stehy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
18.5.10 20:00

stehy

Ahojky,chtěla bych se zeptat-poprvé jsem rodila a zašívaly mě mám 10 dnů po porodu a u stehech mě to hrozně svědí,štípe nevydržím dlouho stát ani chodit už se mi i celkem sedí dobře ale zajímalo by mě jestli to svědění a štípání je normální a jak dlouho mě to bude asi ještě svědit nebo jakou s tím máte skušenost?sprchuju se tak 5× denně.Uvažuju i o tom že dokud mě to do pátku nepřejde tak zajdu k doktorovi.Ani nevím jestli ty stehy jsou samovypadávací.Předem vám děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
18.5.10 20:04

Já myslím,že to normální.To značí že se to stahuje a hojí :wink: A stehy by ti měly sami vypadat.Vím,že je to nepříjemný.Měla jsem stehů jako ty a trpěla obdobně.Držím pěsti aby to brzy přešlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
18.5.10 20:07

Myslím, že by ti mohlo pomoc, kdyby ses začala pomalu mazat nějakým buď hodně hydratačním nebo mastným krémem(oba se doporučují) a to svědění by nemělo být tak hrozný. Jizva může být vysušená a masáž ji jednině prospěje, aby se nevytvořily strůsty. Jinak svědění je úplně normální u každé jizvy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
18.5.10 20:08

musíš to po každým čůrání osprchovat mě štípali stehy jen když jsem se nemohla po wc osprchnout. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21971
18.5.10 20:10

Taky myslím, že to bude normální - pokud ti to nějak výrazněji neotéká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
18.5.10 20:16

to je při hojení normální, jen se dál často sprchuj a pokud ti to okolnosti dovolí, tak se snaž větrat, přece jenom je to rána, většinu času zakrytá a ty očistky tomu taky moc nemomáhají, chce to i vzduch. stehy ti rozhodně samy vypadají, je i známka toho svědění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.5.10 20:39

při čůrání mě to taky hrozně pálilo ale ppomohlo mi když jsem se osprchovala teplejší vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.5.10 21:14

Já jsem po 7 dnech opatrně při každém sprchování potahovala stehy. Opatrně aby to nebolelo po 10 dnech mi zůstaly v ruce. :-) Jizva mě svěděla a štípala jak brno. Po každém wc jsem se sprchovala. To hodně pomůže a mazala jsem se canestenem a oplachovala heřmánkem. Jsem seděla na hrnci co mam pro malou a měla tam heřmankový odvar udělaný a proti tomu svědění tím canestenem. :lol: Ale dala bych si pozor heřmánek prý způsobuje kvasinky, to jsem ovšem zjistila až po 6 nedělí :roll: :oops: Jinak se prodává mám dojem rosalgin se to jmenuje, jestli jsi dostala kufřík tak je tam zelená knížečka a v té je ten lék na oplachování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
20.5.10 11:51

Ahojky, mne jizva po siti nesvedila, mazala jsem ji gelem z dubove kury, ktery prodavaji v lekarne. Ted mi vyndavali znaminko a siti svedilo od tretiho dne jako cert, zacala jsem mazat tou dubovou kurou a je to uleva, nesvedi nic. Myslim, ze jak se casto myjes (coz je samozrejme dobre :mrgreen: ), tak tu jizvu hodne vysusujes a tim to svedi. Zkus tu dubovou kuru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
22.5.10 22:03

Stehy vypadnou sami - nebojte se. Na to svědění doporučuji do lavoru udělat odvar z Řapíku a do vlažného odvaru si 3 - 4 x denně dřepnout - mě to pomohlo moc a 13 dní po porodu jsem neměla jediný z 18ti stehů :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anarek
2.6.10 20:48

tip

Ahoj, také jsem měla komplikovaný porod a po kleštích hodně stehů - pomohlo oplachování dubovou kůrou a curenzym (na hojení ran)

• Citovat
  • Upravit
1477
3.9.10 09:02

ahojky holky, jak to tady ctu tak ste meli stehy cca 14dni, ja jsem 3 tejdny po porodu stehy me teda uz neboli tyden ale porad je tam mam… nevite kdy by meli samy od sebe tak vypadnout? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat