Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Martule No do BM gaťat určitě čč půjdou (znám holku co to tak dělá) dává jednu na novorozenecký sklad. (No já bych tam teda přidala ještě jednu na osminy, ale jí přebalování co hoďku nevadí, já jsem na to zhnilá). Jen vím že si stěžovala, že ty suché zipy škrábou mimčo na bříšku. ![]()
Jinak obecně vícevrstvá je v podstatě to co dvě čtvercovky co se týče savosti jen je méně objemná. Na novorozeně jsou asi čtverce nejlepší (zkus si prohlédnout na Mamaja.cz sklady - novorozence či draka - je to lepší že tak neprotékají kolem nožiček ty míchané vajíčka co mimčo ze začátku produkuje). Přímo PUL kalhotky na čtverce, ale nevím které jsou nejlepší - já moc čtverců nemám tak jsem po tom až tak nepátrala. ![]()
A v klidu se ptej holky tady rády poradí. Já je taky věčně otravuju. ![]()
Ha ha, píšu stejný věci stereo na plenky v sekci látkové plenky - chtělo y to nějk sjednotit
.
Já jsem měla prvních půl roku jen BM kahlhotky a víc mi tam sedly obyč čtverce než vícevrstvé, ale to bylo spíš tím, že máme dost tvrdou vodu a pleny byly děsně tuhý a nepoddajný. U malýho miminka ty sucháče ani tolik nevadí, ale jak začne lézt a sedět tak můžou odírat. Teď jsem si všimla, že se dělají i (krom Haipa) svrchňáky na patentky, znáte je někdo?
http://www.slune.eu/index.php?…
Eliza: ty svrchňáky na patentky neznám,ale píšou tam,že mají střih stejný jako bumies,takže budou asi dobré,ale já bych asi vybírala i podle barvy
/vím,jsem trapná/ …krom Haip jsou na patentky ještě i Venta,ne?..ale ty nejsou na čtvercovky. A co haipy??..do těch by šly čtverce jen tak na volno? /už uvažuju do dalekého budoucna jaké plíny na případné druhé mimi
/…na mimouše bych ale asi dávala co nejvíc vlňáky,příjdou mi takové nejzdravější,nejpřirozenější…jdu vyhledat diskuzi o plenách tady na emimi ![]()
ty jo s tema vlnakama - uplne všude na ne slysim chvalu, ale asi jsem udelala tu blbost, že jsem koupila zatím jen jedny a to na sucháče od Popoliny- hmmm, a připadaj mi „nepříjemný“ - pamatujete z detství na „kousavý“ vlněný svetry? no tak přesně takový. shodli jsme se s mužem, že jestli bude nas Adi po nás, tak nás snima pošle někam. mate s nima nekdo zkusenost?
ovsem takove ty pletene vlnáky- minimalne od pohledu nevypadají kousave - možna jsou divne jen ty Popoliny.
Jo Martule - četla jsi článek na www.baby-cafe.cz o tričkoplenách? Jako levná varianta kalhotek, minimálně jako záložní mi to připadá jako skvely napad. Pár si jich určite „vyrobím“ (vzhledme k tomu, že vyroba spočívá v rozstřihnutí trika, nebude to takový problém ![]()
h.
harpyje: vlňáky na sucháče od popolini? to slyším prvně
popolini mají na druky a prý jsou příjemné…nespletla ses? /a nebo že by nějaká novinka?..fakt nevím/ …já mám na danyho na sucháče imse vimse a ty mi příjdou na omak takový divný,ovšem danmu nevadí,nekoušou a krásně mu sedí ![]()
siloenko, to vis ze spletla. ( a kvuli tomu jsem rozhrabala celou skrin) jsou to ty od Imse Vimse - abych nebyla nespravedliva, nejsou nejak strasne neprijemny nebo kousavy, ale kazdopadne prijemny material si predstavuju jinak
proste je to takova cesana vlna, jsem zvedava jestli je malej bude chtit.
h.
Harpyje , tyhle vlňáky jsou moje nejoblíbenější - mám hodně typů a tyhle mi připadají velmi kvalitní - tenké, nepropouštějí, sedí. Akorát teda u malýho mimina bych dávala hodně pozor na to, aby se na ně nedostal bobek (ten kojenecký). Takže na čtvercovky bych to moc neviděla (leda s novorozeneckým skladem). Tyhle vlňáky jsem měla až L na čtevrcovky, když už byl bobík tuhý a neprotýkal. Možná by ti víc sedla merino vlna - natahováky Disaní a Popoliny - jsou krásně heboučké.
Tak vlňáky mám doma čtvery
natahovací od Disana, na druky od BI, a dvoje hand made by Littlemouse.. milujeme všechny, jen ty hand made jsou z merinovlny celé a halt provlhávají i po xté impregnaci.
Koupila jsme kilo 100% vlny že si udělám nějaké sama.. ale jen s eto musím naučit..:D
Každopádně vlňáky jsou báječné a ze všech gatěk je mám nejradši.
