Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžete mi napsat, jakou jste měli velikost CRL v 7+0tt dle MS? Já měla 7,6mm, což mi podle tabulek na netu odpovídá, ale ultrazvuk to vyhodnotil na 6+4. A ovulaci jsem měla přesně v půlce cyklu (to vím přesně), takže 7+0 sedí. Teď nevím, jestli není mimi moc malý. Přesně týden před byl výpočet z utz 5+5, o týden dýl 6+4.
@janina022 píše:
Ahoj holky, můžete mi napsat, jakou jste měli velikost CRL v 7+0tt dle MS? Já měla 7,6mm, což mi podle tabulek na netu odpovídá, ale ultrazvuk to vyhodnotil na 6+4. A ovulaci jsem měla přesně v půlce cyklu (to vím přesně), takže 7+0 sedí. Teď nevím, jestli není mimi moc malý. Přesně týden před byl výpočet z utz 5+5, o týden dýl 6+4.
Hlavně klídek..Nestresuj..To že je trochu menší nic neznamená..Uvidíš na další kontrole.. ![]()
To malé nic měří pár milimetrů, ty musí gynekolog najít, zobrazit na obrazovce a hýbající se zaměřit, označit. Takže jestli USG vyplivne hodnotu plus minus tři dny, je to naprosto v pohodě. Jestli nebylo líp našim babičkám bez ultrazvuků co týden.
Víš jak je těžké změřit to…takovej drobeček od rohlíku?…nějaká desetina milimetru prosím tě…fakt dřív nebyli internety, emimina, ultrazvuky a byl klid…jinak mimi malý být nemůže páč to ještě není žádný mimi
EDIT: jinejm holkám se termíny podle MS a UT kolikrát lišej i o týdny a ty řešíš v 7 týdny 3 dny rozdíl ![]()
@janina022 klídek. Takhle brzy se dr snadno uklikne a naměří o mïlimetr méně/více a pak UTZ hází jiné počty. Neřeš. Důležité je, že roste a vyvíjí se
Já měla na začátku mimino o týden menší a hele, zítra končím 32tt. Radím nestudovat internet a tabulky, radši jdi ven, je tam hezky ![]()