Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
a on je problém po hodině odejít? jen si nějak nedokážu představit, že babička 5hodin sedí a v kuse mluví tak, že nikdo neřekne ani slovo. takže bych řekla, že zakladatelka krapet přehání. Nicméně není přece problém zavčas odejít, po čase utnout telefonický hovor, že někde musíš být a prostřídat se takto s rodinou, ne?pokud ji mají rádi, jak zakladatelka uvádí, tak jí hodinu dvě jednou za dva týdny obětovat můžou, ne?
A kde si vycetla, ze tam nechodej? Stridaji se tam, a jsou tam dlouho. Kdyz chteji odejit driv, tak se babicka urazi. Nikde nepsala, ze ji nemaj radi, uplne me fascinuje, jak se to pomalu otaci.
@Keyllah píše:
a on je problém po hodině odejít? jen si nějak nedokážu představit, že babička 5hodin sedí a v kuse mluví tak, že nikdo neřekne ani slovo. takže bych řekla, že zakladatelka krapet přehání. Nicméně není přece problém zavčas odejít, po čase utnout telefonický hovor, že někde musíš být a prostřídat se takto s rodinou, ne?pokud ji mají rádi, jak zakladatelka uvádí, tak jí hodinu dvě jednou za dva týdny obětovat můžou, ne?
ano opravdu je to k neuvereni ale minule jsem to pocitala a opravdu jsme tam byli pres 5 hodin, my jsme twmer nic nerekli
hodina nejde, kdyz odejdeme podle ni takhle brzy tak je nastvana ze jsme u ni chvilku
@arinecka píše:
A kde si vycetla, ze tam nechodej? Stridaji se tam, a jsou tam dlouho. Kdyz chteji odejit driv, tak se babicka urazi. Nikde nepsala, ze ji nemaj radi, uplne me fascinuje, jak se to pomalu otaci.
ano taky jsem v soku..ja to opravdu nijak zle nemyslim, i proto v diskuzi jsem na zacatku se snazila vae vysvetlit..
@ibis píše:
Ano, protože mám empatii a vím, že jednou budu stará… Doufám, že až bude potřeba, tak se oni zakladatelka postará, když jí má tak ráda…
Tohle neni vubec o empatii, michas dokupy veci, co spolu vubec nesouvisej.
Prostě je potřeba to tak brát. Nicméně nic vás nenutí tam sedět 5 hodin, můžete se za hodinu dvě zvednout a jít, s tím, že prostě tolik času nemáte. Bude možná naštvaná, ale to je její právo.
@VitaminC píše:
No, nemyslim si nic moc. To je asi standard vsude, nejak to beru, ze to patri ke stari. Urcita sebestrednost hranici az s nevychovanosti.
Od babicky a dedy chodim zrala na pul flasky medoveho jacka.Proste se tam stridame cela rodina, tak aby nebyli sami, mohli se vypovidat a nesmejklo nas.
Telefon babicce nezvedam.
Přesně tak to je u všech.
Taky přijdeme na návštěvu, zdvořile se zeptá co my a aniž bychom to dořekli, jede svoje postřehy se sousedy, své mrtvé přátele i žijící staré lidi, které neznám a nezajímají mě. Tak většinou tu hodinu zdvořile odsedíme a odjíždíme domů. Ale co bych taky po ní chtěla, bába přes 80 let, je celé dny zavřená sama mezi čtyřmi zdmi v paneláku, komunikuje s ostatními přes telefon…tohle nikdy nechci zažít.
@Anonymní píše:
ano taky jsem v soku..ja to opravdu nijak zle nemyslim, i proto v diskuzi jsem na zacatku se snazila vae vysvetlit..
