Rady ohledně příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rady ohledně příkrmů
Hezký den, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti, rady a inspirace ohledně příkrmů.
Co se týká vařených příkrmů, vážíte před nebo po vaření?
Co se týká mražení masa, máme jen domácí, tudíž ho mrazím. Pak vytahuji z mrazáku podle potřeby. Pokud ale zmrazím celé kuře a po rozmrazení uvařím vývar. Mohu vařené maso znovu zamrazit po porcích i s vývarem?
Ztratí se znovumražením mnoho vitamínů?
Děkuji za vaše postřehy ![]()
A pokud by tady byla maminka, která by chtěla probrat víc věcí ohledně miminek, popovídat si a dát si vzájemně radu, klidně mi napište do zprávy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nic jsem nikdy nevážila. A vývary mrazím normálně i s tím, že jsou ze zamrazeného masa. Ale už jsem se naučila udělat pár sáčku z čerstvého a zamrazit ten. To mně přijde lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fakt, že to vážení akorát stresuje.. někdy sní víc, někdy min. Dekuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám dvouměsíčního chlapečka a tchyně mi furt říká, že až bude mít 3 měsíce, že už mu mužu dat dětskou krupičku nebo jogurt. Co vy na to? Mě se to teda moc nelíbí, já bych s prikrmy začala až tak od 4-5 měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec, pokud kojis, tak klidně až 5.6.mesic. Děti na um začínají kolem 4..
Jinak se začíná zeleninou, masozeleninou, ovocem a mléko a lepek postupně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja ano, prave ze plně kojim, s pribiranim nemame problém, tak nevidím důvod proč do něj cpát něco jiného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristeeeen píše:
@P4ja ano, prave ze plně kojim, s pribiranim nemame problém, tak nevidím důvod proč do něj cpát něco jiného
To bych se na příkrmy vykašlala a tchýni taky. My s kojenou začali v 5.mesici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja však já to taky měla v plánu že začnu kolem toho půl roku, dřív mi to přijde jako blbost. Ale tchyniny řeči jak pritel jedl to a to v tolika a tolika, no mazec
to už i tenkrát když se malej narodil, nemel ani měsíc tak už mi říkala ať mu dam čaj. Říkám to jako v žádným případě když kojim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristeeeen je to vase dite, nenechte si do toho kafrat. Taky mam tchyni za prdeli, a taky radi. Nedavno uz jsem bouchla, a rekla ji ze je to moje dítě a budu si to delat po svym, ze ona uz svy dite vychovala a taky podle svyho.. Nejdriv se naprdla, aleeee je klid..zadne nevyzadane rady..
Ja teda nekojila, neslo to. Ale s prikrmy jsme zacli az po 4.mesici kdy mi to doporucila dětska doktorka, rozhodne ne jogurt. Ten jsem dala az někde kolem 8.mesice.
Zacala jsem zeleninou, pak maso, a, jako posledni ovoce. Lepek jsem zkusila mezi 5-6.mesicem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konys
Ahoj, prosím tě, jak jsi zkoušela ten lepek? Taky teď zavádím příkrmy u 5ti měsíční a s tím lepkem si nevím rady. Co jí můžu dát konkrétně? Někde jsem četla, že kuskus? A co jiného? A jenom pár dní zkusit nebo už dávat pravidelně? Fakt se v tom lepku úplně ztrácím.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady_M píše:
@Konys
Ahoj, prosím tě, jak jsi zkoušela ten lepek? Taky teď zavádím příkrmy u 5ti měsíční a s tím lepkem si nevím rady. Co jí můžu dát konkrétně? Někde jsem četla, že kuskus? A co jiného? A jenom pár dní zkusit nebo už dávat pravidelně? Fakt se v tom lepku úplně ztrácím.![]()
Ja na radu moji doktorky dala nastrouhany 1 piškot do mleka-presnidavky cokoliv co basti a da se do toho zakomponovat.
Dala jsem ho jednou a cekala par dnu. Pak jsem dala zase. Pak jsem udelala ovesnou kasi, krupicovou.. A dobrý…akorat nikdy jsem žádný nový alergen nezkousela k veceri. Vzdy treba k obedu, abych si byla schopna vsimnout případne reakce.
U nas krom lilku, po kterym se ihned osypala sedlo zatim vsechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady_M píše:
@Konys
Ahoj, prosím tě, jak jsi zkoušela ten lepek? Taky teď zavádím příkrmy u 5ti měsíční a s tím lepkem si nevím rady. Co jí můžu dát konkrétně? Někde jsem četla, že kuskus? A co jiného? A jenom pár dní zkusit nebo už dávat pravidelně? Fakt se v tom lepku úplně ztrácím.![]()
Já hodně dělala vývary, tak jsem tam zkusila dát vločky, krupici atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady_M já jsem dala ve formě těstovin k masozelenině, nebo kuskus..
zkus mrknout tady na recepty až budeš hledaš inspiraci, co vařit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit