Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
narazila jsem tady na diskusi, že nebylo až tak neobvyklé, že nastávajícím maminkám doktor odhadl pohlaví už na prvotrim. screeningu! Sice to nebylo vždy přesné, ale úplně mě to překvapilo! Nevěděla jsem, že je to možné a odhad se mi zdál i dost přesný…
Chtěla jsem se zeptat maminek co chodí do Gennetu v Praze, jestli se s tím setkaly? /ať už se zkusily zeptat, nebo se doktor vytasil sám/…
Vůbec si nedělám iluze s přesností, ale jsem zvědavka a i když to bude blbě, tak budu mít zase nad čím koumat a prostě si budu myslet že vím víc
pak to bude překvápko nové, když to bude jinak
![]()
Věřím tomu, že to odhadnout s dobrým lékařem, přístrojem a postavením miminka jde!
Holky potěšte mě
![]()
Ahoj, nebyla jsem v Gennetu, ale moje dr. odhadla u mého prvního dítěte pohlaví již ve 12 tt., říkala, že to bude nejspíše chlapeček a byl
, u dcery to viděla v 16 tt.
Já jsem se teda na první screening pohlaví nedozvěděla, pan doktor mi to odmítnul zdělit, že je ještě moc brzo. Ale můžeš se zeptat třeba ti řeknou
@Paluška01 Paráda, potěšila jsi mě
někdy je to prostě už trochu znát… věřím, že ty jejich přístroje jsou lepší a lepší a někteří doktoři jsou zkušení a troufnou si…
K tomu dr. co jdu, tak se specializuje na UTZ @quatruska tak se ho určo zkusím zeptat, jestli by mi řekl když tam něco zahlédne
a měl by mít extra dobrý přístroj, tak jestli ne on, tak nidko…
@quatruska ještě mě taky napadlo, oni tam miminka v tomhle věku dost „tancujou“ a mohl to být tvůj případ, takže i kdyby chtěl, tak by nemohl říct nic…
Když si tak teď vzpomínám na UTZ u toho samého dr. se synem, tak je právě fakt, že tam skákal jako na trampolíně ![]()
Já teda byla u své dr. a taky se už ve 12. týdnu trefila s pohlavím
Ještě mi to říkala tak smutne, že holcicka to nebude ani na potřetí, ale já ji asi vyrazila dech, když jsem jí řekla, že je mi to úplně jedno, hlavně když to bude zdravé ![]()
Já byla na screeningu minulý týden, sice ne v praze, ale mimi se tak vrtelo, že byl doktor rád že změřil co měl:-D na pohlaví mi řekl, že by to šlo kdybych se chvíli nehybalo a natočilo se správně;-)
@ivana-domca no hle, tak další potěšitelka
tak můžu doufat, že šance bude.
@monulka frosty Jo, to je přesně to co jsem tady psala… že malý mi tam posledně taky rajtoval jako ďáblik, ale to mě nenapadlo, že to je možné a ani jsem se neptala…
tak budu doufat, že mimoušek bude odpočívat ![]()
Ahoj, také jsem sice nebyla v Gennetu, ale při vyšetření ve 12. týdnu mi doktor řekl pohlaví. A bylo to správně ![]()
Mě řekl že mi řekne až v 18.tt .na prvo.trim.screeningu mi neřekl, ptz ještě nebylo nic vidět.
Já byla před pár týdny, na začátku září ve 12+1tt a taky si paní doktorka tipla a bylo to správně (vím pohlaví z prenascanu)
- kluk.
Takže já si myslím, že to vážně jde a podle toho postavení „pohlaví“ je to fakt určitelné poměrně dobře. Sama jsem viděla, že to naše je „od bříška kolmo“ ![]()
I líné mimiška to mají těžké, taky po prvním screeningu nevím co to bude, sice dr říkala že na 60% kluk, ale že to jen tipuje, protože je cvrček špatně natočen
hold lenoch, který ani při dloubání se ne a ne otočit, malém ani nezměřili to co potřebovali… hold je asi po tatínkovi
![]()
@Jankaxx V Gennetu mi to u screeningu v prvním trimestru nenabízeli. Zda chceme vědět pohlaví, se ptala doktorka až na ultrazvuku ve 20. týdnu.
@ivana-domca tři kluci? Proč ne, budou to kamarádi. Má to spoustu výhod… ne každý má prostě vytoužený páreček a vadí to ![]()
@Svistice jo jo, mě to tam taky nenabízel… až když jsem tam byla v 18tt