Rozpraskané bradavky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7277
29.3.07 14:48

Bolavé bradavky

Mám 6ti týdenního chlapečka, plně kojím a mé bradavky jsou pěkně rozpraskané. Od začátku je ošetřuji bepanthenem nebo calciovkou, ale nepomáhá to.Malej pije krásně, ale já u toho trpím. Prosím o radu, jak se těch rozpraskaných a bolavých bradavek zbavit. Moc děkuji Petra s Danečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
967
29.3.07 15:54

Hlavně dobře přikládej malého. Ani jednou nesmí být špatně chycený. Jestli ti to jde, větrej prsa (bez podprsenky co možná nejvíce), Tak to zabralo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.07 16:00

Šamotko,
možná Ti někdo poradí klouboučky. Já jsem byla s prvním dítkem ve stejné situaci a s kloboučky nám kojení nešlo. Takže, jak bylo psáno, hodně větrat a dobře přikládat. U nás byl problém hlavně v nočním kojení, kdy se malá sice přisála dobře, ale po chvilce si to v pusině nějak jinak uspořádala a bylo to zas blbě a já jsem ještě k tomu u nočního kojení v posteli usínala. Takže jsme na pár dnů chodily kojit do obýváku, rozsvítila jsem a prostě kontrolovala, jak saje.
Měla jsem jednu bradavku horší a druhou o trošičku lepší. Takže tu horší jsem nechávala „odpočinout“ aspoň po část dne, odstříkávala jsem a kojila jenom z jedné strany. Pokud by bylo potřeba, tak bych dokrmila odstříkaným, ale to jsme nemusely. Až se to trochu zlepšilo, tak jsem přikládala na obě strany a zase se snažila šetřit to druhé dorasované. Trvalo mi to snad 2 týdny, než se to všechno dalo do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
29.3.07 16:46

Díky za rady, s tím přikládáním to u nás malinko kulhá, protože malej to má občas snad jako hračku a často mu bradavka vypadává. Tak s tím zkusíme něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
29.3.07 20:02

Ahoj,poradím všechno co psali už předemnou a mi po 2 měsících když už jsme nevěděli co koupili tyhle chraniče.Bradavky v nich pořád větraj a do 14 dnu jsem měla bradavky v naprostém pořádku.Je to tak na nošení doma protože když se ohneš tak vyteče mlíko co tam nakape a to furt neuhlídáš aby nevyteklo :lol: :lol:
 http://chicco.babyexpert.cz/…gorig/73.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.3.07 21:41

Ahojky,

já měla úplně stejný problém, prostě jsem kojila dál, mazala Bepanthenem a trpěla. Pak to nějak přešlo - ta bolest :lol: - a kojíme dosud.
Teď už mě spíš Vojtíšek kouše, vylezly mu zoubky 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
30.3.07 08:37

určitě vydrž, časem to přejde.Zkus si vždy na bradavkách rozmazat trochu mléka a nechat zaschnout.Působí hojivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.07 09:41

Yuko díky, jdu to namazat mlékem. Jinak jsem prsa pořád větrala a v noci jsem dávala velký pozor na to přikládání. Musím říct, že mě to tolik nebolelo. Všem díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
7277
30.3.07 09:43

Ještě jednou všem děkuji za rady, já se předtím zapomněla přihlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.4.11 14:17

Ahoj,potřebuju poradit,malé bylo půl roku pořád kojím,ale kolikrát dělá hovadiny a scvakne mi bradavku dásničkama a lomcuje hlavou :zed: bolí to jako čert,na jedné se mi udělal takovej jako puchejř,je to taková žlutobílohnědá mapka a hrozně to bolí,mažu to bepantenem a snažím se jí dávat spíš z druhýho prsa,ale to taky nejde pořád,navíc se mi do toho ráno opět zahryzla takže se to dost blbě hojí.Co používáte za mast vy a případně za jakým doktorem bych s tím měla jít,kobvoďákovi asi ne co?

• Citovat
  • Upravit
1187
4.4.11 14:27

doporučuju hydrogelové polštářky zn.Medela, vyléčila jsem stejný problém za 2 dny na radu lakt.poradkyně

http://www.medela.cz/…olstarky.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
4.4.11 14:33
rozmary píše:
Ahoj,potřebuju poradit,malé bylo půl roku pořád kojím,ale kolikrát dělá hovadiny a scvakne mi bradavku dásničkama a lomcuje hlavou :zed: bolí to jako čert,na jedné se mi udělal takovej jako puchejř,je to taková žlutobílohnědá mapka a hrozně to bolí,mažu to bepantenem a snažím se jí dávat spíš z druhýho prsa,ale to taky nejde pořád,navíc se mi do toho ráno opět zahryzla takže se to dost blbě hojí.Co používáte za mast vy a případně za jakým doktorem bych s tím měla jít,kobvoďákovi asi ne co?

tohle přesně mi malej dělá taky. Secvakne to těma dásničkama a pak sebou mele. Nebo třeba už nechce pít, ale bradavku nepustí a tahá za ní :pocitac: Ty gelové polštářky jsem si taky pořídila, trochu to pomohlo, není to sice úplně ono, ale už aspoň nebrečím bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.4.11 14:48

Dle doporučení z kurzu jsem používala po každém kojení Purelan od Medely a neměla jsem žádné takové potíže :palec: Jen malinkato a opatrně namazat jedním dvěma obkrouženími celou bradavku. Před kojením ne nic neotírá, což je další velké plus :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
4.4.11 14:53
Háta_x píše:
Dle doporučení z kurzu jsem používala po každém kojení Purelan od Medely a neměla jsem žádné takové potíže :palec: Jen malinkato a opatrně namazat jedním dvěma obkrouženími celou bradavku. Před kojením ne nic neotírá, což je další velké plus :pankac:

a ten Purelan zabírá jen na rozpraskání nebo i na bolest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
4.4.11 15:06

I na bolest, protože bradavka je vláčná a nevysušená. Je to čistý lanolin.

Pájinka25 píše:
Háta_x píše:
Dle doporučení z kurzu jsem používala po každém kojení Purelan od Medely a neměla jsem žádné takové potíže :palec: Jen malinkato a opatrně namazat jedním dvěma obkrouženími celou bradavku. Před kojením ne nic neotírá, což je další velké plus :pankac:
a ten Purelan zabírá jen na rozpraskání nebo i na bolest?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová