Těhotné epileptičky

140
9.2.25 21:19

těhotné epileptičky

Ahoj, hledám všude ale nic jsem nenašla. Dítě zatím neplánuju, ale dopředu chci vědět jak to je. Mám epilepsii. Záchvaty nemívám max tak 1 za rok. Beru léky keppra. Má to nějaký vliv na otěhotnění/těhotenství/potrat??? Budu ráda za sdělení zkušenosti nebo co jste slyšely, hrozně mě to zajímá + budu už o tom něco vědět než se začnu o dítě snažit atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76526
9.2.25 21:22
@nina818 píše: Více

to je vážná diagnóza a chce to řešit s tvým ošetřujícím lékařem, ten tě zná a má také zkušenosti, jak epileptičky zvládají těhotenství a jaké léky můžou brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8962
9.2.25 21:23

Od kolegyně dcera má epi. Teď má čerstvě třetí dítě. Těhotenství zvládla. Má přes 40. Bylo ji doporučeno, ať nekojí. Takže maličký je od narození na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.2.25 21:26

@Kelsey1 proč se nedoporučuje kojit v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.2.25 21:28

@stinga to je jasné, akorát se bojím, co by se třeba stalo kdybych dostala záchvat. Podle mamky, která mě viděla, jsem nedýchala chvíli.. To by mohlo tomu plodu uškodit ne? Nebo i porod si myslím, že bych radši šla na císařský řez, nevím jak by na porod zareagovalo moje tělo. Záchvat jsem jednou dostala z velkého stresu, že prostě mozek nestíha zpracovávat všechno a pak vypne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
9.2.25 21:29

Pamatuju si jeden díl malých lásek, kdy jim epilepticka rodila přirozeně. Samozřejmě dostala v průběhu porodu záchvat a zvládla to jen tak tak. Za mě nehorázný sobec a kráva. Malej to dítě kvůli tomu zabila. Přestávala komunikovat. Případně těhotenství rozhodně řešit s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.2.25 21:30

@hospodki tykráso, to bych se právě hrozně bála že ublížím tomu diítěti.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8962
9.2.25 21:33

Nevím. Nejspíš u ní hrozí, že může být záchvat. Až bude po jarních prázdninách, tak se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
9.2.25 21:33

No zkus kouknout jestli to nenajdeš. Bylo to zajímavé s za me i poučné. Myslím, ze uz to bylo druhé dítě a první šlo císařem a tohle si vydupala přirozeně. Za mě strasny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.2.25 21:36

@hospodki to jo, zkusím to najít, je to někde na internetu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.2.25 21:37

@Kelsey1 dobře, děkuji moc, jste hodná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8962
9.2.25 21:39

Ona teda rodila všechny tři děti přirozeně. Naštěstí bez komplikací a teď třetí porod měla rychlý. Předávala starší děti před porodnicí mamce/babičce a za hodinu zeť psal, že je malý na světě. Doktor ji teda posílal na císaře. Ale argumentoval, že je dost 40+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.2.25 21:45

@Kelsey1 tak ono záleží žejo, každý má tu epilepsii jinou, každy na porod asi bude reagovat jinak.. Někdo to zvládne bez problémů, ale může to dopadnout i smrtí.. což nikomu nepřeju. Je hezké že u vaší kolegyni to proběhlo všechno v pořádku, bez komplikací. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
10.2.25 06:50

Nevím. Běželo to tak 3-4 roky zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
10.2.25 08:10

V tomto případě bych se stoprocentně řídila názory lékařů. Bez ohledu na cokoliv jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí