Boj s příkrmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
smutná
1.4.13 09:07

Boj s příkrmy

Maminky neni to tak davno, co jsem sem psala, ze jsem psychicky na dne, ze nama nespinka :((( No a v zavislosti na tom mam dalsi dotaz. Zacali jsme v pul roce prikrmovat, nejdriv mrkvicka, pak po 4 dnech mrkvicka brambor,5.den spenat s bramborem, to tri dny, a 4.den brokolici samotnout. Takze zavadeni pekne pomalinku.To spinkani male se ani TROSKU nezlepsilo!!!Dokonce mam pocit, ze ji to jeste pritizilo. drive spinkala aspon trosku v noci, ale ted NEEE.UZ 4.dny poradne nespala, dnes treba do 5 hodin se porad budila, prdela, kroutila, proste jsme byly i co pul hodiny vzhuru. A rano v sedm uz byla vzhuru definitivne. JENZE:Prso vuubec nechtela, hlad nemela, takze ji asi boli brisko.Je mozne, ze ji vadi prikrmy tak moc? premyslim, ze je teda zase zrusim, protoze tohle je fakt desne. Prirustky ma podle dr. peknetakze mlicka mam dost. dopoledne je v pohode, pak ji dam prikrm, a pak vecer ma problemy. takze si myslim, ze to souvislost mit muze. pritom ji nic nadymaveho nedavam, teda aspon nemam pocit, ze mrkev nebo brambor nadyma :think: vim, ze organismus si musi zvykat, jenze tohle je fakt hruza.Kdy se musi nejpozdeji zacit s prikrmy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
1.4.13 09:15

Co na to doktroka? prober to predevsim s ni. prikrmy muzes odlozit, ale tim se to asi nevyresi. kdyz je budes chtit zavest znovu, tak se to dost pravedopodbne zopakuje…
mrkev muze zpusobovat zacpu, jinak je to vsechno, co jsi vypsala, docela bezproblemova zelenina.
zkus ji do prikrmu pridavat lzicku masla nebo kvalitniho olivoveho oleje. kadi dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.4.13 09:17

Mrkev betonuje, takže bych ji vyřadila na chvíli z prikrmu, brokolice může nadymat, davej tam co nejméně toho kostalu, do jídla dát lžičku lepšího olivového oleje, je to jiná strava, chvíli trvá, než si na to zažívání dítěte zvykne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.4.13 09:17

@smutná mrkev a i brambor neplechu dělají.. Zkus třeba dýni.. Nebo do příkrmů přidej olej nebo máslo.. Nebo jí dej napít třeba švestkové šťávy.. A spinkání se po příkmech málokdy zlepší :nevim:
Kdy se musí nejpozději začít s příkrmy je dobrá otázka, malá je odmítala skoro do roka úplně, teď jí bude rok a půl a pořád to není žádná sláva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
1.4.13 09:19
@Ali-Ali píše:
Co na to doktroka? prober to predevsim s ni. prikrmy muzes odlozit, ale tim se to asi nevyresi. kdyz je budes chtit zavest znovu, tak se to dost pravedopodbne zopakuje…
mrkev muze zpusobovat zacpu, jinak je to vsechno, co jsi vypsala, docela bezproblemova zelenina.
zkus ji do prikrmu pridavat lzicku masla nebo kvalitniho olivoveho oleje. ki dobre?

Zatim musim zatukat, ze kadi dobre. nekdy jednou, nekdy 2×, tam zadny problem nevidim.No k dr.az po 17.,ted nebudeme vubec doma, mame jeste jine dr.,tak budeme ted mimo domov u nasich, kde ma dr. dävam ji kupovane od Hami, tam uz by mel olej byt, ne?

• Citovat
  • Upravit
smutná
1.4.13 09:19
@ivana-domca píše:
Mrkev betonuje, takže bych ji vyřadila na chvíli z prikrmu, brokolice může nadymat, davej tam co nejméně toho kostalu, do jídla dát lžičku lepšího olivového oleje, je to jiná strava, chvíli trvá, než si na to zažívání dítěte zvykne ;-)

Ja davam kupovane Hami, tam pry kostaly nedavaji, tak nevim :think:

• Citovat
  • Upravit
smutná
1.4.13 09:20
@smutná píše:
Ja davam kupovane Hami, tam pry kostaly nedavaji, tak nevim :think:
A brokolici mela vcera poprve 2 lzicky, ale problemy ma uz 4 noci, co nespi.
  • Citovat
  • Upravit
4200
1.4.13 09:20

