Zase to poporodní břicho...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zase to břicho...
prosím poraďte…
jsem přes tři týdny po porodu, bříško se zatahovalo dobře, ale už asi tak týden mám jakoby bolestivou kůži v oblasti břicha, v místě, kde je ještě víc vyklenuté. Dost mě bolí svaly, takové ty uprostřed cca od žaludku dolu při jakémkoliv pohybu. Při chůzi mám potřebu si přidržovat rukou, ulevilo mi trochu ovázat. Pás ještě nemám, ale chtěla bych si ho koupit. Jde o to, že nevím, zda je to normální, jak se vrací svaly do původní polohy, nebo zda už by touhle dobou měly být a hlavně taky tuším, že jsem se nešetřila, tak nevím, jestli jsem si to neudělala sama
musela jsem vynést dvakrát naložený kočár a vím, že to byl fakt záhul na bříško, jsem zvyklá se nešetřit, ale teď se fakt bojím a už nic takhel těžkého nezvedám ![]()
Bojím se, aby mi to bříško teď takhle nezůstalo. Je to sice už druhé, ale já si s prvním nevzpomínám, šlo to nějak rychleji a tohle si nevybavuji.
tak se ptám
- je ještě čas? jako na to, aby se mi komplet zatáhlo nebo už by mělo být ploché (zůstalo vyvalenější cca 4-5 měsíc těhot)- ta bolest - asi jako fakt hodně moc namožené svaly - je to normální, mám i citlivou kůži zvrchu?
teď se bojím aby se mi díky tomu nezastavil ten proces vracení na své místo, co jsem četla, tak raději do konce šestinedělí necvičit, tak raději dělám jen nutné práce (tam se taky zapojují svaly)
Já tam ty svaly cítím, když je zatnu, ale nevím, jestli jsou správně a taky jestli je ještě čas a ještě se stahnou aby nebylo bříško povolené, po stranách je to jako dřív ![]()
jo a ještě jedna věc - pupík mám ještě pořád z části vyhřezlý, zatáhl se zpátky ale ne celý, tak se taky bojím, aby mi to nezůstalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S bolestí neporadím. Asi bych alespoň konzultovala s doktorem.
Stahování břicha (myšleno kůže, ne dělohy) na původní „velikost“ trvá většinou několik měsíců. Můžeš tomu pomoct cvičením na šikmé břišní. Mě se moje břicho začalo podobat původnímu cca po 2 měsících. Teď su 3 měsíce po porodu a je to už zase lepší, ale ještě to není ono.
A s tím pupíkem by mě to samotnou taky zajímalo. Jsem na tom stejně jako Ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hani dík za reakci. já jsem dnes sehnala pás od chicca, snad to trochu pomůže. Teď mě to většinou nebolí, ale třeba když jsem se natáhla do vany pro sprchu, tak projela tedy bolest slušná. Tak nevím, zase musím mít něco extra - to bych snad jinak nebyla já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pupik
Ahoj, s bříškem to chce hlavně trpělivost - mně se začalo podobat bývelému tak po třech měsících, ale spokojená jsem byla až po roce (hodně jsem cvičila leh sedy). A na hojení ran doporučuju curenzym
- Citovat
- Upravit