No a nakonec se dozvis, ze nemas empati, taky budes jednou stara a za trest s tebou nebude mluvit ani klika u dveri ![]()
@Keyllah píše:
nezvládáš?není to trochu přehnané, co na telefonování nezvládáš? podle mě spíš trochu přeháníš a zbytečně to hrotíš
mozna to zni prehnane, ale vem si ze kdyz mi vola, jedna se o treba min. hodinovy hovor s babicky monologem, ksyz uz se mne nahodou na neco zepta, tak treba uplne z cesty, vypravi treba o nekom z vesnice koho ja vubec neznam a pta se me jestli si pamatuju situaci kterou jaem ale ja nemohla zazit
nebo treba ze nam pujcovala napr, kufr 5 let zoatky a ze ho chce vratit… a pak zase vyklada stale dokola a dokola, takze ano, z toho jsem uz vystavena
Jinak, jako fakt 5 hodin? Sorry, tolik hodin promarněného času…
@Anonymní píše:
mozna to zni prehnane, ale vem si ze kdyz mi vola, jedna se o treba min. hodinovy hovor s babicky monologem, ksyz uz se mne nahodou na neco zepta, tak treba uplne z cesty, vypravi treba o nekom z vesnice koho ja vubec neznam a pta se me jestli si pamatuju situaci kterou jaem ale ja nemohla zazitnebo treba ze nam pujcovala napr, kufr 5 let zoatky a ze ho chce vratit… a pak zase vyklada stale dokola a dokola, takze ano, z toho jsem uz vystavena
Alzheimer.
@Bytsamsebou píše:
Přesně tak to je u všech.
Taky přijdeme na návštěvu, zdvořile se zeptá co my a aniž bychom to dořekli, jede svoje postřehy se sousedy, své mrtvé přátele i žijící staré lidi, které neznám a nezajímají mě. Tak většinou tu hodinu zdvořile odsedíme a odjíždíme domů. Ale co bych taky po ní chtěla, bába přes 80 let, je celé dny zavřená sama mezi čtyřmi zdmi v paneláku, komunikuje s ostatními přes telefon…tohle nikdy nechci zažít.
ano presne tak, u nas se opakuje nekolik pribehu o lidech ve vesnici a stale dokola, nase babi prave neni vubec sama, zije s defou, ma mnoho kamaradek na vesnici s kteryma se navstevuje, spis me mrzi, ze se treba obcas nezepta na neco nas, pak kdyz ma vlastne moznost se neco dozvedet o nas, nasem zivote, praci, docolene, jelikoz o tom se bavime u ni s ostatni rodinou, tak je nastvana ze nemuze mnuvit celou dobu ona a vlastne rozhodne ze se u ni nebudeme takhle vsichni spolecne schazet..
@ibis píše:
Ano, protože mám empatii a vím, že jednou budu stará… Doufám, že až bude potřeba, tak se oni zakladatelka postará, když jí má tak ráda…
proč zakladatelka? Snad má děti, ne?
Tak 5 hodin, to jste ale spíš masochisti, než co jiného
Já bych po hodině monologu vyskakovala z kůže a minimálně se pokusila babičky zeptat na něco, co mě zajímá (byli tu u vás minulý týden pravnoučata? Už vám přišel kominík protáhnout ten komín? Nebudete chtít pomoct očesat jablka? atd.) a pokud by si stále jela tu svou, tak nejpozději za dvě hodiny bych odcházela. Naštvaná být může, ale to je tak všechno.
@Bytsamsebou ano opravdu si nevymyslim, kolikrat jsme meli sraz kolem 3h, odjizdeli jsme velmi pozde vecer, a kdyz rekneme ze odjizidme tak je to jeste posledni cigareta, posledni sklenicka, posledni kafe…- vy tam skoncite dalsi hodinu ![]()
@Anonymní píše:
ano presne tak, u nas se opakuje nekolik pribehu o lidech ve vesnici a stale dokola, nase babi prave neni vubec sama, zije s defou, ma mnoho kamaradek na vesnici s kteryma se navstevuje, spis me mrzi, ze se treba obcas nezepta na neco nas, pak kdyz ma vlastne moznost se neco dozvedet o nas, nasem zivote, praci, docolene, jelikoz o tom se bavime u ni s ostatni rodinou, tak je nastvana ze nemuze mnuvit celou dobu ona a vlastne rozhodne ze se u ni nebudeme takhle vsichni spolecne schazet..
no babičku totiž váš život nezajímá, a to nemyslím negativně, ona už nikdy nepojede na dovolenou, nepůjde do práce, nebude rekonstruovat barák - takže když v tom nežije, tak už ji to nezajímá - možná ji to zajímalo ještě u jejích dětí, ale u vnuků už ne -
a nechápu, proč jste tam 5 hodin, to je naprosto ubíjející, po hodině bych se zvedla, že k vám přijde instalatér, máte lístky do kina, jedete na nákup - cokoli