Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj těhulky, maminky!
Chtěla bych se zeptat, čekám miminko v lednu a přemýšlím, zda nakoupit nějaké plínky do zásoby. Čeká nás to zdražování a taky dokud mám ještě nějaké peníze:-)
Kupovala jste některá plenky do zásoby, jaké (značku, velikosti) a kolik?
Díky všem za odpovědi!
Ahoj,
já jsem měla nekoupeno do zasoby asi 6 baliku, hlavne hugísky a pemrsky, urcite se ti pak neztrati. Ted hodne pouzivame tesco plinky pres den a na noc hugisky.
Ja bych asi do zasoby nekupovala. U obou dcer se mi stalo, ze byly na nejakou znacku plen alergicke a kazda na jinou.Navic kazdemu diteti vyhovuje jina plena. Ty, co jsem u Charlie chvalila, Zoe protekaly. Na plenach ale stejne usetrime vzdy, protoze kupujeme za:,–(ne v akcich a to jich nakoupime vetsi mnozstvi.
Terik
Já měla na začátku newborn 2-5 kilo pampers asi 4 balíky, od té doby používáme nejvíc fialové tesco plíny, co tak vím, tak vyhovují všem. klidně bych si 3 balíky č.2 koupila, pak je člověk rád, za každou zásobičku ![]()
Jo, jo, maje kamarádka taky tak nakupovala do zásoby, koupila 6 balíků v akci, a narodilo se jí malé slůně, tak pak je měla malé a zbytečné. Takže asi do zásoby moc ne, spíše jen trošku, protože co pak s tím. Pak na popud ušetření, ty peníze vyletí z okna. A zbytečně.
lupito,
já jsem taky zásoby nedělala, ale vyplatí se potom, až se miminko narodí, vychytávat akce. Je jich dost. To jsem si pak vždycky odvezla balíků, kolik se mi jich vešlo do košíku
samozřejmě nutno počítat stím, že miminka rychle rostou.
Taky jsem sbírala třeba bodíky v DM (jedním časem i v Rossmannu) a pak jsem dostala slevu na celý nákup, tudíž i na pleny, atd.
Jinak (bohužel až dost pozdě) jsem objevila Tesco plenky, mají dva druhy, šustivky a papírovky.
Ty jsou hodně levný a podle mého hodně kvalitní. A taky bývaly často v akci
(šustivky jsou „diapers“ - ty nebrat! - a ty dobrý papírovky jsou „nappies“ - vpodstatně jsou hodně podobný jako pampersky)
připojuju se k terikovi. bacha na alergie…já bych dělala zásoby až vyzkoušíš co bude mimi vyhovovat. jinak doporuču pampers, pro kluky cca do 10kg ok, pak začnou protíkat od té doby máme ty fialový tesco napies jsou podobný a v kaci bývá balík za 189-199kč, což je super cena, zrovna skončila akce za 3balíky 518,–kč. ale abych se přiznala těhu ještě nejsem a už mám dva balíky tesco a 3balíky fixies ve skříni.
skrze alergii hugies nedoporučujeme.
U první dcery jsem měla dva balíky newbornů a jedny 3-6kg a pak se dokupovalo (naštěstí jí sedla hned první značka).
Teď dělám menší zásobu - newborny mám 3 balíky od kamarádky a pak mám po 3 balících 3-6kg a 4-9kg a dál budu dokupovat podle aktuální situace. Víc nemá cenu, neodhadnu, jak malá poroste, jak jí ty pleny sednou…
Ahoj. U prvního syna jsem zásoby plínek nedělala. Až pozdě jsem objevila fialové Tesco plínky, s těmi pak skončil. U druhého jsem si kupovala dopředu, ne tak z šetření (i když jsem je kupoval v akci), ale psychologicky mi přišlo lepší utratit po dvou stovkách častěji než tisíc najednou. Nedoporučuji kupovat veliké zásoby těch new born a tzv. 2. Miminko se může narodit větší nebo rychlejí poroste. Ale zásobu trojek doporučuju. I když slevy jsou teď docela často. Je to na zvážení.
Petra
Lesina píše:
Ahoj, přesunula jsem diksusi do plenek.l.
ahoj, jasně…já jsem se původně ptala i tady, ale nikdo se „nechytnul“ ![]()
Jinak díky všem za názory a sdělené zkušenosti ![]()
Ahoj. Mě vyhovovali plenky, jaké mají v porodnici. Jsou tlusté, pojmou hodně čúrání a zadeček je v suchu. Vyzkoušela jsem všechny značky a poradím ti tento typ: Babydream u Rossmana. Jsou tlustší a cenově skoro nejlevnější na trhu. Zkus si někdy propočítat, na kolik tě plínka vyjde. Pampers jsou drahé a hrozně tenučké, malá měla furt mokrou prcku. Babydream má jednu na celou noc a v pohodě.
Ahojky,
u prvniho syna jsem mela zasobu, ktera mi snad vydrzela do roka. A to bylo pred deseti lety. Manzel delal ve velkosklade s drogerii
. U druheho (dcery) jsem taky kreckovala na horsi casy. Mala ma sedm mesicu a jeste jsem pleny nekupovala. Osobne doporucuji ze startu pampers. Jsou opravdu bezkonkurencni. Uplne ty nejmensi ti staci tak dva baliky. Pak bych presla na Tesco standard (fialove). Tech jsem meli ve velikosti midi (4-9kg) asi sest baliku. No mela jsem jich vice. Protoze jsem i neco dostala kdyz se mala narodila. Ale ty jsem pak v tesco s pokladnim listkem vymenila ze vetsi (maxi). Ceho u nas byla jeste velka spotreba.. To byli vlhcene ubrousky. Pripadalo mi ze nadoba na ubrousky byla neustale prazdna. Ubrousky do ted pouzivame pampers. Nam nejvice vyhovuji.
Preji stesti v roce 2008 ![]()
Já bych dodala, že neexistuje ta bezkonkurenčně nejlepší plenka a ani ta nejlepší rada, které jsou nej. Co vyhovuje jedněm, jiní haní.
Nám třeba nesedly pampersky vůbec. Ani nejde říct, že někomu něco neproteče, tak jiným taky ne - někdo si hrozně chvílí Pampers Sleep and play, a pak je tu hromada maminek, které je zatracují do pekel.
To je prostě hrozně individuální. Takže já bych extrémně velké zásoby jedné značky nedělala. Když už, tak vícero značek a pak to uvidíte, co vám bude vyhovovat
Souhlasim s Gabinkou.. Napsala jsem svuj pripad.. a mozna jsem mela stesti ze nam nas vyber vyhovoval.. Je to opravdu individualni. Zatim pacek… ![]()