé, aby to způsobilo bolest a krvácení. Mimoděložní jsem měla a špinění přišlo někdy kolem 7-8tt. A takto jsem špinila víc jak týden, pak jsem začala i krvácet cca 3 dny. Byla jsem v nemocnici ty 3 dny a čekala na volno na sále.
Zdravím. Mám dotaz na Vás zkušenější… MS mám opravdu snad i na minutu pravidelnou. Přes noc mám ohromné bolesti a ráno hned po probuzení se mi rozjede MS. Tentokrát se dostavily bolesti, ale ráno žádné krvácení. Bolest odezněla a MS se nedostavila. Už to mi přišlo divné. Běžela jsem tedy pro test.. a ejhle, testovací čárka jen o trošku slabší, jak kontrolní (15DPO). Žádný duch. Přes den mě občas popíchlo tu na pravé tu na levé straně a celkově jsem měla zvláštní tlak v břiše. Druhý den jsem dostala velké křeče.. nejprve jsem myslela, že střevní potíže.. poté se bolest změnila v hodně silnou MS bolest. Následně jsem začala hodně krvácet. Bolest trvá druhý den.. ale odeznívá. Problém je, že Ms mám velmi bolestivou každý měsíc a tak nemohu úplně porovnat, jak moc je to špatně.. jelikož už jsem si zvykla. Má otázka zní… jak poznám, zda se jednalo o biochemické těhotenství.. nebo zda se jedná o těhotenství mimoděložní? Dr. mne odbyla s tím, že by to takto brzy stejně nepoznala a objednala mne až za dva týdny. Chtěla bych se zeptat tedy.. pokud si udělám nyní TT.. a čárka bude slabší, šlo o biochemko a pokud bude silnější, nebo stejně silná od posledního testování.. mohlo by se jednat o mimoděložní? Nebo může slábnout i u mimoděložního?
Četla jsem, že u mimoděložního se MS vůbec nedostaví v termínu.. máte zkušenosti? Dekuji