Bolavé bříško a ublinkávání

15
21.9.11 12:07

bolavé bříško a ublinkávání

Ahoj maminky, prosím o radu. Mám doma měsíční miminko a začalo mi častěji u blinkávat. Někdy je to 30 minut po jídle i později. Nechutenstvím netrpí, naopak. Je teda na UM už od narození. Bolí ho také bříško. Ale není to tak hrozné jak tu píší ostatní maminky. Nebrečí u toho jen se kroutí a trochu po vzdychává. Trvá to tak 15 - 20 minut. Je to vždy kolem 4 hodiny ráno a potom ještě kolem 10. Bříško tvrdé nemá. Mám jít k lékaři?
Děkuji za rady Nikol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
veverunka11
21.9.11 12:10

a co zkusit jiné mlíko-um

• Citovat
  • Upravit
3241
21.9.11 12:16

Ahoj, já myslím, že je to normální, ale na poradně to řčekni, tím se nic nezkazí. Jestli Ti ublinkává často, zkusila bych AR mléko - Nutrilon nebo Bebu. S tím bolením bříška se asi dá dělat jen obligátní cvičení, masírování, Sab Simplex nebo BabyCalm a nahřívání… Neboj se, to se spraví, zvaž ale to AR mléko, pokud ho nemáte. Ale počítej s tím, že při přechodu na jiné mléko by se to bříško mohlo zhoršit. Přeju Ti, ať je vše brzy v pořádku! :kytka:

Jooo… ještě mě napadlo - nemohlo by být miminko přejezené? To ale jen pro doplnění, já jsem třeba na tuhle otázku byla alergická, protože jsem věděla, kolik je toho malá schopná sníst. No ale přesto. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.9.11 12:25

Používám Nutrilon - 1 normální a pak mám extra na klidné spaní. To pro klidné spaní jsem mu dávala od začátku co je doma, ale pak jsem ho nemohla o víkendu nikde sehnat a tak jsem koupila normální. Přejezený myslím že ne. To by neměl hlad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.11 12:32
mrška píše:
Používám Nutrilon - 1 normální a pak mám extra na klidné spaní. To pro klidné spaní jsem mu dávala od začátku co je doma, ale pak jsem ho nemohla o víkendu nikde sehnat a tak jsem koupila normální. Přejezený myslím že ne. To by neměl hlad ne?

To asi ne… Možná mu opravdu nevyhovuje mléko. A jak dlouho asi ublinkává a jak často? Je to i několikrát po jídle? Gabka třeba ublinkávala co čtvrt hodiny až do dalšího jídla a velký objem. Jak je to u vás? Je toho dost, nebo si jen tak jakoby „odplivne“?

Jestli je to jen od doby, co jsi mu začla dávat ten Nutrilon 1, tak bych řekla, že mu tento nevyhovuje a prostě chce ten předchozí… Fakt záleží, jestli Ti blil i předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.9.11 12:39

Někdy neublinkne vůbec - když se nají méně. Ublinkne jak kdy 2× až 4× po jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.9.11 12:55

myslím že předtím ne. Jen si po jídle třeba ublinknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.9.11 12:56
mrška píše:
Někdy neublinkne vůbec - když se nají méně. Ublinkne jak kdy 2× až 4× po jídle.

Já bych to neřešila, pokud ho nemusíš 5× denně převlíkat. Počkala bych, až bude trošku větší. Jestli neublinkává, když se nají míň, tak třeba je fakt trošku přejezený a prostě si v bříšku „uvolní místo“. Fakt bych ještě vyčkala, dávala mu mléko, na které je zvyklý - aby neměl potíže s bříškem, to by skoro určitě přechod na jiné mléko způsobil. Kdyby blinkal čím dál víc, tak bych to po poradě s dr. řešila přechodem na antirefluxní mléko. Ale pokud neblinká pokaždé a není to hodně, tak bych to fakt neřešila, miminka to dělají.

Však uvidíš, co Ti poradí ostatní.

EDIT: Teď jsem přečetla, že ten předchozí Nutrilon Ti neblinkal. No tak bych mu koupila ten, ať jí na co je zvyklý. Hlavně ty mléka moc nestřídej, ty děti to poznají a nedělá to v bříšku dobrotu. Normálně se vrať k tomu pro spokojené bříško a ten Nutrilon 1 odlož, je zybtečné dělat prckovi v břušku chaos. :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová