Boj s dudlíkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
24.2.12 12:04

Boj s dudlíkem

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat jestli máte některá nějakou fintu na večerní boj s dudlíčkem :) Naší malá jsou 4 měsíce, krásně mi spinká, tak od osmi do pěti dorána,pak se napapká a znovu usíná a budíme se kolem deváte. Poslední dobou mi ale začíná dělat to, že si ve spánku začne vytahovat a zpátky zandávat dudlík, většinou ji pak vypadne a ona začne pobrekávat, tak ji ho dám znovu a ona znovu začne šmrdla ručičkama a chce si ho znovu vyndávat a zandávat (u toho stále spinká), tak u ní sedím a držím ji ručičky, dokud nepřestane. Rukavičky nepomáhají a pořádné zavinutí naší malé vadí. Předem moc děkuji za rady :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
24.2.12 12:10

No, tak já se k otázce přidám. moje malá má skoro rok, ale v noci jak spí kolikrát si cumel vytáhne a vyhodí z postýlky. chvíli klid než si to uvědomí a pak začne mrčet že chce cumel. několikrát za noc vstávám a lozím po čtzřech kolem postýlky abych ho našla a naštvané dceři zase dala do pusy at je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.12 12:10

ahoj, já tak řešila dudlík u staršího kluka, byl ještě menší a vyžadoval taky na spaní dudlík, tak ho měl ale pro mě to zanemenalo lítání cca co pět minut k němu, do vedlejší místnosti a znovu uspávání..to byla úplně šílená situace, manžel vstával do práce a já abych fungovala jsem rezignovala a nechala ho jednou vyplakat.. no pochopil to rychle a další dny jsme spali už všichni celou noc, jak malý tak my.. to byl jediný případ kdy jsem byla nucena toto udělat a vůbec toho nelituju, může si psát kdo chce co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
24.2.12 12:12
Hmarilla píše:
No, tak já se k otázce přidám. moje malá má skoro rok, ale v noci jak spí kolikrát si cumel vytáhne a vyhodí z postýlky. chvíli klid než si to uvědomí a pak začne mrčet že chce cumel. několikrát za noc vstávám a lozím po čtzřech kolem postýlky abych ho našla a naštvané dceři zase dala do pusy at je klid.

Tohle nám dělal prcek taky. Dudlík jsme vzali a v roce už ho neměl :-)a obešlo se to docela bez velkých bojů

• Citovat
  • Upravit
1297
24.2.12 12:19
Dee19 píše:
Hmarilla píše:
No, tak já se k otázce přidám. moje malá má skoro rok, ale v noci jak spí kolikrát si cumel vytáhne a vyhodí z postýlky. chvíli klid než si to uvědomí a pak začne mrčet že chce cumel. několikrát za noc vstávám a lozím po čtzřech kolem postýlky abych ho našla a naštvané dceři zase dala do pusy at je klid.
Tohle nám dělal prcek taky. Dudlík jsme vzali a v roce už ho neměl :-)a obešlo se to docela bez velkých bojů

taky jsem nad tím přemýšlela, jednou jí ho budu muset vzít no… ale myslím že se to neobejde bez hysterie. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.2.12 12:20

Já ji taky občas nechám vybrečet, někdy to zabere a někdy ne, pak už mi je většinou líto sousedů :oops: Problém je, že když se nedostavím s dudákem, tak chvilku pobrekává a pak si do pusinky strčí ručičku (my jsme totiž museli naučit na dudáček jinak už by neměla ručičky) a mlaská. A nikdy bych nevěřila, jak je to mlaskání hlasité a nepříjemné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
24.2.12 12:28

tak to mi máme spíš problém ten,že dudlík vůbec nechce.Občas s nim teda usne a když mu vypadne,tak je mu to jedno :mrgreen: spíš teď začal objevovat ručičky a strká si je do pusy,takže si bohužel radši cucá paleček :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.2.12 12:37
Hmarilla píše:

Ja vzala dudlik… bylo ji cca 15m.

