Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
Mešká mi menzes, cykly nemám pravidelně, ale i tohle meškání je na mě dlouhé. Udělala jsem si několik tt, zpravidla když jsem se zakoukala, tak tam byl duch. Na základě toho jsem sla k lékaři, který mi odebral krev, které neznám zatim vysledek a ve stredu mám další konrolu. Na gyn jsem vedena v CAR kvuli zamlklemu min. rok. Ted na UZ viděl žloutkový vacek, delohu že mám nádherné tehotenskou a nález odpovídající 4. týdnu, dostala jsem progesteron. Dnes jsem si udělala pro zajímavost další tt a ten úplně bílý. Myslím že 4tt už je dost na to když tam něco vidí, aby se zvedalo hcg, nebo zamlkle? Co si o tom myslíte?
Uvidíš dle krve. Možná je váček, ale embryo už se nevyvíjí? Nebo nevím, nechci plašit. Kdy budeš vědět krev? Jak ti to vysvětlil Dr?
No jo, porad se říká, ze ty začátky jsou buď a nebo, buď se udrží nebo pustí. Nic nenaděláme, bude to tak, jak to ma byt. Příroda vi, co dela. Ten první trimestr je proste ošemetny, tam prostě je to riziko potratu a clovek to musí nejak vydržet.
Tak snad ti to dobre dopadne 👍🏻
A není na 4tt ještě brzo? Chápu že v Caru ti doktoři vidí už vše množné mnohem dřív než klasický gynekolog ale nevim muže se jednat i o nevyvíjicí se plod a proto testy nic nezakreslují a nebo je na testy ještě brzo a doktor je fakt machr že to pozná ….budu držet palce aby to vyšlo 🍀
@MyselfAndMe vysledek bude ve středu, zítra jdu na další k porovnání a ve stredu i s UZ, nic víc krom tohoto zatím nevím, podle další kontroly se uvidí co dal. Počítám s nejhorší variantou, můj cyklus je noční můra odjakživa.
Příspěvek upraven 09.02.25 v 22:05
Pokud je na UZ vidět žloutkový váček, těhotenství tam pravděpodobně je, ale může být ještě velmi čerstvé a HCG nemusí být dost vysoké na detekci testem. Krevní testy dají jasnější odpověď, protože HCG roste individuálně a někdy pomaleji. Počkej na výsledky a kontrolní UZ, tam se ukáže víc.