Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Teď jsem si vybavila poslední setkání s pangasem, jak jsem ten řízek vidličkou „ukrojila“ a bylo to jak bahno ![]()
@ojchlajch17 Upíct na másle, nakořenit, píct tak půl hodiny a víckrát nekupovat
![]()
Já dělám pangase v troubě. Rozmrazím ho, abych ho zbavila té vody, dám do zapékací mísy, posypu kořením na ryby, na to nasypu zmraženou zeleninu a zaleju smetanou, peču na 200° asi 30 min.
Chci se jeste zeptat…myslite ze mi neuskodi kdyz sem tehotna? nekdo pise ze to neni moc o, k,
@ojchlajch17 neuškodí, dokonce kluk jak jednu z prvních ryb dostal pangase a žije. Jenom není tak vyživově úžasná jako mořské ryby.
Já už pangase nekupuju, už vím, co je to za humus..Hlavně nemá vlastnosti, které od ryby očekávám - dostatečný obsah omegakyselin a dalších látek, pro které ryby jíme. Jako ne, že by byl vyloženě škodlivý, ale je „prázdný“..
Bez kostí jde koupit i poměrně kvalitní filé lososa, tresky a mořský úhoř, kde se vytáhne jen páteř a jinak je bez kostí.
Ale tak před 5 lety jsem ho občas koupila, nerozmrazovala jsem to úplně, upravovala polorozmrzlé a po chvíli otočila.
Já bych ho tak nedémonizovala, teda ne že by to byla nějaká fantastická ryba, ale zrovna včera jsme ho zas po dlouhé době měli, po rozmražení mě překvapilo, jak málo vody z něj vyteklo (z toho půlkila tak panák?), hodila jsem ho narychlo na pánvičku, nerozpadl se a nakonec jsme si pochutnali. Tak samozřejmě, že jsou ke koupi mnohem lepší a kvalitnější a přínosnější ryby, ale těhotné teda rozhodně neuškodí
Dokonce jsem kousek na páře se zeleninou a rýží uvařila roční dceři. Jen je potřeba mít na paměti, že to není mořská ryba, není to domácí ryba a je to mražená ryba se všemi negativy, co tato tvrzení přináší. Ale není to jedovatá ryba, dost s ním s chudákem zamával výše zmíněný hoax ![]()
Dost z info tady je hoax…ale sami se na můžeme podívat, proč je z něj ve většině po rozmrazení bahno..asi ta ryba nebude úplně košér, je bez chuti? proč?
Já myslím, že určitě neuškodí, zase jedovatej není, ale já ho nekupuju, protože mi absolutně nechutná
.mě chutnají jenom mořský ryby, ty miluju, ale ze sladkovodních se mi dělá trochu nevolno, ať je to pangas nebo kapr
jak se začínal prodávat, tak byl vydávaný za mořskou rybu, tak jsem ho natěšeně koupila, a nejprve letěl do koše pangas, hned pak já na záchod. jedovatý to není, ale pokud si chcete pochutnat, tak je nejlepší si koupit tresku ![]()
Já jsou koupila Pangase od Nowaka a je jak filé stejná chut a po usmažení drží tvar…
Hoax o pangasovi znám dávno.
Přesto si nemyslím, že je to kvalitní ryba, kterou bych chtěla krmit děti. Kupovala jsem ho hlavně proto, že byl bez kostí..Ale bez kostí je i filé lososa, tresky, platýce, mořský úhoř a docela dobře se obírají i makrely a jiné podobné ryby, jak už jsem psala.
Přirovnala bych ho ke kvalitě rybích prstů - mělo by se to konzumovat jen občas.
Je fajn, že u nás otevřeli rybárnu - obchod, který se specializuje jen na prodej ryb
..Seženu tam vše, buď čerstvé ryby nebo zmražené správným způsobem, za přívětivou cenu a každý měsíc mají akci na jiný druh..