Nevím si rady s jídelníčkem (mimi 8 měsíců)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevím si rady s jídelníčkem
DObrý den, dnes jsem byla se synem na 8 měsíční prohlídce a doktorka nám sdělila, že má malý mít 3 mléčné jídla denně (údajně UM, jogurt a kaši). Dále ovocný a masozeleninový příkrm. Malý stihne za den 5 jídel a já nevím, jak to udělat aby měl dost UM, aby neměl žízeň (vypje max.200 ml vody)
Navíc nevím, jestli bych mohla ráno dát místo UM ovocný příkrm(uvažuji, jestli by pak malý nevypil více vody než když mu dám hned UM)
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně doktorka nikdy neříkala, co má. kdy dítě jíst. Řídila bych se dítětem, ne doktorkou. U nás to v tom věku bylo cca takto.. snídaně jogurt, svačina nebyla, protoze malá dopoledne prospala, obed masozelenina a hned asi za hodinu a pul UM, pak svacina ovoce, druhá svačina mlíko, ovoce, pečivo…cokoliv, pak večeře UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davej jak sama uznas za vhodné, ja treba kdyz mel jogurt, tak uz sem nedavala i kaši. A mliko mel v tomhle věku skoro ke vsemu, 4× denne urcite (snidane, na dorazeni po obede, většinou odpolende na svačinu a pak dyl vecer tesne pred spanim), v roce sem mu sebrala to odpoledni a mel jenom 3, v 15 mesicich mliko uz jenom rano a vecer. Davej jak vam to vyhovuje. Ja teda celkově davala: rano po probuzeni mliko, pak takova pozdni snidane/svacina bud presnidavka nebo jogurt, pak obed maso-zelenina a vetsinou mliko na dorazeni, odpol pak dosatal neco maleho, treba krupky, kousek ovoce, zeleniny na chroupani a zas mliko, a vecer bud kasi nebo treba chlebik s lucinou a pred spaním zas mliko. Vodu mezitim moc nepil, nechtel, to si max cucnul kdyz chtel, ale byla zima, tak nebyl ani nějak vyprahly no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi někdy přišlo z těch všech pouček, co kdy dítě má jíst a ochutnat, že by muselo jíst 24 hodin denně, aby to všechno mělo
V klidu, když nedáš jeden den jogurt a další zase vynecháš ovoce, nic se nestane.
My měli v tomto věku jídelníček zhruba takhle: po probuzení kojení, později UM. Pak kolem 9:30-10 nějaký jogurt, ovocnou přesnídávku apod., kolem 12:00 masozeleninový příkrm, v 15:00 ovocný příkrm, později třeba chlebík s lučinou, 18:00 kaše a před spaním ještě kojení/UM. V průběhu dne voda, semtam něco do packy (křupka, piškot, jablíčko). V noci někdy jedno kojení, někdy ani to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno bych UM nevynechávala, ale pokud počítám tak to vychází, ne? Ráno UM, dopo ovoce, v poledne masozelenina, pak jogurt a večer kaši. Zapíjet vodou může každé jídlo mimo UM a navíc mu můžeš dávat pít i mimo. Ale třeba moje dcera pila vodu nebo ovocné šťávičky v tomhle věku minimálně, čaj vůbec. Oprava - před spaním jsme vlastně taky ještě dávali UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je věda, moje děti se v tomto věku jen kojily, občas něco ochutnaly, nebo snědli 2-3lzicky.. Doktorka to vůbec neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky me dr kdysi prudila, ze v 8m ma mit dite zavedeny 4 prikrmy. Mne to proste prislo brzo, tak jsem ji to taky rekla (hlavne par let predtim byl trend uplne opacny, ze pomalicku a ze neni kam spechat
) a delala jsem podle sebe. Casto jsem michala na svacinu nastrouhane ovoce s bilym jogurtem, zabily se dva druhy prikrmu jednou ranou. Obed klasika masozelenina, pak nekdy kase, nekdy druha pulka jogurtu s presnidavkou treba, zbytek dne mliko. Prikrmy byly 2-3.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit