Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem teď v 8tt a pobolívá mě v podbřišku jako při menstruaci. Máte některá taky takové bolesti? Včera jsem byla u doktorky kvůli špinění a podle ultrazvuku bylo vše ok, mimi bylo už vidět se srdíčkem, předepsala mi utrogestan a mám nařízený klid. Jsem z toho trochu na nervy, měla jsem už jedno zamlklé těhotenství, ale to bylo úplně bez příznaků, že je něco špatně se poznalo podle ultrazvuku.
Taky jsem 8tt a občas píchne, občas zatáhne. Nebolí to stále, jen jednou za čas a doktor říkal, že prý je to normální, jak se vše natahuje a roste. ![]()
Ahojky, to bude tvoje první mimi že?
Neboj se zbytečně! Mnens. bolesti jsou normální… neměly by ale přesáhnout sílu MS.
Ten podbřišek je teď prokrven a silně roste, takže to je většinou tím. Já to v tomto těhu měla taky a taky jsem v tomto těhu v tom období i špinila asi týden… vše je zatím úplně ok ![]()
Jinak já mám za sebou 4 těhotenství a z toho jen jeden porod… bolesti byly vždycky! Ale špinění jsem měla jen u těch potratů, ale v pozdějším týdnu… u syna jsem nešpinila. Takže teď když jsem zase špinila jsem si myslela, že to zase všechno končí, ale ouha - pokračujeme dál
na špinění si stěžuje opravdu hodně těhulek a většinou je to ok.
Držím pěsti ať je mimi dál čilé a roste a roste a roste ![]()
Neboj já jsem taky v 8tt a úplně stejný pocity..spíš je to mírnější a neboli to pořád jen chvilkama…sem tam mě dneska slabě pichlo v břiše, a dobrý…přece to musí být někde cítit, když se to v tom těle vsechno mění..
Díky za odpovědi. Mám hodně velké bolesti, ale je fakt, že třeba jen hodinu a pak je zas pár hodin klid. Asi lépe vědět, že se něco děje
Ještě jednou díky.
@zuza129 píše:
Díky za odpovědi. Mám hodně velké bolesti, ale je fakt, že třeba jen hodinu a pak je zas pár hodin klid. Asi lépe vědět, že se něco dějeJeště jednou díky.
přesně tak jsem to mívala i já, třeba hodinu bolesti a pak den klid a pořád dokola, pak bolesti 2 dny v kuse atd atd
Ahoj holky ![]()
Jsem v 8tt a dnes jsem začala malinko špinit a bolelo mě v podbříšku, jela jsem na gynekologii, pan doktor mě udělal ultrazvuk a srdíčko bylo krásně vidět, vše se zdá v pořádku ale pan doktor mě předepsal utrogestan 1-1-1 a když jseem se ho zeptala, kdy mě vystaví těhotenskou průkazku, tak mě řekl, at' přijdu příští týden na kontrolu a že to vypadá na hrozící potrat
![]()
Jsem z toho divoká a nějak se mě to nezdá
špinění ustalo, srdíčko bylo krásně vidět, břicho mě pobolívá občas, jiné potíže nemám, cítím se dobře, tak si říkám, že hrozící potrat, vypadá snad trochu jinak ![]()
proč mě pan doktor straší a máte někdo s tímto zkušenost, děkuji moc ![]()
Jo a ještě mě pan doktor nedělá žádné jiné vyšetření jako moč, krev, měření tlaku…je to normální ![]()
Nestresovala bych se tím, třeba bude vše v pohodě. Mě taky doktorka jednou řekla, že 2/3 plodů odchází do 12 týdne. A to jsem neměla žádný problém.
@Rakia to je teda divné a doktor je de..l
já teda v 8tt špinila, že jsem bez intimky nemohla ani vstát z postele a v podbříšku mě bolelo (nebo spíš tlačilo a řezalo) stále, těhulkování nebyla procházka růžovým sadem, hlavně se nestresuj a odpočívej psychika dělá hodně a pokud se cítíš dobře, bude to dobrý
![]()
@Radanka25 píše:
@Rakia to je teda divné a doktor je de..l![]()
já teda v 8tt špinila, že jsem bez intimky nemohla ani vstát z postele a v podbříšku mě bolelo (nebo spíš tlačilo a řezalo) stále, těhulkování nebyla procházka růžovým sadem, hlavně se nestresuj a odpočívej psychika dělá hodně a pokud se cítíš dobře, bude to dobrý
![]()
normálně sem mu ráno volala, že špiním, tak mě řekl at' přijedu a pak jsem tam hodinu čekala protože sestřička na mě vlítla s tím, že přednost mají těhotné ženy s průkazkou a jelikož já těhotná sem a průkazku nemám, tak mám počkat, až bude volno!!!Tak jsem jí řekla ale sestřičko, já špiním a pobolívá mě v podříšku
a ona mě to nezajímá, musíte vydržet
ach jo jako chápu, že maminky s průkazkou mají nárok na to jít předemnou ale co kdyby jsem začala opravdu krvácet hodně, nebo mě bylo zle ![]()
Ahoj to ja jsem taky mela spinila jsem doktorka mi napsala utrogestan 1-0-2 a brala jsem to az do ted 12tt..průkazku jeste nemam dostanu ji az ted v pondeli jak pujdu na screening…u me doktorky nema v čekárně vliv průkazka…
@Rakia no to je katastrofa normalne bych odesla a sla k jinemu, jinak jsem to mela stejne a holky me poradili vymackat citron s vodou, denne vypiju 1citron na 2litry a oravdu se mi hned ulevilo a prestala jsem spinit okamzite. Tukam, tukam do dreva ![]()