Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kde konkrétně tě bolí hlava, jaká je to bolest? Určitě to může být od krční páteře.. Cvičíš na ní? Piješ dostatečně?
Piju dost. Bolí me čelo, je to taková bolest jako když mas chřipku. Ale tu nemám. Byla jsem i na pohotovosti, jestli to není meningitida, kvůli ztihle šíji. Necvicim, ale chystám se k maserovi, který mi zada narovna
@denisa.denisa11 lamictal jsem měla a nic mi nedělal, ale je možný, že si třeba oba léky nesednou. Konzultovala bych s lékařkou.
Nebo nesedíš někde blízko klimatizace? Nebo se něco změnilo, osvětlení v práci?
V práci klima je. Mám i jiné potíže, hučení v uších, výpadky zorného pole. Myslím, ze to bude vše od páteře. Fyzioterappi jsem měla, ale byl tam mladý muž, vím, ze je to divne, ale me to nebylo u nej příjemné, raději bych měla ženu
A netrpis migrénami? Mě chytá migréna 1× měsíčně a vždycky trpím 5-6 dní než to přejde.
@mayecka napadlo me to, ale nikdo mi to zatím nepotvrdil a z MR a EEG se to prý nepozná
@denisa.denisa11 já s tím nikde ani nebyla jelikož u nás je to dědičné a učím se s tím zit
Určitě zkus projet internet je tam hodně rád jak si pomoct přírodně a rady jak poznat kdy migréna přijde atd. Ale určitě se popřej lékařů přímo na migrénu, držím pěsti ať je lip ![]()
@denisa.denisa11 píše:
Piju dost. Bolí me čelo, je to taková bolest jako když mas chřipku. Ale tu nemám. Byla jsem i na pohotovosti, jestli to není meningitida, kvůli ztihle šíji. Necvicim, ale chystám se k maserovi, který mi zada narovna
Sama vím, že pokud máš ztuhlou šíji a problémy s krční páteří obecně, tak jedna návštěva maséra ti pomůže max. na velmi krátkou chvíli… Důležité je cvičit pravidelně. Došla bych si k RHB lékaři, ten by tě prohlédl a doporučil fyzioterapeuta, tam si můžeš zvolit, jestli chceš ženskou či chlapa. Třeba u nás v nemocnici na RHB není snad jediný chlap fyzioterapeut.
@denisa.denisa11 @mayecka mě se to na migrénu nezdá, to je spíš světloplachost, ne hučení v uších a člověk nefunguje - alespoň mě se nikdy netáhla déle jak dva dny. Jinak na neurologii mi nikdy s hlavou nepomohli…
Je možné, že je to od krční páteře, mě od krku brněla ruka a pomohlo mi pravidelné cvičení jemné jógy (protahování zad a zpevnění). Nebo nahřívací polštářek? Bolest hlavy je otravná ![]()
Jinak mám zkušenost, že maséři muži jsou lepší jak ženy, mají větší ruce a větší sílu
ale chápu, že to nemusí být všem příjemné.
@milktea ale světelná aura a nevolnost k ni myslím patří… tak uvidíme ![]()
Co takhle zkontaktovat neurologa (případně praktického lékaře) a oznámit problém a poprosit o radu?
Dostala jsi doporučené léky na bolest?
Léčím se sice na migrény, ale třeba v situaci, kdy léky nezabírají a mám bolesti již několik dní, mi po odeznění záchvatu pomáhá, když si vezmu preventivně 2× denně analgetium (lékaři mi tedy doporučují 3× denně po tři dny). Pak se nějak přetne ten začarovaný kruh bolesti.
Nicméně každá nová či jiná bolest hlavy se má řešit u lékaře.
Anonymni, v úvodu pusu hned na začátku, ze neurolozku mám a pravidelně k ni chodím, jenže příští termín mám až 31.7.
@denisa.denisa11 píše:
@milktea ale světelná aura a nevolnost k ni myslím patří… tak uvidíme
máš nevolnost? jestli jo, tak by to asi nemělo být od páteře a pátrala bych jinde… ![]()
@denisa.denisa11 Co takhle ji při zhoršení kontaktovat? Nepíšu, že se ji máš najít.