Bojím se mít druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122365
21.7.20 06:45

Zvládnete to. Jestli ti pomůže manžel- není problém. Nejhorší je vždycky první dítě. Pracují hormony. Je lepší vždycky mít sourozence- děti se alespoň spolu vyblbnou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.7.20 07:28
@Anonymní píše:
Sem po 4 letech znovu těhotná a bojím se mít 2 děti jak to zvládnu atd… Myslíte že je lepší mít 2 děti než jedináčka? :nevim: mimi sme si moc přáli a povedlo se po dlouhém snažení a teď mám nejistotu a strach

Tak teď už je poměrně pozdě to řešit a tím, že sama sebe vynervuješ, si dost uškodíš. Nechápu, proč bys neměla zvládnout dvě děti, to zvládá kde kdo. A otázka, jestli je lepší jedinečné, nebo sourozenci, je dost individuální. Já bych jednička nechtěla, pokud by nebyla jiná možnost. Mám tři děti a za mě je to mnohem lepší, než jedno. Náročnější je logistika a finance, vše ostatní je lepší. Hodně si vyhrají, navzájem si pomuzou, učí se od sebe, ta radost z nich je nesrovnatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.7.20 08:46

Souhlasím s @mrav, že první dítě je horší. U druhého budeš vědět, co a jak, nebudeš tolik prožívat prkotiny (sní papír? Klid, zase ho vykadí…), v mém případě i poporodní hormony způsobily obrobský pocit štěstí, ne deprese jako u prvního. Hodně věcí je individuálních, jestli bude miminko spinkat nebo propláče celé noci, jak ho přijme sourozenec… Ale jestli máš obavu, jak to zvládneš, tak toho se neboj. Taky jsem měla strach a překvapilo mě, jaká to byla pohoda. Jen počkejte, až se začne miminko řehtat opičkám, co bude dělat starší sourozenec. :mrgreen: Zvládneš to, jako všechny z nás a je to krásné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat