Přítel vydává divné zvuky přes krk

18.4.17 05:02

Pritel vydava divne zvuky pres krk

Ahojky, snad tady bude nekdo, kdo mi pomuze, protoze ja uz nevim, co delat.
Pritel mel cca.pred pulrokem anginu a vsichni to zname, ze jak se uvolni hleny v krku, tak je vykaslavame. No, jenomze on se vylecil, ale porad vydava pres krk takovy divny zvuk. Takove „ehm, ehm..“ to ani nejde popsat. Takove to, když si chcete odkaslat hlasite, ale neudelate to a pres krk se vam udela takovy divny zvuk. Ze zacatku to nedelal nijak pravidelne. Obcas jsem ho na to upozornila, proc to porad dela, kdyz uz daaaavno neni nemocny a on, ze si to neuvedomuje, ze to dela. Jenomze ted to zacal delat casteji a casteji. Kdyz sedi u pc, usina, ridi auto a nekdy i ze spani. Je to strasne neprijemne, kdyz sedite ve spolecnosti, nekdo neco povida, vsichni poslouchaji a on do toho dela ty zvuky… A me to neskutecne vytaci, kolikrat odchazim do jine mistnosti v byte, abych s nim nemusela byt v te jedne, kde je on a dela to. Nekolikrat jsme se kvuli tomu pohadali, protoze mu porad rikam, at si odkasle jednou a normalne a ne porad takove ehm, ehm… K doktorovi jit nechce. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.4.17 06:06

Ano, je to nepříjemné, ale nemusí to dělat naschvál.
Tohle dělá i mé dítě těsně před nemocí a dlouho po nemoci. Má astma.
Zkuste třeba kapky na kašel, jestli to nepomůže, u nás zabírá stoptussin.

Mne se to nyní také stalo, v době kdy mám jindy rozjeté astma, ale nerozjelo se, jen se mi hůře dýchalo. Já si to uvědomovala a bylo to ulevování místo klasického kašle. Lechtalo mne v krku, ale na klasický kašel to nebylo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.17 06:08

Ještě dodám, že někteří lékaři to u dítěte považovaly za zlozvyk, do té doby než ho více poznaly. Opravdu se u něj jednalo o projev u nemoci a dlouho po ní, a jde to u něj zastavit jen delším podáváním léků na kašel.

• Citovat
  • Upravit
4367
18.4.17 06:23

Dcera ma alergii na pyly, ted je po angine mesic a dela to take. Pamatuju si, ze tohle bylo typicke pro bratrance, ten to delal porad.
Dceri obcas pomuze salvejovy bonbon, ale je to na chvili. Je fakt, ze angina da krku zabrat, nicmene chlap by si mel dojit na kontrolni vyter /pokud mu ho nedelali/. Nekdy streptokok nepodlehne atb a zustava neprojeveny v krku. Jako casovana bomba. Muze sednout na klouby, srdce. A mozna by nebyly od veci ani testy na alergo.
Ale to musi sam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
18.4.17 06:54

Kromě alergie se taky může jednat o tik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
18.4.17 07:02

Napadl mě tik, zlozvyk anebo alergie, astma… Jsme alergik a astmatik a teď na jaře chrchlam neustále a dělám přesně to ehm ehm protože mám v krku bordel… A když se rozkaslu pořádne tak mě pak bolí na plicích, v krku, sypam atd. Začíná sezóna tak jestli muž není něco podobného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
18.4.17 07:03

Jooo a ještě, moje mamka to dělá taky pořád ale ona kouří… A z toho má asi hleny v krku… Tak jestli je přítel kuřák… Ale to by asi dělal už předtím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.17 11:07

Asi před 2m to začala dělat moje 4letá. Na orl jsme nebyly, v krku ji nebolí, dělá to hlavně když je v klidu. když má zábavu, tak téměř vůbec. U ní myslím, že je to nějaký tik/zlozvyk. A já jen doufám, že to brzy přejde, jelikož je to o nervy.Ono si toho lidi ani moc nevšímají, ale já tím, že to vím, soustředím se na to, tak se mi z toho dělá uplně zle od žaludku, hrozně mě to rozčiluje, ale nijak ji na to moc neupozorňuju (jen ze začátku, kdy jsme se jí ptala, jestli ji tam něco dráždí nebo proč to dělá)…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová