Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojte, no, zas nieco riesim a dufam, ze sa tu ako vzdy najde nejaka dobra dusa, co mi poradi ![]()
pocas tehotenstva som brutalne zadrziavala vodu, vaha mi stupla zo 60 na 105!!! (a to som rodila o dva a pol tyzdna skor) cele tehotenstvo som bola fyzicky aktivna a v strave striedma, takze si asi viete predstavit ako ma to stvalo.
gyn ma ubezpecil, ze to postupne bude odchadzat a do roka by som mala byt spat na povodnej vahe. momentalne som od porodu 4 a pol mesiaca a skutocne vaha sla dole. minuly mesiac som vazila 76.
teraz zrazu vazim 77,5
a mam vacsie brusko na pohlad
nerozumiem ako som mohla pribrat. stale sa stravujem viac menej rovnako, neprezieram sa, kazdy den chodim aj niekolko hodin bez prestavky, stale plne kojim,
stalo sa to niektorej ze pocas kojenia zacala priberat? vobec nechapem a uprimne som z toho totalne deprimovana
![]()
Není možné, že dostaneš menstruaci?? Bříško a větší váhu mám vždy před MS, asi také voda..
Dokud kojíš tak nějaké odvodnovací procedury nejsou žádoucí..Bohužel člověk musí vydržet.
Snad někdo poradí nějaký fígl jak splasknout. ![]()
lizbeth, to ma uz tiez napadlo, ale vacsie brusko registrujem uz asi dva tyzdne priblizne. ![]()
a ano, viem, ze teraz nesmiem nic odvodnovacie, nejem ani ananas pre istotu.
no, mozno mam proste prijem vyssi nez vydaj, aj ked sa mi to fakt nezda ![]()
stravujem sa stale rovnako, na ranajky 1 krajec chleba vacsinou s nejakym syrom, vareny obed a vecer jogurt. medzitym jedny bebe keksy extra cerealne a banan. pijem nesladene caje a vineu (kvoli mlieku).
Lizbeth píše:,po porodu jsem nezhubla vubec nic a behem kojeni jsem nabrala 10 kilo,
Není možné, že dostaneš menstruaci?? Bříško a větší váhu mám vždy před MS, asi také voda..
Dokud kojíš tak nějaké odvodnovací procedury nejsou žádoucí..Bohužel člověk musí vydržet.
Snad někdo poradí nějaký fígl jak splasknout.
soldi píše:
lizbeth, to ma uz tiez napadlo, ale vacsie brusko registrujem uz asi dva tyzdne priblizne.![]()
a ano, viem, ze teraz nesmiem nic odvodnovacie, nejem ani ananas pre istotu.
no, mozno mam proste prijem vyssi nez vydaj, aj ked sa mi to fakt nezda
stravujem sa stale rovnako, na ranajky 1 krajec chleba vacsinou s nejakym syrom, vareny obed a vecer jogurt. medzitym jedny bebe keksy extra cerealne a banan. pijem nesladene caje a vineu (kvoli mlieku).
no z tvyho jidelnicku mi pripada ,ze na kojici jis malo
a bacha na to,kdyz jsem jedla mene,tak ta vaha splhala jeste vice,snazim se jist petkrat denne,podle tech poradu Jste to co jite a to se aspon drzi na miste
mmonica, ja sa takto stravujem stale, aj pocas tehiotenstva som jedla takto, denne mam 5 jedal- ranajky, desiata (bebe keksy) obed, olovrant (banan) a vecera - jogurt.
proste je mi to strasne divne, ze doterat ta vaha stale klesala a zrazu z nicoho nic zacala stupat ![]()
uz som normalne rozmyslala aj nad tym, ci nemozem byt tehotna
minule tehotenstvo bol moj jediny priznak rastuce brusko. ale to si myslim, ze by som hadam nejako vycitila.
monica a to Ta obdivujem, ze tak dlho kojis napriek tej vahe. ja uz sa sebecky neviem dockat ukoncenia kojenia, aby som schudla ![]()
soldi píše:
monica a to Ta obdivujem, ze tak dlho kojis napriek tej vahe. ja uz sa sebecky neviem dockat ukoncenia kojenia, aby som schudla
to je tim,ze prvni dve deti jsem kojit nezvladla,tohle je me posledni,tak si to uzivam a na vahu kaslu,
na ty se da zapracovat vzdycky,ale kojim uz naposledy
a taky ziju v UK,kde jsou dve tretiny zenskych obeznejsi,takze tady neni takovy tlak z okoli
soldi píše:
mmonica, ja sa takto stravujem stale, aj pocas tehiotenstva som jedla takto, denne mam 5 jedal- ranajky, desiata (bebe keksy) obed, olovrant (banan) a vecera - jogurt.
proste je mi to strasne divne, ze doterat ta vaha stale klesala a zrazu z nicoho nic zacala stupatuz som normalne rozmyslala aj nad tym, ci nemozem byt tehotna
![]()
minule tehotenstvo bol moj jediny priznak rastuce brusko. ale to si myslim, ze by som hadam nejako vycitila.
to me taky napadlo,jestli nejsi v tom ![]()
Já taky při kojení nabírala.
Nakonec jsem v půl roce malýho odstavila, protože jsem měla veliké bolesti kloubů, kolen, zápěstí. Po ukončení kojení to pomalu přestalo a váha za ten rok šla o nabraná kila kojením dolů.
Už jen sundat těhotenská a bude to jako před těhu. Takže u mě to zabere roky dva
Jde to hodně pomalu
.
Lizbeth píše:
liz ty ses nejak rozdiskutovala, co? Ja nejak taky, asi se snazim nahnat dopredu.
Pudloslava píše:Lizbeth píše:liz ty ses nejak rozdiskutovala, co? Ja nejak taky, asi se snazim nahnat dopredu.
jo jsem všude..prší ![]()
Taky by mě zajímalo, jestli lze během kojení přibírat. Já jsem těsně po porodu měla o 10 kg méně než před porodem a byla jsem celkem spokojená. Ale v průběhu kojení jsem to nabrala zpět (kojím už 11. měsíc) a jsem z toho dost špatná
. Jídlo mám tedy ráda, ale snažím se jíst 5× denně rozumně, 3× týdně cvičím pilates (reformer), dlouhé procházky.. A to jsem ještě slyšela, že někdo přibere až po skončení kojení?
Tak pokud máte zkušenosti, tak jsem zvědavá.. ![]()
Soldi mě hned po přečtení napadlo, jestli nejsi těhotná ![]()
Já třeba kojím už 11m a mám stále stejnou váhu. ani se nehla.
Nevážila ses třeba v jinou denní dobu než obvykle?
Po prvním porodu jsem poměrně rychle zhubla na původní váhu a myslím, že na konci 6-tinedělí jsem měla snad o 1-2kg méně, to se drželo po celé období kojení (do 2 let dítka), ale jak jsem nastoupila do práce a přestala kojit, tak jsem to 1-2 kg přibrala a hlavně jsem si všimla zvětšení bříška (možná důsledek denního režimu v práci). Po 2.porodu jsem také zhubla na původní váhu (- 1 kg) v 6tinedělí (a to jsem celkem žravá a vůbec nic jsem si neodpírala), ale změna je v tom, že brzy na to jsem cca 2 kg přibrala a nevím, jak to bude pokračovat dál (asi moc dobře ne, jím nárazově, což není pravé ořechové
)
Být tebou tak si z 1-2 kil nic nedělám, to může být prostě výkyv od normálu, což nemusí nic znamenat a brzy zase bude vše o.k. ![]()