• Citovat
  • Upravit
Dee19
24.2.12 12:37
Hmarilla píše:
Dee19 píše:
Hmarilla píše:
Tohle nám dělal prcek taky. Dudlík jsme vzali a v roce už ho neměl :-)a obešlo se to docela bez velkých bojů
taky jsem nad tím přemýšlela, jednou jí ho budu muset vzít no… ale myslím že se to neobejde bez hysterie. :-D

Náš taky asi plakal, už si moc nevybavuji :D ale uklidnovat ho šel vždy tatínek, ptž když jsem šla já vždy chtěl ještě mléko :-) do 3 dní si na dudlík nevzpomněl..i když ty řeči babiček :D

• Citovat
  • Upravit
31379
24.2.12 13:37

mně když takhle zlobí, tak jsem to vyřešila tím, že mu jeden dudlík dám do pusy (ten oblíbenější, který mu nevypadává obvykle ani když tvrdě usne) a do ručičky strčím jiný, chvíli si s ním hraje (má pocit, že má trofej o kterou stál), mezitím se ududlá a už spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
24.2.12 13:47

Hmaril - oba kluci měli na spaní jeden dudlík v puse, druhý v postýlce někde na boku položený aby si ho mohli dát sami a pro případ ztráty obou jsem měla ještě minimálně jeden na nočním stolku. Právě abych se vyvarovala hledání pod postelí. V noci jsem po paměti chytla po dudlíku a ucpala pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.5.12 16:50

Ahoj maminky, já se také přidávám. Mám obdobný problém a už jsem na pokraji sil :( Naše Barborka má 3 měsíce a má dudlík na spinkání. Ale jakmile jí vypadne je zle, mrčí, pak brečí a pak je to přímo řev. Zkoušela jsem ji nechat vyřvat, ale je schopná plakat i 3 hodiny a to jsme v noci bohužel už nevydrželi. Dávám jí plínu, aby raději dudlala plýnu, ale bez uspěchu.Máte někdo nějakou radu? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.6.12 22:30

Deti by ale prece meli spinkat bez dudliku, casto se doporucuje, jakmile dite usne, aby se dudlik vyndal. A pak cim driv se dudliku zbavis, tim lip bude spat. Ja jsem pomalinku nasi holcicku naucila spinkat bez dudlika bez place v sesti mesicich. Existuje na to jedna metoda / kdyz ma jit mimi spat, da se do postylky, pokud place, da se dudlik do pusy. Jakmile se uklidni, vyndat (strci se malicek do koutku pusy a vytahne, dite vetsinou zacne otvirat pusinku, tak mu jemne zavrit pusinku, tim, ze pohladis bradicku smerem k puse)a pokud to nefunguje a zacne znova rvat opakuje se ten samej postup dokud neusne tvrde bez dudana. Co se tim docili? Mozna zustane dudlik na usinani, ale pokud je mimino v polospanku zvykne si na to byt bez dudlika. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.6.12 20:21

No jo, jenže já mám problém s uspáváním jako celkem a to i přes den. V postýlce je od narození, ale nelíbí se jí tam, když ji tam dám na spinkání, tak strašně řve, to nepomůže ani dudlík ani nějaké hrací melodie, ani to že na ni mluvím a tiším ji. A opravdu je schopná řvát 3 hodiny. A je jedno kde je, jestli v obýváku nebo v ložnici, už jsme i přestěhovali celou ložnici, jak radí a nic. Jediné co zabírá je kočár, když už nevím co a řve, dám ji do kočáru a párkrát pojizdím a spí, pak ji dám do postýlky. To spí tak 2 až 3 hodiny, pak se zbudí, dám jí mlíčko, a pak to začíná, je vzhůru každou hodinu, a já nevím proč, mrčí až pláče :nevim: oopravdu už nevím co je špátně. Mám ji nechat řvát několik dni po sobě? Zá týden máme ukončené 4 měsíce, tak nevím, abych ji nezpůsobila nějaku psychickou ujmu, když ji nechám tak dlouho řvát. Poraďte?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.6.12 23:05

Umim si zive predstavit, jak sileny to musi byt. Moje holcicka spala spatne 4 mesice a bylo to peklo. Vsechno se da ale resit. Mam spoustu papiru o spanku ze seminare o spanku, a tam vzdy radi, ze se na spanek musis podivat jako na celek. Jak je stara tvoje holcicka? Muzu napsat doporuceny prumerny hodiny spanku a dalsi metody. Zakladni pravidlo - pokud spi dobre pres den, je to pak vzdy lepsi i v noci.

Doporucila bych se zamyslet nad tim, jaktoze spinka lip v kocaru? Ma tam zastineno, ze ji nic nerusi? Nebo je priksirovana, ze se nemuze tolik hybat? Je tam tepleji? Nebo to co ji uspi je pohyb kocarku?

A jak ji davas spinkat? Vi kdyz jde do postylky, co tam bude delat? Mas nejakej ritual? Jak vypada pokojik? Mas tam uplnou tmu?

S tim placem bych to pres koleno nelamala, myslim si, ze to jde i bez. :) Nejak to vymyslime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí