Rozpraskané bradavky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28272
4.4.11 15:27

Nám sestra na dětským poradila nakapat na bradavky Vigantol a fakt to pomáhá. Malej má 6 zubů a je to mazec :zed: Vypadám, jak kdybych provozovala sado-maso, kouše mě úplně všude. Nedávno jsem říkala manželovi, že já se teď slíct někde u dr., tak se zeptá co se mnou dělá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
4.4.11 15:29
Kočislava píše:
Nám sestra na dětským poradila nakapat na bradavky Vigantol a fakt to pomáhá. Malej má 6 zubů a je to mazec :zed: Vypadám, jak kdybych provozovala sado-maso, kouše mě úplně všude. Nedávno jsem říkala manželovi, že já se teď slíct někde u dr., tak se zeptá co se mnou dělá :mrgreen: :mrgreen:

Vigantol? To jako fakt? No i když to je vlastně kalcium že? A kalcium hojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.4.11 15:31

Vigantol je vitamín D rozpuštěný v oleji a předávkování mimina je dost nebezpečné.

Pájinka25 píše:
Kočislava píše:
Nám sestra na dětským poradila nakapat na bradavky Vigantol a fakt to pomáhá. Malej má 6 zubů a je to mazec :zed: Vypadám, jak kdybych provozovala sado-maso, kouše mě úplně všude. Nedávno jsem říkala manželovi, že já se teď slíct někde u dr., tak se zeptá co se mnou dělá :mrgreen: :mrgreen:
Vigantol? To jako fakt? No i když to je vlastně kalcium že? A kalcium hojí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
4.4.11 15:37
Pájinka25 píše:
Kočislava píše:

Fakt jo, koukala jsem na ni jak na blázna, když mi to říkala. Když malýmu byly 2 měsíce a měla jsem zánět prsu :zed: :zed: , takže atb., tak od té doby při každý trhlince nebo „divným pocitu“ že by se něco moho dít, kápnu a je pokoj :palec: A navíc to není škodlivý pro mimi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
4.4.11 15:42
Kočislava píše:
Pájinka25 píše:
Kočislava píše:
Fakt jo, koukala jsem na ni jak na blázna, když mi to říkala. Když malýmu byly 2 měsíce a měla jsem zánět prsu :zed: :zed: , takže atb., tak od té doby při každý trhlince nebo „divným pocitu“ že by se něco moho dít, kápnu a je pokoj :palec: A navíc to není škodlivý pro mimi. :mavam:

já mám vigantol od doktorky pro malého, mám mu ale dávat jen jednu kapičku denně...............nebylo by to škodlivý při kojení, kdybych si to kápla na prsa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
4.4.11 15:43
Háta_x píše:
Vigantol je vitamín D rozpuštěný v oleji a předávkování mimina je dost nebezpečné.

Nemyslím si tam vykapat půl lahvičky, to je jasný. Stačí kapka na trhlinku, bohatě. Nejlepší je to po kojení a na noc, aby byla delší pauza, než se vstřebá a nebo pak už jsem nedávala tu jednu kapičku co se bere, když jsem brzo potom kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.4.11 15:55

Proti kapce jednou denně nic nemám, ale kojí se častěji. S dávkováním déčka fakt opatrně. Nám v porodnici říkali, že můžeme Vigantol podávat tak, že si ho kápneme na bradavku před kojením. Ale ne, abysme ti tím prsa léčily.

