Blinkání obloukem a často.

Anonymní
29.8.20 12:49

Blinkání obloukem a často.

Zdravím, omlouvám se za anonym ale jde o mou sestru. Má 3měsíční miminko a je nedonošené, rodila ve 30tt a cisařkým řezem. Nekojí ale krmí sunarem, chtěla jsem se zeptat, když jí to její miminko ublinkavá obloukem a to celkem často a i celkem dost, zda je to normalní? Já jí řekla, že by to neměla brát na lehkou váhu a ať radši zavolá doktorovi, její miminko už ani 3dny nekakalo, furt se kroutí a pobrekává, tak se mi to nezdá a proto se ptám tady, ona na mou radu zavolat doktorovi kašle, tak by jí to tady třeba mohlo otevřít oči.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2015
29.8.20 13:03

To ma 3 mesice od narozeni? Takze korigovane vlastne mesic?

No on Sunar moc miminkum nesedi. Dost zacpava. Ja mam dvojcata porozena s vahou 2500g a Sunar jim nedelal dobre. Nekakaly po nem i 6 dni a pomohla az rourka..

To ublinkavani je bezne u nedonosencu a spravi se az jak si sedne.. Muze zkusit mleko AR, ale aby nezacpavalo jeste vic.

Zkusila bych zmenit mleko.. Nekdy to trva dyl, nez najde vhodne.. U nas to byl Hipp..

Spis me udivuje, ze takovy nedonosenec nema specialni mleko, ale Sunar.. To nejlevnejsi skoro..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
29.8.20 13:18

Někomu Sunar nesedne. Mě malýho úplně ucpal to bylo hrozny… Fakt jakože skoro,, obyčejné, levné" mléko.. určitě bych dala jiný a kvalitnější pro nedonosence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 13:41

@kyticka86 pardon, používá Hipp Combitotik nebo ten AR, teď nevím ale vím, že Hipp

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.20 13:46

Každopádně ale blinká tím obloukem fakt jako hodně a nejen dnes ale i včera, jinak jestli i předevčírem to nevím, každopádně já když jsem měla syna malého, tak mi jednou ublinkl obloukem, já se hned splašila a volala doktorovi a ten mi řekl, že kdyby se to opakovalo často, tak máme přijit, tak jsem to řekla i sestře a ona nic.. Tak jsem doufala, že tady zjistím něco více.

• Citovat
  • Upravit
1394
29.8.20 13:47

Myslím si že by bylo nejlepší kdyby zavolala k doktorce a poradila se a ní, jednat kvůli tomu blikání a i kvůli tomu mléku. Já jsem volala dr. kolikrát zbytečně ale aspoň jsem pak byla v klidu že jsem nic nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 14:12

@Kaktusanda - přesně tak, já jsem tam i několikrát jela zbytečně ale alespoň jsem měla jistotu, že je syn v pořádku. Sestra je uplně strašná, když ji chce někdo poradit, tak neposlouchá, je hrozně panovačná.. Přitom jde ale třeba o zdraví jejiho dítěte a ona prostě nezavolá, protože jsem jí to řekla já. Nemáme mezi sebou moc dobrý vztah ale přece jen, jde o její dítě.. No hrůza. Dokonce i kouří v bytě a má otevřené dveře k malýmu, bydlí v 1+1, takže fakt je strašná. Chudák dítě :,(

• Citovat
  • Upravit
1394
29.8.20 14:19
@Anonymní píše:
@Kaktusanda - přesně tak, já jsem tam i několikrát jela zbytečně ale alespoň jsem měla jistotu, že je syn v pořádku. Sestra je uplně strašná, když ji chce někdo poradit, tak neposlouchá, je hrozně panovačná.. Přitom jde ale třeba o zdraví jejiho dítěte a ona prostě nezavolá, protože jsem jí to řekla já. Nemáme mezi sebou moc dobrý vztah ale přece jen, jde o její dítě.. No hrůza. Dokonce i kouří v bytě a má otevřené dveře k malýmu, bydlí v 1+1, takže fakt je strašná. Chudák dítě :,(

Tak to mi je malého líto. Ona je sama? Pokud ne tak co na to říká otec dítěte? Tohle nikdy nepochopím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.8.20 14:25
@Anonymní píše:
@Kaktusanda - přesně tak, já jsem tam i několikrát jela zbytečně ale alespoň jsem měla jistotu, že je syn v pořádku. Sestra je uplně strašná, když ji chce někdo poradit, tak neposlouchá, je hrozně panovačná.. Přitom jde ale třeba o zdraví jejiho dítěte a ona prostě nezavolá, protože jsem jí to řekla já. Nemáme mezi sebou moc dobrý vztah ale přece jen, jde o její dítě.. No hrůza. Dokonce i kouří v bytě a má otevřené dveře k malýmu, bydlí v 1+1, takže fakt je strašná. Chudák dítě :,(

