Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Urcite jezdit a jezdit. Oni se za tebou taky nepoprdej kdyz pockaj nez nastartujes znovu. Kazdy jsme zacinal. Ale jsem nazoru, ze ne kazdy je stvoren pro rizeni auta. Nekdo ridi blbe i po letech a dle meho nazoru by ridit proste nemel. Nekdo pro to proste nema vlohy.
@Šarlota4 Ja treba. Ridicak mam 13 let a 12 let neridim. Nestiham a nez ohrozovat ostatni, radsi si priznam, ze se k tomu nehodim…
To bude v pohodě:-) hlavně se nestresovat a nebát:-) dát si mega nálepku „začátečník“, a pokud by byl někdo mega protivnej, tak mu s milým úsměvem sdělit, že žádný učený z nebe nespadl.-) a rozhodně využít každou příležitost a jezdit a jezdit!
Jezdit, jezdit, jezdit denně!…nejlépe s někým klidným…třeba večer kolem 9. objet 1 blok…prostě s jistotou se naučit ovládat auto…můžeš se učit i parkovat.
A postupně přidávat a měnit trasu.
Rozjezdi se prvně mimo Prahu. V Praze veškerá pravidla na silnicích neplatí, já se do Prahy odvážila asi až po roce, a i tak jsem byla podělaná ![]()
Já si po skoro třiceti letech v podstatě obnovuju řidičák - nikdy jsem neřídila. Bát se bojím, ale neřídím po Praze, prostě budu pro začátek řídit jen známý trasy, až si pořádně ošahám auto, pustím se dál.
Auto chcíplo samo? Tak zajistit opravu nebo novou baterii. Jinak trénovat rozjezdy, rozjezdy do kopce, až to bude automaticky.
Jezdi pro začátek známou trasu a později ji začneš prodlužovat…
@Anonymní píše:
Všichni říkají, že prostě musím jezdit, rozjezdit se, sama to vím, ale ten strach mě pořád ovládá,A říkám si, jestli by nebylo lepší kdybych si koupila kolo
![]()
![]()
- mám nálepku Zetko, ale v Praze nikdo ohledy nebere, troubí na mě, najíždí, hrůza
Asi takhle, na jednu stranu je potřeba jezdit, ovšem na druhou pokud tě fakt ovládá strach a takhle zmatkuješ, tak jsi nebezpečná svému okolí a měla by sis tedy ještě připlatit kondiční jízdy s instruktorem…
A hnusná nicméně upřímná pravda je ta, že ti žádné Zetko nepůmůže, pokud budeš zmatkovat v křižovatce, tak na tebe lidi prostě trobit budou s tím se musíš smířit a pokusit se kvůli tomu nezmatkovat ješt víc…
Jo a pro uklidnění, asi před 14-ti dny jsem jela naší starou herkou a taky mi to třikrát chcíplo v křižovatce - se prostě stane. Chlap měl pindy, tak jsem si pořídila svoje vozítko.
Jsem jeste horsi pripad. uz dvakrat jsem delala ridicak a ani nedochodila kurz
je mi zle kdyz mam do auta sednout a nechapu, jak se da vsechno v aute stihat najednou. take zacnu zmatkovat, jsem nervozni a pri nejakem problemu se mi dela uplne mdlo.
nicmene letos po letech jdu znova zkusit autoskolu, jsme na vesnici, bez auta a navic s malymi detmi jsem fakt uplne nahrana. bojim se uz dopredu ![]()
Přidávám se do klubu řidičů - neřidičů…také mi říkají ať začnu více jezdit, jelikož stejně budu muset jezdit až se přestěhujeme a také z bloku (také i proto, že jsem stressman
, raději nejezdím, i když jezdit prý dle partnera umím).
Také mám obavy z křižovatek jako vy, že mi to třeba chcípne, já tam začnu zmatkovat (v tom jsem odborník
) a co pak…
Já raději chodím všude u nás pěšky (beru to jako kondičku), nebo jedu busem, vlakem, nebo mám osobního řidiče - přítele ![]()
Vím, že jednou začnu, ale nevím kdy
Snad mě vesnička a dojíždění do města donutí ![]()
@Taka píše:
Rozjezdi se prvně mimo Prahu. V Praze veškerá pravidla na silnicích neplatí, já se do Prahy odvážila asi až po roce, a i tak jsem byla podělaná
Ale jo, platí… nicméně je fakt, že aby nebyla celá ucpaná, tak to musí odsejpat a ten styl jízd je takový „cpavější“. Pravdou je, že v tomhle ohledu mají výhodu ti, kdo dělají autoškolu v praze či velkých městech, protože jim to tolik nepřijde.
Mám řidičák asi 5 let, ale řídím jen na chalupě mezi vesnicemi, jinak auto nemáme. V provozu se bojím, sice auto ovládám, ale bojím se, že něco prehlednu nebo že nezareaguju včas. A nerada jezdím rychle, jedu max 60km/h. Neplanuju to nijak měnit, normálně auto nepotrebujeme.
Jezdí jezdí každý den nejdřív třeba kde nejsou světelné kde jsou malé křižovatky prostě jednoduchá cesta určitě ne Praha
já mám řidičák 4 roky a do Prahy bych autem nejela ani za milion
.
Samozřejmě když tam bydlíš a pak budeš jezdit a jezdit tak se tam naučíš snaž než já co bydlím na vesnici
.
Já dlouho jezdila s přítelem aby mě hlídal a za každou kravinu mě sjel jak malou děcko já se pak už vždy rozbrečela
ale pomohlo to
teď prý jezdím líp než moje ségra co má řidičák tak 9 let
jestli máš někoho raznejsiho kdo by si každý den udělal čas tak jen doporučuji ![]()
Já mu teda několikrát s brekem řekla ať už jde do pi.. že s ním jezdit nebudu kolikrát sem zastavila a že prostě nejedu
ale je to třeba rozdychat ![]()
A hlavně chybama se člověk učí ale někdo ti je musí připomínat
![]()
Ahoj,
Je tu někdo kdo začíná řídit? Nebo má prostě problémy s řízením auta jako já? Nebo nejlíp někdo kdo překonal strach?
Když sednu do auta, jsem docela v pohodě, ale jakmile udělám nějakou botu, nebo mi to chcípne - začnu se stresovat, potit se, klepu se a je mi prostě špatně,
Dnes jsem jela porvé sama. Na světelné křižovatce jsem odbočovala vlevo a jak mi tam padla zelená, rozjela jsem se a chcíplo mi to. Zůstala jsem viset uprostřed křižovatky, no a zase mi to chcíplo a pak zase
Takovej strach jsem dostala, a začala zmatkovat- naštěstí je Praha prázná, takže jsem nikoho neohrožovala 

Auto jsem nechala u rodičů a šla domů pěšky
Všichni říkají, že prostě musím jezdit, rozjezdit se, sama to vím, ale ten strach mě pořád ovládá,
A říkám si, jestli by nebylo lepší kdybych si koupila kolo

Řičák mám od středy
Stydím se-proto anonym