Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky a damy, mam 1,5 leteho klucinu, ktery je v noci kojen tak 3-4krat, je nocni cestovatel, lezi v nejruznejsich joginskych polohach, ale nejcasteji v poloze „modliciho se v mesite“ (tz. prdelka do vzduchu). Uz silim, protoze tim castym pitim a netradicnim polohovanim furt protikame. Doted jsem pouzivala plinky z Lidlu (maximalni spokojenost behem dne), ale uz me nebavi ho temer kazdou noc prevlikat, kdyz se mi procura durch az na madraci. Predevcirem dokonce padly troje pyzamka.
Mate nekdo podobeho kluka pijana, nocniho cestovatele a neprotikate. Prosim o tip na dobre plinky na noc.
Marketa
Ahoj, náš malej taky spává s prdelkou nahoře a hlavou dole. Dávám mu na noc kvalitní pampers a pořádně zatáhnu a nikdy neprotekl.
hojky,
máme doma něco podobného
na noc dáváme Huggies premium superflex a pohodička
Ahoj, já teda bohužel neporadím (možná se ozve Fifik, která tento problém reší už taky pěkně dlouho), ale už delší dobu mě hrozně zajímá jedna věc
Doufám, že mě Lesina nevymaže, protože dotaz je absolutně mimo mísu
Markéto, mohla bys mi prosím tě, přeložit, co znamená tvoje přezdívka? Zajíme mě to už dlouho, došla jsem dokonce tak daleko, že mi v noci to slovo furt letělo hlavou
ano, uznávám, jsem blázen… Ale děsně mě to hryže!!!
![]()
Moc se omlouvám za dotaz mimo téma ![]()
Díky Iva
Taky se nám to občas stává, tak jsem začala používat „větší“ plenky- aby bje měl výš v pase. Teď používám natahovací Huggisky a ťuk, ťuk tatím dobrý. Asi je to tím pružným pasem. Natahovací pampersky mi protýkaly taky.
Bosorka
Nám taky nejlíp pomohly Huggies Superflex, nejlépe o velikost větší ![]()
Přes den má obyč Pampers Sleep and play (cha cha, spíš play než sleep, ty jsou opravdu jen na den a to ještě ne na dlouho) a na noc tyhle Huggiesky a už dlouho máme suchou postýlku.M.
Tak moc dekuji za vsechny rady. ![]()
Huggiesky budu muset testnout, az zase dorazim do domoviny. Tady se bohuzel nedaji koupit, ale s tema Pamperskama to budu muset vyzkouset. Koupila jsem hned dve baleni, Super dry a Active Fit. Tak uvidim. Jinak Theo mi vetsinou protika pasem nahoru, vubec to nechapu. Vzdy si davam pri prebalovani bacha, aby mel pindourka pekne dolu, ale stejne mi vetsinou protece pasem. Moc ho zase nechci utahovat tema paskama, aby se mu spatne nedychalo. Kdyz jsem byla v lete „doma“, tak mi kamoska doporucila Sleep and play a moc nam sedely. Tady se ovsem taky nedistribuji.
Nevim proc. Vzdy jsem zasla, kdyz kamoscin kluk (stejne stary jako Theo) mel plinu nanucanou tak, ze mu visela mezi kolenama pomalu az k zemi, ale byl suchy. Muj Theo byl prebalovan tak 3krat casteji, ale furt mokry. Tak je to asi mou technikou. Jinak si to nedokazu vysvetlit. Syn te kamaradky taky spi na mesitu a taky je jeste v noci kojen, ale vubec ho v noci neprebaluje. To ja musim tak 2-3krat. Maji zhruba stejnou vysku, vahu, stejnou „figuru“ atd. Tak je to asi ta moje „zrucnost“. ![]()
Prosim te Ivco, vubec neva, ze se ptas na mou prezdivku, nejsi sama, uz jedna mamca pred tebou se ptala na to same. Rada jako Ostravacka Ostravacce odpovim. Bydlim u „sobu“, tak jsem pouzila finstinu. Korvapuusti je v otrockem prekladu policko za ucho (alias facka), ale jako takovy vyraz se nepouziva. Vsichni Finove ho jako terminus technicus pouzivaji jen jako nazev pro jeden druh sladkeho peciva z kynuteho testa, ktere je plneno cukrem, skorici a maslem. Takze jako u nas mas treba frgal, banketku, nebo briosku, tady mas korvapuusti. Je to hrozne bezny druh dobroty, prodava se to tu vsude. ![]()
Marketa od sobu
Chichi, tak vysvětlení přezdívky je fakt super ![]()
Ano, ano, Fifik se samozřejmě taky ozve
Markét, Ondra je taky vždycky pročůraný tak, že má mokré břicho. Spí taky s dupou hore. Vyzkoušela jsem všechny možné plíny, ale zjistila jsem, že plínama to asi není…Pamperska protekla, Huggies superflexka taky…většinou používáme fialové Tesco nebo ty z Lidlu. Záleží to prostě na tom, kolik toho přes den pije
Teď byl nachlazený, měl rýmu, při pití nemohl dýchat, tak vypil za den tak o flašku méně než normálně a v noci se nepročůral. Takže já to řeším tak, že když mu dávám v průběhu noci nebo rána mlíko, přebalím ho…jak s novorozenětem, fakt
Tež mě to nebaví, ale na jiné řešení jsem zatím nepřišla.
taky Markéta taky z Ostravy (co u sobů nikdy nebyla
)
Markéto od sobů, tisíceré díky, ted snad budu moct klidně spát
![]()
Mmch, tam u sobů musí asi být krásně, co… jéje, já bych jela hned ![]()
Ivco, momentalne je u sobu pekne hnusne, plus pet stupnu, prsi jako z konve a je lezavo az depresivne. Jestli jsme si letos uzili peti dnu snehu, tak to je moc.