@smutná - tak jasně, že si organismus musí zvyknout. Navíc každé miminko snáši různá jídla jinak. Obecně platí, že mrkev staví (můžou vzniknou bolesti bříška, pokud je dítě citlivější), brokolice zase může nadýmat. Třeba u svého syna jsem vysledovala, že mu nedělá dobře kombinace mrkve a brambory, ale na to přijdete postupně sami. Chápu, že je to víc jak únavné a stresující. Za mě bych ti radila, abys zkusila nejdřív třeba cuketu, dýni, červenou řepu, prostě zeleninu, která zpravidla nenadýmá a dětem chutná. Jinak ti přeji hodně sil a ať se to brzy srovná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
1.4.13 09:22
@gabriela82 píše:
@smutná mrkev a i brambor neplechu dělají.. Zkus třeba dýni.. Nebo do příkrmů přidej olej nebo máslo.. Nebo jí dej napít třeba švestkové šťávy.. A spinkání se po příkmech málokdy zlepší :nevim:
Kdy se musí nejpozději začít s příkrmy je dobrá otázka, malá je odmítala skoro do roka úplně, teď jí bude rok a půl a pořád to není žádná sláva..

Ja zatim prikrmy kupuji, na dyni jsme od Hami jeste nenarazila, tak jsem ji davala to, co meli jako Prvni lzicku.No ja jsem myslela ze je hladova, a ze po prikrmech nebude tak plakat, a bude spinkat.ale je to fakt jeste horsi, rekla bych i o 50%,protoze ted proplace vetsinu noci a jsme porad vzhuru.

• Citovat
  • Upravit
13837
1.4.13 09:23

@smutná dceři vadila mrkev, dýně a květák. Mrkev jí způsobovala zácpu a ty ostatní 2 zeleniny nadýmání. Dávala jsem skleničky Hami. Přimíchávala jsem tam panenský olivový olej, na malou skleničku jednu kávovou lžičku. Zkus zařadit ovoce (ne banán), stolice by neměla být tak hustá a nemuselo by jí bolet bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
1.4.13 09:24
@Oter píše:
@smutná - tak jasně, že si organismus musí zvyknout. Navíc každé miminko snáši různá jídla jinak. Obecně platí, že mrkev staví (můžou vzniknou bolesti bříška, pokud je dítě citlivější), brokolice zase může nadýmat. Třeba u svého syna jsem vysledovala, že mu nedělá dobře kombinace mrkve a brambory, ale na to přijdete postupně sami. Chápu, že je to víc jak únavné a stresující. Za mě bych ti radila, abys zkusila nejdřív třeba cuketu, dýni, červenou řepu, prostě zeleninu, která zpravidla nenadýmá a dětem chutná. Jinak ti přeji hodně sil a ať se to brzy srovná. ;)

No ale toto je fakt sila.Mam sto chuti zase ji koupit ty Baby Calm na nadymani, docela ji pomahaly, ale nevim, jestli by to nedelalo neplechu s tou zeleninou jeste vetsi.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
1.4.13 09:24

@smutná dýni samotnou dělá určitě Hipp a Alnatura ale tam je asi ve směsi, to si nejsem jistá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
1.4.13 09:25
@micelinka píše:
@smutná dceři vadila mrkev, dýně a květák. Mrkev jí způsobovala zácpu a ty ostatní 2 zeleniny nadýmání. Dávala jsem skleničky Hami. Přimíchávala jsem tam panenský olivový olej, na malou skleničku jednu kávovou lžičku. Zkus zařadit ovoce (ne banán), stolice by neměla být tak hustá a nemuselo by jí bolet bříško.

Taky prave kupuji Hami Prvni lzicku.Dnes zkusim jeste ten olej, sice mame jen repkovy, ale aspon neco.

• Citovat
  • Upravit
4200
1.4.13 09:25

@smutná - a nezkoušela jsi jí vařit příkrmy doma? Ne každé miminko snáší kupované dobře. Můj syn je toho třeba příkladem. Párkrát je na začátek dostal a vždy to odnesl bolestí břicha. Pak jsem mu je začla dělat doma a ze začátku do vody na doporučení doktorky přidala ještě trochu fenyklu a kmínu a byl bez problému. Teď už by asi snesl všechno, ale nějak jsem si zvykla na to vaření. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.4.13 09:26

@smutná tyhle kapky jsem dávala docela dlouho, dostala je večer před kojením, aby byl v noci klid. Přes den už příkrmy dostávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí