Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,byla jsem venku pro prádlo a jak jsem vzala oranžový ručník,cítila jsem štípnutí v ukazováčku na ruce. Strašně jsem se lekla a v prstu jsem měla žihadlo. bylo jen na povrchu,ale dostito zabolelo. Okamžitě jsem ránu namazala krémem na bodnutí hmyzu. Neotíká to a už jen trochu bolí,ale mám strach,neublíží to miminku,že ne?
Ne, neublíží.Pokud nejsi silně alergická. Taky mě v prvním těhotenství píchla včela, měla jsem 2 klíšťata zároveň. Chápu Tvé obavy, taky jsem měla strach a přemýšlela jsem nad tím.
asi jsem plašanda,ale prostě mě to vylekalo.Alergii naštěstí nemám.
jezisi, ja jsme myslela ze ta vcela bodla mimino.. ne neboj nevadi.. bych dala ale v tehotenstvi misto fenistilu octovy obklad:) at to moc neboli!!!
j.a.n.i1 píše:
Klidsi těhotná, ne těžce nemocná
Myslím, že zakladatelka ví, že není těžce nemocná, ale těhotná a proto se ptá, má strach o mimi a tady čeká rady, ne poučení!!! Musím ale uznat, že takových rádoby radilek, je tady díky bohu čím dál míň…
Proč sem holky píšete to, co zakladatelka ví, když nechcete podržet, nebo poradit?
Tebe j.a.n.i1 NIKDY nenapadla otázka, nad kterou sis pak řekla „ježiš, taková banalita“? Podle mě je lepší se 100× zeptat na hloupost, než něco zanedbat…
majinka69 No, nevím jakou na tohle dát jinou radu, než tu co jsem dala… možná chápu smajlíky jinak než ty, ale to co jsem napsala je přesně to povzbuzení, že se nemusí bát, že je spousta věcí v těhotenství, které vůbec nevadí, ale zbytečně se kvůli nim plaší. A rozhodně to není myšleno nijak ve zlém.
Protože stres, který si způsobujeme zbytečnými obavami vyplavuje spoustu hormonů, které nejsou pro mimčo úplně ideální… ale je fakt, že tohle se blbě učí, je to dost dané i povahou.
Mě před 3 lety píchla včela nebo vosa( už si to nepamatuju). A rozjela se mi z toho taková flegmona, že jsem druhý den musela na pohotovost a dostala silná ATB. NAštěstí jsem těhu nebyla a noha se mi dostávala do normálu cca týden, šíleně to bolelo a ještě hůř vypadalo. Obavy zakladatelky plně chápu -kdyby byla včela nějak infikovaná,bylo by to složitější.
Teď mám pro změnu červený flek od klíštěte a čekám na výsledky na boreliozu, tak jsem z toho taky špatná ale to prý nemá naštěstí na mimčo vliv.
Tak jsem se jen bála, nevím,co je špatného na tom se zeptat.No jo každý nemá povahu,že se ničeho nebojí.
Neboj sa, ked nemas nejaku tu alergiu, tak podle mna nic nebude
Moj manzel nasel na mojem tele 2× klesta a este raz som nasla aj dialseho nejakeho hmyza, ktory bol plny krvi, mojej. Zatial nic, miminko vypada dobre na UTZ. Este som v 28 tt. A dufam ze vsetko dopadne dobre.
myspulka píše:
Ahoj,byla jsem venku pro prádlo a jak jsem vzala oranžový ručník,cítila jsem štípnutí v ukazováčku na ruce. Strašně jsem se lekla a v prstu jsem měla žihadlo. bylo jen na povrchu,ale dostito zabolelo. Okamžitě jsem ránu namazala krémem na bodnutí hmyzu. Neotíká to a už jen trochu bolí,ale mám strach,neublíží to miminku,že ne?
Ahojky,ja tě uplně chápu.Včera sme byli s přítelem venčit psy a procházeli sme lesem a mě najednou začlo něco štípat pod sukní,no já zpanikařila
nevěděla sem která bije..
poštípali mě ty zemní vosičky(asi)bolelo to jak svin!! ..4 bodnutí na stehnech pod zadkem a jednou na rameni a měla sem 3žihadla zapíchnutý.To byl takový šok…hodně sem se bála,ale nenateklo mi to.Doma sem si to potřela octem a je to dobré,jen to svědí a i trochu bolí.Sem ve 23.týdnu a taky sem se bála,abych nenatekla a nebo aby to nevadilo mimi…ted když si na to vzpomenu se musím ,ale smát jak sem ječela,že sem nevědla co se děje ![]()
luccavon píše:myspulka píše:Ahojky,ja tě uplně chápu.Včera sme byli s přítelem venčit psy a procházeli sme lesem a mě najednou začlo něco štípat pod sukní,no já zpanikařila
Ahoj,byla jsem venku pro prádlo a jak jsem vzala oranžový ručník,cítila jsem štípnutí v ukazováčku na ruce. Strašně jsem se lekla a v prstu jsem měla žihadlo. bylo jen na povrchu,ale dostito zabolelo. Okamžitě jsem ránu namazala krémem na bodnutí hmyzu. Neotíká to a už jen trochu bolí,ale mám strach,neublíží to miminku,že ne?nevěděla sem která bije..
poštípali mě ty zemní vosičky(asi)bolelo to jak svin!! ..4 bodnutí na stehnech pod zadkem a jednou na rameni a měla sem 3žihadla zapíchnutý.To byl takový šok…hodně sem se bála,ale nenateklo mi to.Doma sem si to potřela octem a je to dobré,jen to svědí a i trochu bolí.Sem ve 23.týdnu a taky sem se bála,abych nenatekla a nebo aby to nevadilo mimi…ted když si na to vzpomenu se musím ,ale smát jak sem ječela,že sem nevědla co se děje
Odpovidas na stary dotaz ![]()
Weru píše:luccavon píše:Odpovidas na stary dotazmyspulka píše:Ahojky,ja tě uplně chápu.Včera sme byli s přítelem venčit psy a procházeli sme lesem a mě najednou začlo něco štípat pod sukní,no já zpanikařila
Ahoj,byla jsem venku pro prádlo a jak jsem vzala oranžový ručník,cítila jsem štípnutí v ukazováčku na ruce. Strašně jsem se lekla a v prstu jsem měla žihadlo. bylo jen na povrchu,ale dostito zabolelo. Okamžitě jsem ránu namazala krémem na bodnutí hmyzu. Neotíká to a už jen trochu bolí,ale mám strach,neublíží to miminku,že ne?nevěděla sem která bije..
poštípali mě ty zemní vosičky(asi)bolelo to jak svin!! ..4 bodnutí na stehnech pod zadkem a jednou na rameni a měla sem 3žihadla zapíchnutý.To byl takový šok…hodně sem se bála,ale nenateklo mi to.Doma sem si to potřela octem a je to dobré,jen to svědí a i trochu bolí.Sem ve 23.týdnu a taky sem se bála,abych nenatekla a nebo aby to nevadilo mimi…ted když si na to vzpomenu se musím ,ale smát jak sem ječela,že sem nevědla co se děje
ups
![]()