Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jistě už to tady několikrát zaznělo.. Ale prosím o radu, třeba i těch, kteří jsou v podobně „situaci“.. Jsem v 17.týdnu, a začaly mi bolesti střílející do podbříšku a do konečníku. Občas mám pocit že si nemůžu ani pořádně sednout, při námaze nebo chůzi cítím jak mě to tam „dole“ tahá.. Týká se to podbříšku, levé i pravé strany, ale spíše té levé, cítím jak kdybych tam měla něco tupýho a vystouplýho. Přitom vitamínků jim dost, i na imunitu beru věci, abych byla OK. Nechce se mi kvůli tomu jet na ambulanci, aby se na mě nekoukali srkz prsty, že tam jedu určitě kvuli kravině.., taky jsem četla, že je to možné tím, že se mi roztahuje děloha.. tak možná i zbytečně strašim.. Netrápí mě to delší dobu, vždy to přijde a pak odejde, ale od včerejška se mě to nějak drží..
![]()
Ještě bych dodala.. při dotyku nalevou stranu, kde jsem psala, že to tam mám jako by „tupý“ mě to na větší dotek pálí.. pff..
@Dice Ještě jsem volala ke svý dr., ta mi řekla, ať zkusím neurologii, že ty bolesti jsou jistě od páteře.. no tak ale to mi pak nejde moc dohromady.. pro změnu, když se s tímhle někomu svěřim, řeknou mi na to, že je to normální..:/..
na palici.. tak když to do večera nepřejde, někam se rozjedu.. za to prostě nic nedám. Mohl by to být třeba zánět nějakej..?.. z prostydnutí, či tak..
@Areen ahoj, ja mela presne co popisujes taky okolo 17-18tt. Byla jsem na gynde a dr, ze jde o zacinajici zanet mocaku a streva!
dalsi doktori rikali, ze je to blbost, ale pro jistotu jsem se bagrovala brusinkama a odpocivala a odeznelo to.. Co to ve finale bylo doted netusim ![]()
Jak jsi řekla, nic za to nedáš, když skočíš k doktorovi. Měla jsem to podobné, doktor říkal, že je to těmi děložními vazy, jak se natahujou a natahujou a natahujou, mimčo roste, no a vazy nejsou z tuku, tak to bolí.
Ja tohle měla těsně před tím nez se v neděli zacal prcek hýbat. A dvakrát před tím ne, těžko říct co se v tele děje, radši jed, nez se z toho stane problém;)
Díky holky Vám všem
ještě k těm začínajícím zánětům, od rána mám větší výtoky.. je možné, že je to třeba z toho? bo to můžu i přisoudit k těm vazům..
@Areen může se jednat o vazy, to v tomto období někdy dost bolí a tahá, protože děloha se začíná hodně zvětšovat.
Já jsem jednou měla pocit, že ta bolest je i u močáku a začala jsem od té doby na radu jistého dr. pít každý den 2dcl brusinkové šťávy. Od té doby překvapivě nemám ani to známé nepříjemné nutkání na záchod. Navíc brusinky chrání organizmus před infekcí i v zažívacím traktu.
V těhotenství je každý den jiný, jednou bolí to, pak zase to… Co jsem si tak užila bolavých dní, tak to bylo do 20 týdne, to mě bolelo asi všechno, no a doktor říkal, že těhu není žádná sranda. Pak už to bylo lepší.
@maca36 Mm.. doma mám nějaký ty urinal teblety, které se mohou v těhu.. 10tablet asi za 170,–… ale je fakt že hned bolesti ustoupili.. a bylo lip.. takže zkusim nejdřív tablety.. a nechám to tak, že to bude těma vazama.. občas si přijdu, že zbytečně vyšiluju..:/.. když ono je tohle moje první těhu.. tak sem fakt ze všeho občas po… :/