Ale bydlim v Helsinkach, ktere jsou u more a hodne na jihu, severni Finsko je urcite pekne bile, jak ma v tuhle dobu byt. ![]()
Finsko je OK, ovsem cim jsem starsi, tim se mi vice styska, misto aby tomu bylo naopak. Proto jsem tak rada, ze mam s kym poklajdat a vymenit zkusenosti na emiminu. Tady je vychova deti a vse kolem deti prece jen trosicku jine, tak jsem emiminu neskonale vdecna. Vsechny vecicky kolem miminka ( i kdyz Theo uz mimi neni) se pro me staly temer fetisem, ale tady ho nemam jak ukojit. Proto se vzdy vyzivam, kdyz dorazim s malym do Ostravy za nasima a muzu se brouzdat v drogosce, lekarne, Tescu, zkouset ruzne pliny, kremicky atd. Jsem zkratka cvok.
Diky bohu za ceske kosmeticke vyrobky typu Holtuv krem, konopna kosmetika, modra Indulona a td. Jinak bychom ten exem krotili mnohem hure. ![]()
Market, ja musim maleho taky v noci prebalovat jak novorozence. A az ta curaci anabaze skonci, tak musim koupit novou svrchni madraci, protoze bude procurana durch. Vim, ze jsou takove ty zvlastni impregnovane navleky, ale ja v tom nerada spim, je to neprodysne (coz je ucel), potim se na tom a pripadam si jako bych spala ve skleniku. Mam totiz maleho kvuli jeho exemu a drbacim nocnim maratonum u sebe v posteli tak sest mesicu zpatky. ![]()
Diky jeste jednou za plinkovske rady, Marketa
Hele, tak jestli ti bude někdy tam na sever u smutno, můžeš nakouknout k nám do Sever omoraváčku, vždyť jsi taky vlastně z Ostravy
…i když na srazíky bys to měla asi trochu z ruky
Docela by mě zajímalo, jak to tam u vás (nebo pořád u nich?) chodí, tak třeba bys do našeho deníčku vnesla trochu exotiky ![]()
Pozdravuj soby.
ahoj,
zaujala me tvoje diskuze, zvlast o te procurane matraci - je to posun trochu jinam, ale treba ti to pomuze.. Koupila jsem malemu navlek na matraci od Klinmam, a vubec to neni tak, ze by se na tom potil.. je to specialni a kvalitni ochrana matrace, ktera nepropusti tekutinu dolu, ale je paropropustna, takze kdyz se potis, tak to normalne dycha.. jestli chces, mrkni na
http://www.klinmam.cz/…-matraci.php
je to ten klinipur.
ahoj iv-ka
Tu podložku jako Iv-ka máme taky-dvě (jen jiná značka), na povrchu froté, ze spodu nátěr a z boku gumičky (u jené ano, u druhé ne, ale není to až tak potřeba). Je vlhku nepropustná, ale paropropustná.
Něco jiného je tahle podložka http://www.canpol.cz/…duct1394.htm Je to klasická gumovka, která by se už neměla používat právě kvůli zapařování pokožky. Dřív byli i v nemocnicích pod prostěradlami, ale už by být neměly (no, možná někde ještě ano).
Ty podložky jsou pratelné na 90°C a za den jsou suché, Mám dva kusy a zatím stačí ![]()
znám tento problém velmi dobře a nesouvisí ani moc s cestováním,ale s tím, že v tomto věku můj drahoušek začal čůrat náraz a hodně. používali jsme vždycky pampers, a ty drahé. nikdy sleep and play. a jak začal chodit protíkali i ve dne. dneska jsem nejvíc spokojená s FIALOVÝMA tesco. v akci jsou balík za 199,– před vánoci dokonce tři balíky za 518,– . ještě občas mi mamka koupí v Plusu růžové Bombini, je jich 26 za cca 120Kč.
osvědčili se mi i volnější pyžamka a větší bodýčka, protože kluci čůají většinou nahoru a jak má nco obeplýho ihned je mokrej až v pase a plínka skoro suchá.
navíc na ty tesco nikdy ani malinká vyrážka. fakt doporučuju, kvalita a cena. ale bacha ještě mají bílý balíky ty neeeeeee.
tenhle problem resime taky ![]()
pres noc Matymu protekly Huggies, Pampers (levnejsi i drazsi), Tesco fialove (ale jinak jsou super) a nakonec jsem zjistila, ze jsou na noc nejlepsi Helen Harper- jsou objemnejsi, vic „vatove“, ale nam vydrzi…
ale je fakt, ze to je hrozne individualni- fakt zalezi na diteti- Filip vyrostl na Pampers (drahych), jine plinky mu proste nesedely strihove-uzke gumicky, nizke do pasu a tak…Maty je „plinkove vsestranny“ ![]()