Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, protože se jiná diskuze rozjela trochu jiným směrem, zakládám novou pod názvem - Bláznivý babičky. Máte nebo měli jste taky někdo babičku, která sice byla super, ale když kolikrát něco řekla nebo udělala, tak jste se museli smát? Já takovou mám a za nic bych jí nevyměnila, ale to co kolikrát udělá nás vyvádí z míry pokaždý. Dám pár příkladů. Třeba když se bavíme o nízkoenergetických domech a ona nám odpoví, že je to dobře, na co pořád stavět vysoký baráky
. Nebo v Německu u masa říká prodavačce, že chce 5 Hund - pět psů
. Dál budu přidávat později
.
No vida, kokám, že se činíš a diskuse je mezi námi. Tak já se podělím. Moje babička teda především děsně hlásí. Asi si nevzpomenu na moc hlášek, páč to je furt něco, ale jedna z nedávna. Sedíme u našich v obýváku a babička obdivuje mamčiny kytky. Najednou povídá: „Mamce tak pěkně kvetou ty amarylisy. Škoda, že mě ne. Ale já žádný nemám.“ ![]()
No, kdybych neseděla, tak se skácím smíchy a babička se odbourala taky. Vždycky jí to připomenu a budeme se tomu tlemit ještě dlouho…
To by mě taky dostalo. No moje babička si prd pamatuje a tak si všechno přejmenovává. My jsme si už zvykli, ale ty kdo jí neznaj, asi koukaj. Třeba Kauland-Kaufland a podobně. Já mám zážitků, jen vybrat ty nej. Tak popíšu nakup bot. Protože je babička spořivá tak nakupuje zásadně u vietnamců, ale i ty jejich ceny jsou podle ní přemrštěný a tak pořád smlouvá. A na jednom nákupu si vybrala boty za necelý 2 stovky. Vietnamec se bránil, že slevu nedá,ale babička trvala na tom, že víc jak 80 korun nezaplatí. Tak se tam chvilku handrkovali, až babička šáhla do peněženky a vytáhla žeton do košíku z Kauflandu, podala ho vietnamcovi a řekla, že víc už nedostane. Vietnamec koukal jak puk a pak babičku pustil. Navíc jim všem tyká, protože prý se znají. Nějak nechápe, že jich je tu hodně. ![]()
Jo, taky bych někdy chtěla umět smlouvat… ![]()
Další hláška - jednou hráli v rádiu nějakou písničku a ségra říká - to je z Mission Imposible. A babička na to - cože? Myší instinkt?
Od té doby, když ten film jde v TV, říkáme, že dávají myší instinkt ![]()
KPKristy píše:
Jo, taky bych někdy chtěla umět smlouvat…Další hláška - jednou hráli v rádiu nějakou písničku a ségra říká - to je z Mission Imposible. A babička na to - cože? Myší instinkt?
Od té doby, když ten film jde v TV, říkáme, že dávají myší instinkt
Když někdo něco shání, tak si prý má zajet do Ikei, ale babička tam nikdy nebyla. ![]()
Ťeď jsem si všimla, že se ti malý Ondrášek narodil na moje narozeniny
.
Terrad píše: Ťeď jsem si všimla, že se ti malý Ondrášek narodil na moje narozeniny.
No vida, tak aspoň znám někoho, kdo se narodil ve stejný den! ![]()
Hehe, moje babička byla super ženská, ale na tohle expert. Jednou jí teta vyprávěla, že byli na plese a v tombole vyhráli robertka. Babička prej, no to je fajn, to bude dobrá hračka pro Zuzanku (tetinu tehdy 4 letou dceru)
Naštěstí desetiletý bratranec byl v téhle problematice vzdělán a pohotově poučil babičku, že je to umělý pindík
Babička si myslela, že robertek je nějaký panáček a pak tuhle historku dávala často k dobru
![]()
Nebo jsme často sedávaly s babičkou na balkóne v panekáku a hrály karty. Babička občas vykoukla, pobavila se s kolemjdoucími známými, pohoda. Jednou jsme byli svědky konverzace dole stojící sprosté sousedky a jejího syna pod námi na balkóně. Sousedka: „…ale hovnóoo“ babička ani nevykoukla a pronesla:" prdééél" a sousedka: „Á dobrý den, paní Nováková.“
![]()
Naše babička zase každýmu kočičímu jídlu říka Whiskas a když se starala o moje kočky, tak říkala, že ty Whiskasky za 7 korun maj nejraděj. A byla pyšná jak jim dopřála. Jenže každý večer k nám přišla manželovo mamka, tu kapsičku vyhodila a dala jim kapsičky, co jsme nakoupili. Ty naše potvory by nic jinýho nejedli, ale babička měla radost, kdyždruhý den dopoledne našla misku prázdnou..
hii, nedávno jsme přijeli se ségrou a s dětma k babičce - bydlí v paneláku. Odpoledne jsme šli do krámu a když jsme se vraceli (já s kočárem), míjeli jsme se ve dveřích s nějakou paní, co přišla k někomu na návštěvu. A babička na ní spustila - tak vy to podržte a my jdeme ![]()
Když jsem byla dítě, tak babička každý vnouče vzala k moři, teda kromě mě. Bylo jí to líto a chtěla mi to vynahradit, tak mě vzala na muzikál Drákula. O přestávku se všichni šli provětrat, jen naše řada seděla. Babička vytáhla řízky, jablka a nějakej alkohol a všem okolo nabídnula. Pro mě to byl trapas, ale ostatní se najedli. ![]()
Jee, to se bavim
Ja pridam tchyni, ale ona je to taky babicka
Jednou nas pozvala do restaurace na obed, a kdyz mela platit utratu dejme tomu 374, tak rika cisnikovi 375,5. Malem jsem se propadla hanbou pod stul
Jo vietnamcum rika ČIMANI. To nejak netusime, kde to vzala ![]()
Jéé, to je super diskuze.
Já měla prababičku, na vánoce jsme bývali pohromadě celá rodina(4 generace) a zpívali jsme koledy. Když jsem dostala svůj první magneťák, nahrávala jsem kde co, i ty koledy.Ale došla kazeta, tak říkám: „Budu to muset přemáznout.“ A prababička šla pro vlhký hadřík… ![]()
mischni píše:
Jéé, to je super diskuze.
Já měla prababičku, na vánoce jsme bývali pohromadě celá rodina(4 generace) a zpívali jsme koledy. Když jsem dostala svůj první magneťák, nahrávala jsem kde co, i ty koledy.Ale došla kazeta, tak říkám: „Budu to muset přemáznout.“ A prababička šla pro vlhký hadřík…