Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mně osmička bolela, protože neměla místo v puse. Takže šla ven. A dobrovolně i další tři, rostly nakřivo do kořenů sedmicek, takže by mi je časem odrovnaly. Řešit bolest osmiček prášky bych si netroufla, většinou za bolesti je nesprávný růst a nedostatek místa v puse. Čím dřív se vytrhnou, tím lépe se hojí rána (mně je vytahovaly v 25, švagrovi ve 48 a bylo to poznat na rekonvalescenci).
To nemá smysl léčit, nechte si to nechat vytrhnout, pokud teprve rostou tak odstraní chirurg, dřív než z toho bude větší problém. Měla jsem dva zubaře a oba mi tvrdili, že osmičky je lepší vytrhnout a to dřív než začnou zlobit nebo bych pak v případě zánětu mohla přijít i o další zuby.
Osmičky bolí, když rostou. Buď trp a čekej, až se zklidní nebo jdi prostě k zubaři, ke kterému nevím proč nechceš. Mně to trvalo vždy zhruba 3 měsíce, kdy mě bolela osma na jedné straně, sotva se uklidnila, začala druhá strana. Bolela mě od toho vždy půlka čelisti.
Pokud se ti osmičky nevejdou (dole to bývá často, spodní čelist se nám zmenšila) stejně je budeš muset dát ven. Tlačí do zubů před sebou, doktor mi říkal, že je můžou i poškodit. Ale to nemusí být tvůj případ. Mně třeba doktorka dávala do zduřelé dásně dren, trochu to pomáhalo. Takže jak chceš. Buď si dojdeš k zubaři jako dospělý člověk nebo trp a počkej, co se stane. Že ti není co trhat se pleteš, zuby už máš a teď se cpou ven.
@Nikča9 píše: Více
Právě proto běžte k zubaři a nejezte léky na bolest. Nemají místo, způsobuji otok (kvůli tomu bolest), časem zánět a pokud rostou vertikálně nebo mají tendenci k tomuto směru (hlavně spodni to dělají), odrovnaji postupně sedmičky. Takže neřešit to u zubaře znamená do budoucna další potíže… Takový zánět okostice není žádná sranda…
Ahoj, můžeš ještě zkusit žvýkat hřebíček. A dělali ti někdy v dospělosti rentgen, abys věděla, v jaké pozici ty osmičky máš a jestli mají šanci se normálně prořezat?
Jednoznacne hřebíček, staci hocucat, treba hodinu, pak vyplivnout
V tom případě se nenech znervóznit tím, co kdo píše o trhání. Musíš vydržet, než se ty osmičky prořežou, a pak se o ně dobře starat. A pokud by to prořezávání stále bolelo, tak bych se nebála jít to se zubařem zkonzultovat. I s prořezáváním umí pomoci, třeba když zůstane kousek dásně přetažený přes zub a bolí to. Držím palce.
Ahojky všem, jdu si k vám pro radu.

Už 4 dny mě bolí zub moudrosti jak nahoře tak i dóle k zubaři a na chirurgii se mi nechce prosím poraďte mi co na to pomáhá. Dávám si studené obklady a paralen je to lepší. Co ještě pomůže? Zubaře nechávám jako poslední možnost chtěla bych to léčit doma a snad to není život ohrožující stav? A jak dlouho vás to bolelo? Ps: teploty nemám mám jen problém s polykáním Děkuji