Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje sestra ma dceru a ta se hrozně boji k babičce ona už neví co ma dělat prosím poraďte.
@Mucha926 píše:
Moje sestra ma dceru a ta se hrozně boji k babičce ona už neví co ma dělat prosím poraďte.
Jako k vaší mamce? Nebo k mamce tatínka? No tak jako tak, nechala bych ségru, ať to nějak řeší, pokusí se najít důvod atp. nepíšeš skoro nic, kolik je dceři let, jestli je to tak odjakživa nebo až poslední dobou…takhle fakt těžko radit.
Zvláštní rodina… Jinak, zakladatelka je ta expertka, co si chtěla zranit kotník, aby nemusela s přítelem na hory a chtěla poradit, jak si ublížit…
@Mucha926 píše:
Přeci osmileté dítě už snad dokáže říci, proč se bojí jezdit k babičce?
Osmileté holky bych se normálně zeptala, co má za problém. Může to být cokoliv - může jí vadit, že ji babička vychovává jinak než máma, může jí tam vadit prostředí, pes, tvrdá postel nebo třeba „smrad“, pokud je babička méně čistotná nebo třeba kuřačka. Nebo jí třeba babička zakazuje tablet.
A může tvrdit, že se bojí, protože je to pro ní výhodnější než říct, že se jí tam prostě nechce.
Většina podobných neřešitelných problémů má jednoduchou příčinu, nemusí jít hned o nějakou tragedii typu skryté týrání nebo obtěžování dědečkem…