Kočislava píše:
Háta_x píše:
Vigantol je vitamín D rozpuštěný v oleji a předávkování mimina je dost nebezpečné.Nemyslím si tam vykapat půl lahvičky, to je jasný. Stačí kapka na trhlinku, bohatě. Nejlepší je to po kojení a na noc, aby byla delší pauza, než se vstřebá a nebo pak už jsem nedávala tu jednu kapičku co se bere, když jsem brzo potom kojila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
4.4.11 22:05

Já jsem měla to samé. Mazat a nechávat větrat. Vždycky jsem nakojila, namazala a pak větrala u TV.
Strašně mě boleli, že jsem chtěla přestat kojit a přejít na UM. Ale nějak jsem tu bolest zvládla a kojím už půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
5.4.11 19:27
bertík28 píše:
Já jsem měla to samé. Mazat a nechávat větrat. Vždycky jsem nakojila, namazala a pak větrala u TV.
Strašně mě boleli, že jsem chtěla přestat kojit a přejít na UM. Ale nějak jsem tu bolest zvládla a kojím už půl roku.

já už jsem v jednu chvíli taky přemýšlela, že přejdu na UM, fakt jsem u toho brečela bolestí. Teď už je to o něco lepší i když to bolí pořád, ale asi už jsem si nějak zvykla. Akorát dnes mě dost bolí ze strany u levého prsa, jakoby v podpaží. A mám to tam i tvrdý a na stisk to bolí. Myslela jsem, že to bude nalitým prsem, ale malého jsem nakojila a je to tam pořád. nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.4.11 19:37
Háta_x píše:
I na bolest, protože bradavka je vláčná a nevysušená. Je to čistý lanolin.
Pájinka25 píše:
Háta_x píše:
Dle doporučení z kurzu jsem používala po každém kojení Purelan od Medely a neměla jsem žádné takové potíže :palec: Jen malinkato a opatrně namazat jedním dvěma obkrouženími celou bradavku. Před kojením ne nic neotírá, což je další velké plus :pankac:
a ten Purelan zabírá jen na rozpraskání nebo i na bolest?

Souhlasím, lakt. poradkyně mi ho taky doporučila (Bepanthen byl úplně k ničemu, když už jsme měla ragády), předtím mi sestra v porodnici dala na bradavky genciánku (fialová vodička), ta byla taky super - pěkně a rychle se to hojilo. Nakonec jsem musela kojit jen s kloboučky a bylo to bez problémů :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
5.4.11 19:42
ivma6 píše:
Háta_x píše:
I na bolest, protože bradavka je vláčná a nevysušená. Je to čistý lanolin.
Pájinka25 píše:
Háta_x píše:
Dle doporučení z kurzu jsem používala po každém kojení Purelan od Medely a neměla jsem žádné takové potíže :palec: Jen malinkato a opatrně namazat jedním dvěma obkrouženími celou bradavku. Před kojením ne nic neotírá, což je další velké plus :pankac:
a ten Purelan zabírá jen na rozpraskání nebo i na bolest?
Souhlasím, lakt. poradkyně mi ho taky doporučila (Bepanthen byl úplně k ničemu, když už jsme měla ragády), předtím mi sestra v porodnici dala na bradavky genciánku (fialová vodička), ta byla taky super - pěkně a rychle se to hojilo. Nakonec jsem musela kojit jen s kloboučky a bylo to bez problémů :pankac:

no tak kloboučky malému moc nevoní :mrgreen: taky jsem to s nima zkoušela, ale prostě je nechce, nepřisaje se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.4.11 19:50

to je škoda, ale ten můj prcek se na to taky nejdřív moc netvářil a pak už bradavku nechtěl ani vidět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
16.5.12 17:28

Mám 4týdeního chlapečka a do včerejška jsem trpěla při kojení jako pes, bolestí mi tekly slzy a už jsem chtěla kojení vzdát, ale nakonec jsem to vyřešila! Po zkušenostech ostatních (různé mastičky, krémy, obklady..), které nezabraly, jsem si pořídila kloboučky. Měla jsem jedny už od porodnice, jelikož mám malé bradavky, ale včera jsem si koupila menší a nevěřila jsem, bolest už necítím, jen mírnou, která se dá v pohodě vydržet a myslím, že i časem zmizí úplně. Jsem strašně štastná, že už mě kojení nebolí a nemám z něho nervy, což jsem měla, když jsem si vždy představila tu pekelnou bolest. Měla jsem kloboučky od Medely vel. M, nyní vel. S a super!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová