BKM - jak postupovat?

Silky123
18.9.11 20:52

BKM - jak postupovat???

Maminky dětiček, které měly podezření na alergii na BKM.

Milé maminky,

chtěla bych se zeptat, jaký byl postup vašich lékařů, když jste dostaly „zelenou“, že můžete zmírnit, tj. nahradit mlíčka hypoalergenní za normální.

29.9. jdeme s Vájuškou na prohlídku na gastro, budou nám tou dobou téměř tři měsíce. Od třech týdnů je Vája plně na UM (neměla jsem mléko) a jelikož strašlivě blinkala (Nutrilona HA a Beba HA), byly jsme hospitalizované. Jelikož v rodině se vyskytují potravinové alergie, tak pan primář radši naordinoval Nutrilon allergy digestive care + Nutriton (podezření na alergii) s tím, že časem budeme zkoušet přechod na normální mlíčko, protože se malé může během času upravit trávení…

A tím se dostávám k hlavnímu bodu. Zajímalo by mě, maminky, na jaká mlíčka jste přešly a jaké byly vaše postřehy - která mlíčka ano a která v žádném případě ne. Je to pro nás hodně důležité, jelikož ta představa, že bychom měli s manželem a hlavně Valinka abolvovat opět to šílené blití, tak nás obchází děs a hrůza.

Moc děkuji za rady a tipy!!! :kytka:

Příspěvek upraven 19.09.11 v 08:44

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bubla24
18.9.11 21:55

Dobrý večer, prožila jsem si něco podobného. Malý je na Nutrilonu allergy care od 4 měsíců. Do 3 měsíců byl plně kojený a pak jsem ho začala přikromvat UM - nutrilonem normálním (měla už málo mléka) Tím jsem zpustila alergickou reakci na BKM. A došlo to fáze že mi odmítl pít UM úplně, takže vlastně nepil nic, a když už něco málo vypil, tak to vyzvracel. (zvracel už v době kdy jsem ho kojila, takže jenom ryze UM to nebylo). Tak jsme skončili v nemocnici kde potvrdili jednak alergii na BKM a jednak potvrdili i silný reflux. Ihned nasadili Nutrilon allergy care + Nutriton a šli jsem domů.

ALe moc nerozumím té Vaší situaci - vy už máte potvrzenou alergii na BKM i reflux? Dělali Vám během hospitalizace nějaké vyšetření?

A teď tedy k tomu vašemu dotazu - podstatné bude, zda se u vaší holčičky potvrdila ta alergie na BKM. Pokud ano, tak zůstanete u toho mlíčka co máte a po několika měsících budete moct zkoušet mlíčko HA. Nemůžete hned přejít na normální mlíčko. Tedy alespoň u nás to tak je.

Mému synovi je přesně rok. A až teď v roce můžeme pomalinku přejít na HA mlíčko a pokud nebudou problémy tzn. nebude zvracet, neosypese apod. tak můžete zavádět mléčné výroby např. jogurty, pribináčky, smetanové omáčky atd.

No a jinač - my máte to HA stejné značky, tzn. Nutrilon

• Citovat
  • Upravit
8petule8
18.9.11 23:14

Mě doktorka na poslední preventivce říkala, že nejlepší jsou Nutrilony, že po nich mají miminka nejmíň komplikací jako bolení, zácpy nebo alergie. A že prý mají nejlepší chuť. Je pravda že když ochutnáš Bebu, tak to není nic co by sis dala na chuť :)

Držím vám holky palce aby vše dobře dopadlo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Silky123
19.9.11 08:51

Všechna vyšetření jsme absolvovaly, od hrtanu, jícnu, neura, vše v nejlepším pořádku, prý tak zdravé dítě neviděli, jen má „asi trochu citlivější žaludek“…

Nutrilon allergy digestive care nám pan primař nasadil, jelikož jsem já sama 2× skončila kvůli potravinové alergii na kapačkách, jednou po jogurtu a jednou po jahodách. A když viděl, jak malá blinká (ne obloukem), tak radši pro prevenci zavedl dané mlíčko. Jo, reflux nemáme, prý je to s podivem, jak krásné „vnitřnosti“ Vája má :)

Manžel dnes večer říkal, že snad Váju prodáme a uděláme si trochu hodnější… Je to hnusný, co říkal, ale musím přiznat, že jsem v danou chvíli souhlasila. Procházíme si už skoro 3 měsíce očistcem - buď by se Vája „užrala“ nebo nejí skoro nic, pokaždé to doprovází řev. Prdíky ji víceméně odcházejí dobře, protože když vyplivne savičku a dáme ji dudlík, tak je po řevu… Přiznám se, že už tohle dlouho nevydržím, několik dní mám tik v pravém oku a je to horší a horší. Měla jsem pocit, jestli se jí nevěnuju málo, ale když jsme to spočítali, tak s ní za den blbnu 6 hodin - krmení, a pak přebalování, to je doba našich hrátek, kdy se Vája směje… Promiňte, tohle je něco jiného, ale já už jsem na šlupky.

• Citovat
  • Upravit
425
19.9.11 13:00

Na blinkání úžasně zabírají homeopatika. Možná by nebylo špatné se s nějakým poradit. Jinak mě blinkali, tedy to je opravdu velice milý výraz toho, co z nich lítalo, oba kluci a homeopatika pomohly snad do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
19.9.11 13:03
mamaho píše:
Na blinkání úžasně zabírají homeopatika. Možná by nebylo špatné se s nějakým poradit. Jinak mě blinkali, tedy to je opravdu velice milý výraz toho, co z nich lítalo, oba kluci a homeopatika pomohly snad do týdne.

Děkuji za tip, zkusíme :kytka:

• Citovat
  • Upravit
bubla24
19.9.11 16:05

Podstatné je, že je dcerka zdravá, že jí nic nezjistili. Teď bych ani neřešila na jaké mlíčko přejít za pár měsíců, ale zda už po tom mlíčku + Nutritonu neblinká a papá s chutí.

Ale vzhledem k té vaší alergii bych určitě v budoucnu u hypoalergenního mléka zn. Nutrilon zůstala.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
19.9.11 19:11

Je mi líto, ale právě že už nepapá s chutí, dřív bulela, že měla málo, ale museli jsme s doktory dávat ml po ml, jelikož i 5 ml jí dokázalo rozbouřit žaludek, že všechno vyzvracela. Posledních 14 dní jsem ráda, když do ní něco „naliju“… Každé krmení je pro mě můrou…

• Citovat
  • Upravit
bubla24
20.9.11 11:03

A myslíte že ta nechuť je tím mlíčkem? Dyť ho pije od těch 3 týdnů - pokud jsem správně pochopila. Je ještě hodně malinká, třeba jí z toho mlíčka bolí bříško a proto ho nechce nebo musí mít jiný důvod… :nevim:
A ještě pořád blinká? Zkuste popřemýšlet kdy nastal ten zlom, že už nepapá s chutí a co tomu předcházelo, např. vyšetření, očkování apod.

Ohledně toho přechodu na jiné mlíčko se zkuste poradit na tom gastru. Možná by více s chutí pila mlíčko HA - je sice pořád hořké, ale není až tak hnusné jak ten allergy care.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová