Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Přítel moc podpora není…to není dobré znamení.
Tak to je super výběr partnera. Bolest břicha je normální, děloha se roztahuje. Ale nějaký větší váhy by jsi jako těhotná tahat neměla.
Bolest břicha je normální, ale ten zbytek teda už ne. Výběr otce taky nebude nejlepší že? Proč taháš nákup atd? Těhotenství sice není nemoc, ale šetření je na místě. Až dostaneš průkazku, tak si zažádej o přeřazení na jinou práci, která pro tebe bude vhodná.
bolest je normalni.
U meho prvorozeneho me bolelo bricho uplne cely prvni trimestr, jak co se to rozpinalo. Nemohla jsem ani popobehnout a kdyz autobus prejel pres nejakou diru v asfaltu, tak jsem myslela, ze na miste porodim. Ja mela teda i hematomy na deloze, tak nevim, jestli to bylo i tim. V kazdem pripade to preslo nekdo zacatkem druheho trimestru.
Ja mam bolest cca od 5tt a prý je to normální. Jinak také dělám práci, kde teda nedělám jako ty, ale tahám obří těžké bedny, v zimně, atd. Prostě namáhavá a těžká práce. Konzultovala jsem to se 3 lékaři. Internista, gynekolog a obvoďák a všichni se shodli na tom, že takové práce pokud bolí podbřišek a žena se necítí není vhodná. Teď máš možnost požádat zaměstnavatele o převedení na jinou pozici, to jsem udělala já a musela bych dojíždět 50km
takže vůbec a pak je tu druhá možnost co mi nabídl lékař a to, pokud nemáš rizikové, ale prostě děláš co děláš, jit na nemocenskou se zády. Nenabádám, kdybych nedělala práci jakou dělám, tak bych makala až do porodu klidně
ale absolutně chápu, že je to v takové práci na prd a někdy je prostě tohle lepší. Ale taky záleží, jestli jsi ochotna být za tu almužnu na nemocenské
ja s tím počítala, takže jsem během dvou let dělala samé přesčasy, abych si na to našetřila ![]()
Ahoj,
je normální bolest břicha v 8tt? Nespinim ani nic jiného. Bohužel mě prostě teď poslední dva týdny začalo to břicho tahat. Tašky s nákupem katastrofa. Schody mi taky dávají zabrat. Přítel moc podpora není, prý to mám v hlavě… Jenže u v práci to je hrozný, jezdím s kamionem a rozprahovani návěsů je nářez. Teď i poslední dobou ani moc nejím, protože mi to moc nejde a hlavně ani ten hlad nemám. Doktor říkal, že miminko je v pořádku a je srdeční akce. Za týden jdu konečně pro průkazku. Nemůže za bolest být špatné znamení? Jinak i když moc nesním, tak beru mamavit a na bolest pupalku…