Harpyje:no,já tehdy musela koupit od imse vimse..Dany měl už 13kg (teď má osmnáct,zrovna v nich dneska zase po dlouhé době spal
..)..a málokteré jsou velikostně tak tolerantní.Ještě jsem měla podmínku aby byly štíhlé a vlezli se i do ryfliček
..což IV splňují
..příjde mi,že čím jsou starší,tím už nejsou tak nepříjemné /ale stejně si myslím,že ta nepříjemnost je jen pro mamku,mimimu budou příjemné/ ..a navíc mimino je nemá úplně na sobě případně jenom okraje ![]()
Potom mám ještě dvoje natahovacích disan..jsou taky super,ale hrubší,takže pro nás byli buď na doma nebo na noc,ale mimimu tu bude jedno ,pod volnější dupačky snese cokoliv
a žes Harpyje koupila jen jedny,to si myslím,žes udělala dobře ,další už třeba koupíš jiné a pak,jak bude mimís větší a budeš kupovat zase další,už budeš vědět které
…ale je to pěkná pálka za ty vlňáky,co? ![]()
velchi:na druky od BI…to jsou ty s tím obrázkem na zadečku?
…/tak po těch tajně toužím
…ale zatím není, UŽ ani JEŠTĚ, pro koho
/ ..jaký tam je ten matroš,příjemný???
SIloenko - to jsou přesně ony. Máme na zadečku soptíka ![]()
Materiál je to příjemný, je to vlněný flauš, nepropustí nic, jen když dám TB bambusku nebo EH konopku a má na tom hodně natěsno body, tak lehce provlhávají u pindíka, ale mají jen dvě impregnace za sebou takže další by se to určitě posílilo.
No ta cena byla /je šílená, ale na výkon je to fajn. Akorát už byly na reklamaci, praskla guma na zádíčkách… takže se neboj nejsou až tak superspešl jak vypadají ![]()
Dany už má 18 kilo?? tak to je kus chlapa
My máme asi okolo 13ti kil, a na jedné ruce už ho moc neudržím ![]()
Taky jsem nakoupila 100% vlnu takže chci zkusit vlňáčky uplíst nebo uháčkovat, al emusím se to naučit…
zatím jen sbírám síly. S tím raráškem to moc nejde ![]()
Měj se krásně!
holky jste moc hodny, diky diky diky -
presne o tohle mi slo, taky se na precaste prebalovani necitim ![]()
Elizo diky zes me uklidnila s tema cc do BM (mimochodem omlouvam se,ze jsem rozjela tuhle otazku i tady i na te druhe diskuzi - to zpusobila moje neznalost tohohle systemu diskuzniho fora
), co se tyce skrabani na brisku,to uz jsem cetla vickrat, ale mam takovou predstavu,ze kdybych pretahla jednu tu cc vic dopredu,aby jako vycnivala na brisko, ze by to mohla trochu zachranit?? No uvidime.
Harpyje - na baby-cafe jsem trickopleny videla, jsou moc pekne a je to uzasny napad,ale musim priznat,ze ja jsem strasne nemehlo, i takhle mam strach jak toho drobouse budu prebalovat, takze na trickoplenu si zatim vubec netroufam ani pomyslet
Ale tesim se,co rekne manza,az mu povim,ze bych potrebovala nejake jeho tricko na mimouse (on ma same oblibene-nostalgicky z ruznych horskych akci, jine se u nas doma nevyskytuji ![]()
Vlnacky si taky myslim,ze zkusim az na vetsi ditko, kazdopadne se tesim,ze velikouska budu mit na zimu,takze mu snad i trochu zahreji prdelku ![]()
Zatim se mejte krasne a opet diky predem za kazdou dalsi poznamecku
papa Martule
Martule, to se vůbec neomlouvej, ono to je tady trošku nepřehledné, protože jedna část látkovek je v sekci pleny a další je ve stejných názorech. Možná by stálo za to ty plenky ze stejných názorů přesunout sem - do plenek. Myslím, že by to bylo pro maminky co mají zájem o látkovky a neznají to tu přehlednější.
Jinak ty BI vlňáky s obrázky jsou nádherné, ten materiál je podle mě příjmenější než IV, ale zase trochu silnější. IV taky lépe sedí - ale to srovnávám ty se sucháčema. Mně se právě teď jedny BI vľňáky rozpadají (mojí vinou, chudáci, co museli přežít
)… Taky jsem měla z druhé ruky ty Disaní, ale ty se mi hodily jen tak na noc, střih nám moc nesedl. Ještě mám jedny vlňáky z ecommamy, taky jsou fajn, ale IV u mě prostě vedou (myslím mezi zapínacíma, jinak natahovací jsou pro mě úplně nej)
Eliza píše:
Martule, to se vůbec neomlouvej, ono to je tady trošku nepřehledné, protože jedna část látkovek je v sekci pleny a další je ve stejných názorech. Možná by stálo za to ty plenky ze stejných názorů přesunout sem - do plenek. Myslím, že by to bylo pro maminky co mají zájem o látkovky a neznají to tu přehlednější.
Dej odkaz - přesunu nebo i sloučím diskuse - jen nestíhám všechno najít
Zvlášť když to jsou starší diskuse - velkou reorganizaci diskusí jsem začala dělat až před rokem…
L.
Já jsem čekala jestli se ještě někdo ozve - ono totiž v těch stejných názorech je vedle sebe ekodomácnost-přírodní kosemtika a látkové pleny a trochu se bojím, jestli by to ostatním nevadilo kdyby se plenky přesunuly (chodí tam stejná skupina lidí). Na druhou stranu, když se někdo chce zajímat o látkové plenky, tak půjde automaticky to sekce plenky a ne do stejných názorů. Nejlepší by bylo, kdyby ta samá diskuze byla jak v plenkách, tak ve stejných názorech, ale to by bylo asi moc složité, co?! No, čekám jak se vyjádří ostatní. Ta diskuze je tady: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Možná, že by bylo nejlepší udělat nějakou podskupinu Látkové plenky a pod ní dát všechny založené diskuze týkající se látkových plen. Ty diskuze bych ti klidně našla.