Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám devět dní po vynechání menses. Strašně si přejeme miminko ale bojím se zklamaní a radši se udržuju v tom že miminko čekáme. Vždycky jsem s tou menses měla problemy nedostavovala se včas ale po ročním braní hormonu se mi to upravilo a od července chodí pravidelně 28 den. Byla jsem v iscaru kdy mě řekli že ovulace je 14 den ak jsem na to ten den skočili. V ty dny kdy jsem to měla dostat mě bolelo břicho a trochu jsem špinila asi dva dny před. Ted jsem nafouklá a bolí mě prsa na dotek. Holky myslíte že když byla ovulace 14 den podle ultrazvuku a pořád nic že by to tam mohlo být?
Test si budeš muset udělat tak jako tak, jestliže se nezdařilo, tak je jedno jestli bude zklamání teď, nebo o týden později. Držím palecky, ať je test pozitivní
![]()
Jak píše ivana-domca, stejně test budeš muset udělat
. Držím pěsti a pak napiš výsledek.
Jé bílá vrána, většinou se setkáváme s těhotenskými testy od šestého dne po předpokládané ovulaci a lovení duchů
Jestli máš problém s testováním, můžeš zkusit postup našich maminek - počkat na vynechání DRUHÉ MS a pak jít k doktorovi, to už by ti navíc mohlo být špatně, takže by to mohlo být jasnější. Do té doby bych předpokládala, že těhotná nejsem
Dřív se to jinak nedělalo, to až v dnešní době chceme být pořád on-line ![]()
Tak ještě netestuj. Kde je psáno, že musíš dělat test? Když to do další MS nedostaneš, půjdeš k dr.
No bud test a nebo si zajít na krev a tam to bude jasný. Pokud krev bude negativní tak je to jasné, na testu už bys měla těd hodně silnou čárku, já 9 den po vynechání měla takovou http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?… fotka nic moca i tak to je krásně vidět
![]()
Jé, to znám…
vždycky jsem měla rozházené cykly a jednou jsem dokonce měla cyklus 55 dní. Po velkých zklamáních (vždyť už je to 45 dní… sakra…) a poté, co byl test negativní a přišla mrcha, kterou jsem pak obrečela, jsem taky odmítala testovat. Naštestí se mi cykly už trochu daly dohromady, už z nich dokonce jde vyvěštit i ovulace (někdy:-) ) a než se rozhoupu udělat si test, dostanu mrchu ![]()
Momentálně jsem si řekla, že budu testovat 15-20 den po ovulaci dle teploty. Tak uvidíme. Když bude negativní, budu v klidu, že mám „zase“ nějaký divný cyklus a v klidu budu čekat mrchu. Po 20 dni mě osobně víc stresuje, že si myslím že „už“ a pak bych byla smutná že „zase né“ ![]()
Jinak už se mi poměrně dobře podařilo dozrát do přístupu „děj se vůle boží“… Ono jednoho krásného dne…
Držím palec, osobně bych si u Tebe vsadila, že to spíš vyšlo
![]()
Holky jsou to nervy ale na ult. Jsem měla tu ovulaci ten 14 den tak snad to tam takovou dobu nečeká.
Pokud je luteální fáze (od ovulace dál) delší než 18 dní, (nebo 19, kruciš…) jsi těhotná…
Takže záleží, jestli ta ovulace byla přesně určená, pokud ano, těhotná nejspíš jsi - test by měl být prokazatelně pozitivní, žádní duši. Neboj a testuj ![]()
Nebylo by lepší si ten test udělat, rozumím ti, že se bojíš zklamání, ale oddalovat to nemá cenu, stejně ti to pořád šrotuje v hlavě.. Ale pokud byla ovulace 14DC a máš už takové zpoždění tak to vidím velice nadějně ![]()
No byla potvrzena ultrazvukem v iscaru tak ve stredu se testnu.