Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, objednala jsem se na 3.října v 9:00 na NT screening, jak přesně to prosím probíhá? Vím, že je to odběr krve a utz, ale nevím, jestli mám třeba kvůli tomu odběru přijít o neco dřív nebo až na těch devět, zapomněla jsem se zeptat, objednávala jsem se už před měsícem… A za jak dlouho vám pak volali ty výsledky? Děkuji za reakce…
Přijď normálně na 9, my jsme chodili vždy tak 20 minut dopředu, pro jistotu. Na recepci předáš těhotenskou průkazku a pak si tě převezme doktor/doktorka, zeptají se na nějaké nemoci v rodině, odeberou krev a pak tě pošlou čekat před ordinace, je jich tam víc. Většinou nás do 20 minut vzali na ultrazvuk, ten ve 13.tt trval cca 20 minut dohromady, měla jsem to na 2 části, musela jsem se jít chvilku procházet na chodbu, protože malá byla špatně otočená
Co se týče výsledků, ty mi volali ještě ten den odpoledne a pak ještě poslali zprávu emailem ![]()
Nemusis chodit driv. Prvne se zaplati, pak udelaji odber ( sestricka)a pak utz( doktor) - neboj maji to dobre zorganizovany. Vysledky me volali ten den a muzes si stahnout zpravu na jejich strankach v sekci vysledky ( prvni menu vlevo ) - daji ti k tomu heslo…ke komu jdes?
@toxik ono zalezi kdo zrovna ordinuje. Jj, jsou tam dobri. Vysledky jsem mela tusim do 48 hodin, ale uz nevim jestli mi je poslali mejlem nebo nejak online z jejich www stranek. A to neni ani rok co jsem tam byla. ![]()
@toxik jo já to měla úplně stejně jako @Verca1989, nejdřív na krev (myslím nalačno), tam s tebou proberou nemoci v rodině, taky budou potřebovat tvoji přesnou váhu, tak se ráno zvaž (něco se tam rozpočítává z krve na váhu, tak ať máš přesný výsledky), pak jsme čekali na chodbě, pak uvnitř to trvalo tak deset minut, byli jsme u Vlašína, byl to super zážitek. Výsledky odpoledne volá paní, řekne ti jen negativní/pozitivní a myslím, že ona říká i to heslo k těm internetovejm výsledkům. Večer už jsou výsledky na jejich stránkách, kde se dozvíš přesně tu pravděpodobnost.
@Tarinka k tomu dr. Vlašínovi jsi se objednávala přímo nebo na tebe zrovna „vyšel“?
Já jsem na něj slyšela samou chválu, tak bych při dalším těhotenství chtěla jít k němu ale nevím, jestli si ho můžu přímo vyžádat nebo jak to je? ![]()
@Verca1989 když jsem tam šla na ten první velkej utz, tak jsme měli nějaký obavy, protože jsme měli ošklivou nemoc v rodině, tak mi to zařídila tchýně, chodí k němu a on dřív bydlel ve stejném baráku jako ona a zná se s jeho manželkou, tak mu zavolala, vysvětlila a on říkal, že až budu na té recepci, tak že oni už to budou vědět, že mě mají poslat k němu, když jsem tam šla na ten druhej velkej utz, tak jsem se objednávala sama a řekla jsem rovnou, že chci k němu a v pohodě, takže si myslím, že si člověk může říct dopředu sám, akorát se musí objednávat dostatečně dopředu ![]()
To jsem rada, ze jsem narazila na tuto diskuzi. Jdu stejne jako toxik 3.10. do Prenatalu, na 9:40
. Kdyz jsem se objednavala, rikali, ze nemusim byt nalacno. A nerekli, ke komu pujdu. Moc dekuju za informace, je fajn vedet, jak to bude probihat ![]()
Ahojky holky, mám se objednat do Prenatalu na kontrolu ve 13 tt - prosím zkušené, jak to probíhá a na co se mám připravit a co mi nám tam řeknou. Díky
@Eveny po telefonu tě objednají podle data poslední MS. Pak jak tam přijdete, odevzdáš na recepci průkazku, nejprve ti odeberou krev, ptají se na nemoci v rodině či jiné problémy, takže ideální když s tebou půjde i muž. Potom si asi chvilku počkáte a pak už tě čeká ultrazvuk, kde budou miminko podrobně kontrolovat, zejména nosní kůstku a měří se šíjové projasnění ale samozřejmě mrknou na všechny orgány a prostě vše. Když budete chtít a půjde to dobře vidět, možná by vám už mohli říct i pohlaví. Počítala bych radši s tím, že se zdržíte, naše malá byla špatně otočená, takže nemohli něco potřebného změřit, takže jsem se tam asi půl hodiny procházela po chodbě, aby se natočila jinak
Samozřejmě výsledky u utz vám řeknou hned a výsledky krve byste měli mít ještě ten den, maximálně druhý, záleží na kolikátou půjdete. ![]()
@Verca1989 Děkuji za info… zkusila jsem poslat objednání přes net… tak snad se ozvou ![]()
Ahoj holky nechci zakladat novou diskusi tak se zeptam tady
Dnes jsem se objednala do Prenatalu na NT screning a sestra me objednala na 13+5tt s tim ze v ten den me vezmou i tu krev…vsude ale pisi ze krev na nt screning ma byt odebrana do 11tt nevite jak to teda je? diky ![]()
@gabiqa Taky jsem tam byla a taky mi brali krev až na místě ve stejném týdnu a vše bylo ok.