Jak dlouho se peče pangas?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
18.3.13 15:32

Teď jsem si vybavila poslední setkání s pangasem, jak jsem ten řízek vidličkou „ukrojila“ a bylo to jak bahno :poblion:

@ojchlajch17 Upíct na másle, nakořenit, píct tak půl hodiny a víckrát nekupovat :mrgreen: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.13 15:36
  • Citovat
  • Upravit
616
18.3.13 15:38

Já dělám pangase v troubě. Rozmrazím ho, abych ho zbavila té vody, dám do zapékací mísy, posypu kořením na ryby, na to nasypu zmraženou zeleninu a zaleju smetanou, peču na 200° asi 30 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 15:41

Chci se jeste zeptat…myslite ze mi neuskodi kdyz sem tehotna? nekdo pise ze to neni moc o, k,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
18.3.13 15:45

Určitě ti neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.13 15:46
@SvatkaM píše:
Určitě ti neuškodí.

dekuju za radu mocccc:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.13 15:48

@ojchlajch17 neuškodí, dokonce kluk jak jednu z prvních ryb dostal pangase a žije. Jenom není tak vyživově úžasná jako mořské ryby.

• Citovat
  • Upravit
44193
18.3.13 16:03

Já už pangase nekupuju, už vím, co je to za humus..Hlavně nemá vlastnosti, které od ryby očekávám - dostatečný obsah omegakyselin a dalších látek, pro které ryby jíme. Jako ne, že by byl vyloženě škodlivý, ale je „prázdný“..
Bez kostí jde koupit i poměrně kvalitní filé lososa, tresky a mořský úhoř, kde se vytáhne jen páteř a jinak je bez kostí.
Ale tak před 5 lety jsem ho občas koupila, nerozmrazovala jsem to úplně, upravovala polorozmrzlé a po chvíli otočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
18.3.13 16:03

Hm tak asi jdu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
18.3.13 16:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
18.3.13 16:23

Já bych ho tak nedémonizovala, teda ne že by to byla nějaká fantastická ryba, ale zrovna včera jsme ho zas po dlouhé době měli, po rozmražení mě překvapilo, jak málo vody z něj vyteklo (z toho půlkila tak panák?), hodila jsem ho narychlo na pánvičku, nerozpadl se a nakonec jsme si pochutnali. Tak samozřejmě, že jsou ke koupi mnohem lepší a kvalitnější a přínosnější ryby, ale těhotné teda rozhodně neuškodí :) Dokonce jsem kousek na páře se zeleninou a rýží uvařila roční dceři. Jen je potřeba mít na paměti, že to není mořská ryba, není to domácí ryba a je to mražená ryba se všemi negativy, co tato tvrzení přináší. Ale není to jedovatá ryba, dost s ním s chudákem zamával výše zmíněný hoax :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
18.3.13 16:27

Dost z info tady je hoax…ale sami se na můžeme podívat, proč je z něj ve většině po rozmrazení bahno..asi ta ryba nebude úplně košér, je bez chuti? proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.3.13 16:29

Já myslím, že určitě neuškodí, zase jedovatej není, ale já ho nekupuju, protože mi absolutně nechutná :poblion:.mě chutnají jenom mořský ryby, ty miluju, ale ze sladkovodních se mi dělá trochu nevolno, ať je to pangas nebo kapr :jazyk: jak se začínal prodávat, tak byl vydávaný za mořskou rybu, tak jsem ho natěšeně koupila, a nejprve letěl do koše pangas, hned pak já na záchod. jedovatý to není, ale pokud si chcete pochutnat, tak je nejlepší si koupit tresku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.3.13 16:30

Já jsou koupila Pangase od Nowaka a je jak filé stejná chut a po usmažení drží tvar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.3.13 16:44

Hoax o pangasovi znám dávno.
Přesto si nemyslím, že je to kvalitní ryba, kterou bych chtěla krmit děti. Kupovala jsem ho hlavně proto, že byl bez kostí..Ale bez kostí je i filé lososa, tresky, platýce, mořský úhoř a docela dobře se obírají i makrely a jiné podobné ryby, jak už jsem psala.
Přirovnala bych ho ke kvalitě rybích prstů - mělo by se to konzumovat jen občas.

Je fajn, že u nás otevřeli rybárnu - obchod, který se specializuje jen na prodej ryb :palec:..Seženu tam vše, buď čerstvé ryby nebo zmražené správným způsobem, za přívětivou cenu a každý měsíc mají akci na jiný druh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí