Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den.
Potřebuji radu nebo cokoli co nám pomůže. Dcera nyní 4 měsíce, od narození zlaté dítě, ale po cca 2 mesicich začaly být problémy při krmení – kroucení, pouštění prsa atd postupem času se krmení stávalo spíš zápasem na život a na smrt.
Dcera se mi o prso záchytné maximálně když ji cumel namočim do smetánku (termix) a pak se příchiti no ale už nezabírá ani tohle. Vstane a je na bříšku pak prebalim a vždy šla hned papat a teď ji musím uspat a jak spí tak ji nakojim ale už nezabírá ani tohle a u každé činnosti je řev.
Kojim cca po 2 až 3 hod, ale poslední dobou mi nepije ani 5 až 6 hod je to normalni?
A prosím nesuďte mě že dceři jsem podala smetanek, ona ho papa a chutná ji. A tem bojkot začal dřív než jsem podala ten smetanek takže stoho to neni. Děkuji za vaš názor
Smarja necpi ji žádnéj jogurt, se nediv, vždyť je to sladký jak prase. Nehledě na to že na samotnej jogurt má ještě několik měsíců čas. Zrejme ji bolelo břicho, hlídej počurane plenky, pokud jich má dost, a cura normálně, tak je to ok.
@mackA159 má dost počítaných plen hlidam to.
No tak já už nevím já ji mám na kojit když nechce.
@Musinka45 píše:
@mackA159 má dost počítaných plen hlidam to.
No tak já už nevím já ji mám na kojit když nechce.
Nijak.. Ty taky nemáš hlad pořád pravidelně. Hlavne aby curala, pak má dostatek.
Necpi ji hnus ala smetanek a je to, neasi.. Max bych přešla na um
Proč ji dáváš Termix ve 4 měsících to ti poradil kdo? To jí ho dáváš na dudlík od 2m? ![]()
@pikola ne od dvou měsíců to jsem zkusila já asi jednou před cca 1 týdnem
Už mi pije v pohodě ale musím ji uspat a jak spinka tak ji nakojim, jinak jak je vzhůru tak to do ni nedostanu. ![]()
Ahoj… mám dceru 2 měsíční a museli jsme přejít na UM, moje mléko pořád zvrací, nevíte z čeho to může být? Jím pořád to samé, na co je zvyklá
Musím odsávat a mám prasklou levou bradavku a hrozně to bolí, nevíte co by mohlo pomoct? A kdy se mléko přestane tvořit? Bojim se, že budu mít zánět prsu, když přestanu odsávat ![]()
Dobrý den, mám doma dvouměsíční holčičku která cca měsíc bojkotuje kojení. Někdy je to lepší jindy horší. V noci pije krásně vstává dvakrát za noc a krásně se přisaje a pije. Nicméně přes den to bývá horší. Buď se ji nedaří vůbec prisat a nebo se prisaje saje tak 5 min a pak se pustí a strašný řev. Někdy je to každé kojení jindy třeba dvakrát za ten den. Zkouším ji utisit a nabídnout znovu prso opět někdy zabere, jindy zase hned začne plakat. Někdy mi zabere ze ji dam dudlika jak začne dudlat tak ji ho vytahnu a ona se prisaje. Pokud ani to nezabere tak mléko odstrikam a dam z lahvičky ze stříkačky mi to nechce. Ovšem stane se ze někdy nechce pít ani z lahvičky. Většinou přes ten den kojim cca co 2 hodiny. Kojila jsem s kojicim polastarem a pak jsme zkusili polohu v leze chvíli to zabralo a po par dnech zase řev. Můžete mi zkusit pořad co dělám špatně? Vím ze dudlík není moc dobrý ale ona se u něho proste uklidní.
Moc děkuji za rady
@Karolina1412 Ahoj mi to same dělala ma 3 měsíční dcera taky jsem s toho měla nervy v kiblu ale nic si s toho nedelej, prostě když nechce jist zkus ji dat do kočárku dat dudlik zakrit a houpat. A jak usne tak si ji vezmi a nakoj tak jsem to dělala já. Ale zase se to upravilo a už mi zpátky pije i když je vzhůru. Mě se všichni divili co dělám když dítě pláče a já ji uspim a pak kojim no hold jinak to nešlo. Moje dcera taky nemá hlad pořad stejně. A 5 minut kojení bohatě stačí. Jinak dcera mi to taky začala dělat jak ji táhli na 2 měsíce. Nebo když mi dcera nechce jist a nedaří se mi ji ani uspat dam ji do lehatka a pustim ji pohádky a vydrží i pul hodiny se dívat a pak nabídnu prso a papa bez problémů. Večer mi taky sála krásně a přes den to byla hrůza.
Ja měla také takové problémy s kojením. Nakonec jsem si po dlouhé úvaze popzvala laktační poradkyni domů. Nakonec se to ukázalo jako vynikající nápad. Tolik informací co jsem dostala, jak navýšit mléko a hlavně mě uklidnila a to jsem zjistila, že udělala také hodně. Posílám odkaz, kdyby byl někdo také v úzkých. www.bejbyservis.cz