Kdyby dite skutecne zvracelo obloukem ( jako priznak pylorostenozy), tak by nepribiralo a toho by si pediatr jiste vsiml. Jsou mu uz tri mesice, tezko by se to projevilo az ted. Myslim, ze jsi udelala, co jsi mela a vic se do toho neplet, vidis, narozdil od matky, dite jen obcas. Nerekla bych, ze ti prislusi hodnotit, jaka je matka a uz vubec ne probirat to na netu. Dite jiste neni tyrane a rozdilny nazor na vychovu ditete neni trestny, je to jeji dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 14:26

@Kaktusanda - není sama, má partnera ale on je no.. Jak to popsat.. Chová se jako máma a zároveň je ale uplně na hovno.. S každý práce odchazí, naštěstí on nekouří a vadí mu to ale kalhoty tam nosí právě má sestra..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.20 14:33

@mroe - jde o to, že jsem to viděla jak zvrací obloukem akorat jsem tam byla a včera jsem to viděla na videu, které poslala babičce a ta mi to ukázala. Takže skutečně zvrací obloukem. Ale přibírá to je fakt, má cca 5kg, takže váhu má dobrou.
A já nehodnotím, jen jsem se tu ptala a poté jen napsala, že je strašná :D a týrané jistě není. Jen mám prostě obavy, což je normalní, když je to můj synovec.

• Citovat
  • Upravit
626
29.8.20 15:54

Tak pediatr určitě, to je jasná věc. Jak píše kytička86, Sunar může být pro takhle malé mimino opravdu,,lepidlo", některé z něj bolí bříško, já ho třeba dávala od 5,6 měsíce. Do té doby měl Nutrilon. To bylinkání může mít i s přejedení, jestli je to po jídle. Nemyslím si, že je Sunar nekvalitní a určitě ne nejlevnější na trhu, jsou daleko levnější mléka, ale dávala bych ho později. Zas je fakt, že znám maminy, co dávaly od narození a děťátko v pohodě… No, každé snáší něco jiného. Tak ať je mu líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
29.8.20 15:56
Tak pediatr určitě, to je jasná věc. Jak píše kytička86, Sunar může být pro takhle malé mimino opravdu,,lepidlo", některé z něj bolí bříško, já ho třeba dávala od 5,6 měsíce. Do té doby měl Nutrilon. To bylinkání může mít i s přejedení, jestli je to po jídle. Nemyslím si, že je Sunar nekvalitní a určitě ne nejlevnější na trhu, jsou daleko levnější mléka, ale dávala bych ho později. Zas je fakt, že znám maminy, co dávaly od narození a děťátko v pohodě… No, každé snáší něco jiného. Tak ať je mu líp :srdce:
@Mauša5218 píše:
Tak pediatr určitě, to je jasná věc. Jak píše kytička86, Sunar může být pro takhle malé mimino opravdu,,lepidlo", některé z něj bolí bříško, já ho třeba dávala od 5,6 měsíce. Do té doby měl Nutrilon. To bylinkání může mít i s přejedení, jestli je to po jídle. Nemyslím si, že je Sunar nekvalitní a určitě ne nejlevnější na trhu, jsou daleko levnější mléka, ale dávala bych ho později. Zas je fakt, že znám maminy, co dávaly od narození a děťátko v pohodě… No, každé snáší něco jiného. Tak ať je mu líp :srdce:

Jo a ještě chci dodat u té změny mléka, radši ať to probere s pediatrem, sama bych nic nekupovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
29.8.20 16:09
@Anonymní píše:

Hele, já taky prvních pár měsíců nesnášela takové ty radilky, co mi kázaly co dělat a říkaly, co všechno dělám špatně. Brala jsem to jako útok a bůh ví, co ještě (netvrdím, že jsi stejná, jako byly ony ;)), pak se mi to samozřejmě rozleželo, ale první reakce nebývaly zrovna přívětivé :mrgreen: Za čas se mi hormony uklidnily a dnes jsem za radu, od někoho moudřejšího, ráda. S tím kouřením, to je jiná, to je dost sobecké, mi máme 2kk a kouřit chodíme ven, jednak by nám vadilo, že malý to vidí a o škodlivosti vdechovaní kouře dítětem, ani nemluvím. Chápu, že ti to vadí, ale je to její dítě a ty s tím stejně prd zmůžeš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 16:51

@Mauša5218 - Já jsem byla stejná, rady jsem taky nebrala.. Takže já tomu rozumím ale když se jednalo o zdraví, tak jsem neváhala a hned jsem poslechla.
Každopádně jsem se pak opravila, používá Hipp né sunar.
A s tím kouřením jí to už říkala i naše mamka, že kouř prostě škodí.. Ona to prostě nebere :( mě jen mrzí, že se o dítě snažili 2-3 roky a teď..? No vím, že mi do toho nic není, jen mě to prostě mrzí :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko