Boj s hormony

7.9.15 12:05

Boj s hormony

Zdravim holky :mavam:
Jak prozivate pubertu svych deti? Ja jsem samorost takze nemuzu mit vzor ve sve mamce a nechci aby moje dcerka byla na ty bourky sama. Jenze bojujeme sice obe proti hormonum, ale i proti sobe :? Od malicka byla zlate ditko. Usmevave, sama sranda a zadne obdobi vzoru. A ted je kvetinka protivka urazliva.
O co mi jde. Ma krasne dlouhe vlasy. Strasne moc ji slusi culiky nahore, ma na to usi (ja mam klapate :lol: ) A ona nosi porad rozpustene, po chvilce se ji zamotaji a zplihnou coz vypada opravdu hrozne a neupravene. Jenze jak ona tvrdi, je v tomhle ucesu nejkrasnejsi. I jeji kamaradky ji rikaji, ze vypada hrozne ale ona jim neveri! Vcera jsme byli na dulezite navsteve a vypadala otresne. Tak jsem ji doma raznym hlasem rekla, ze pokud pujdeme do spolecnosti bude se upravovat podle me. Jeji nevkusne oblekani zkousnu. Chci aby prisla na to sama co ji slusi, ale ty vlasy nee.
To same pokojicek. Ma novy a vubec se netvari, ze je za nej rada. Mrzi me to. Tatinek ji ho delal z lasky sam svyma rukama. Nabytek jsme museli postavit podle nas. Tak jak to chtela ona, se to nehodilo. Trcelo to do oken a dveri. Rozbrecela se, ze ji nikdo nerozumi, ze se nemuze cesat podle sebe, ani pokojicek mit podle sebe nemuze. Chuderka, chtela bych ji podporit, ale nemuze byt vse podle ni. Hodne spolu probirame jeji lasky. I kdyz me ty jeji problemy fakt rozesmivaji, vzdycky se tvarim vazne jako by to byl dulezity problem :lol: Ale jinak jsem neustupna a co reknu, pres to vlak nejede a muze brecet jak chce. Coz je pro ni problem.
Asi jsem se spise chtela vypsat, mrzi me to ze se trapi a ze jsem pro ni hrozna matka.
Co vy a vase puberta nebo puberta vasich deti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
7.9.15 12:19

No nechtěla bych takovou matku…přišla jsem si na všechno sama co mi sluší a co ne v pubertě jsem vypadala šíleně a měla blbé nápady, ale takhle se tvá dcerka musí cítit fakt hrozně v tom co nosit by se měla najít sama a ten pokoj? jak se musí pak cítit v takovém pokoji aspoň jste měli udělat nějaký kompromis. Hrozná určitě nejsi jen víc naslouchat a dělat kompromisy dcera už není mimino aby se musela česat jak máma chce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.9.15 12:23

Tvá dcera je celá já, když jsem byla v pubertě (a že už to je nechutně dlouho :oops: ) Nech ji… puberta je období, kdy má člověk co dělat, aby vůbec vydržel sám se sebou. Jsou věci, na které člověk musí přijít sám (nebo alespoň musí mít pocit, že si na ně přišel sám). Myslím, že culík bude, jen co do ní okolí přestane hučet. Já tehdy odcházela do tanečních, moje matka skřípala zubama, pak to psychicky nevydržela a běžela za mnou s řasenkou, zatímco já funěla jak bůvol, proč bych jako měla, když nejsem žádná fiflena :) Stát se dospělým je pěkná dřina, musí se na to krůček po krůčku a co na tom, že pár měsíců nebude do pokojíčku skrz kus skříně vidět… jednoho dne přijdeš z práce a bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 12:32

At se cese jak chce do skoly, ke kamaradkam atd, ale do divadla a na dulezite navstevy se to fakt nehodi. A v tom pokojiku jsme to fakt nemohli postavit jak chtela. Nerozsvitila by a neotevrela okno, ale to si nenechala vysvetlit. Nasloucham, bavi me poslouchat ty vazne problemy, ktere jsou pro nas dospele prkotiny. Vzdycky si lehneme do postele, prikryjeme se az nad hlavu a kecame.
A co reknu pres to vlak nejede. Uklidit nadobi z mycky, vysat atd to jsou proste povinosti a hormony nehormony udelat to musi a tecka. Nebo je to spatny pristup?. @Danny841

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
7.9.15 12:42

Dítě sice nemám, ale mám trochu pocit, že jí do hodně věcí zasahuješ. Když se tak promítnu zpátky do své puberty, tak bych se vztekla, kdyby mi někdo z rodičů kecal do účesu, to opravdu vážně.

Nechala bych jí být, ať si dělá s vlasy, co chce. Maximálně bych jí poprosila, kdyby šlo o nějakou významnou společnou schůzku. Ona sama na to přijde, co jí sluší a v čem se dobře cítí.

Totéž s nábytkem. Postavila bych to podle ní, i když to bylo z projektového hlediska úplně špatně… Nechala bych jí prostě si udělat tu zkušenost. Třeba by sama časem přišla na to, že váš návrh byl nejlepší. Takhle se cítí ublížená a nedokáže to ocenit. Mě nechali rodiče v pubertě, ať mám nábytek podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 12:53

@Veverka X Vlasy ale muze mit podle sebe. Psala jsem, ze do divadla a na podobne akce ji budu cesat ja. Do ted jsem to tolerovala. Docela se ale divim, ze neda na sve kamaradky. Jedna ji porad chodi cesat a hraji si na kadernictvi. Jen co kamoska odejde, culiky sunda :lol: Obleka se hrozne, ale do toho ji nekecam. Kdyz se me zepta na muj nazor tak ji reknu ze to ma fajn, ale mi by se libila vice v… Podle nalady se bud prevlece nebo ne.
Ale s tim pokojikem mate asi pravdu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
7.9.15 12:59

@Manka Rumcajzovic né to né povinnosti je věc jiná přes to vlak nejede :lol: ale v tom ostatním bych se ji snažila opatrně naznačovat sorávnou cestu, ale přikázat že na návštěvu se musíš učesat jak já chci tak to spíš bude vzdorovat.
@Veverka X :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
7.9.15 13:00

A pokud máte takový vztah, že o všem dokážete debatovat tak ji jemně naznačit směr např. v tom česání by neměl být problém :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
7.9.15 13:07

@Manka Rumcajzovic A teď si představ, že zrovna to divadlo a podobné akce Tvá dcera také vnímá jako důležité. A představuje si, jak jí s tím „strašným culíkem“ uvidí hodně lidí a jak to bude „trapné“.

Ona je mladá, je v pubertě, hledá se. Já si o spoustě věcí myslela, že vypadají „cool“, ale když dneska vidím své staré fotky, tak pochybuji o své dřívější soudnosti. Jenže na tohle si musí člověk přijít sám. Pokud jí budeš systematicky vysvětlovat, že jí nejvíc sluší culík, tak věř, že ho nebude nosit ani ve 40 :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.16 13:33

@Danny841 @wobludka @Veverka X Odpocivam a jen tak jsem se divala, jake tady mam sve temata :lol: Takze! Do pokojiku nejde skoro vstoupit, pred nocni lampickou je nacpana skrin aby se dalo roznout stropni svetlo, takze lampicka si chuderka uz asi nezasviti :lol: a culiky se nosi dobrovolne :mrgreen: A to oblikani je teda porad silene :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí