Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Již asi dva měsíce mě bolí pata při došlápnutí, ale jen na začátku chůze, poté je vše v pořádku. Když jsem např. celé dopoledne na nohou a stačí poté, abych si sedla na 5 minut, potom se na tu nohu nepostavím. Rozchodím to a je zase dobře. Myslím, že ostruhy patní kosti to být asi nemohou, na dotek a pohmat to bolí úplně maličko ale při chůzi ze začátku dost. Pomáhá delší pobyt nohy v horké vodě, potom je to úplně dobré. Nevíte co by to jinak mohlo být, nesetkal se s tím již někdo?
Nas jeden rodinny prislusnik mel podobne priznaky.A u neho to byly OSTRUHY v pate.Vim,ze mu je nejak roztristovali ozarkami ![]()
aha, já myslela , že to bolí pořád při chůzi, při zátěži a ne že to za chvilku přestane
Můj manžel má stejné problémy. Tak jsem ho poslala k doktorovi a zatím neví co to může být, ale ty ostruhy snad ne. Dostal léky na utišení bolesti, které mu sice zabrali, ale občas se to nanovo objeví.
Asi vám nezbývá nic jiného než počkat, jestli se z toho něco vyvine.
Tohle mám přesně j, už 3 dny! Pravá pata? nejsi moje dvojče?
)))
ne nejsem, bolí mě levá pata, a myslím si, že podíl má na tom chlad, mám doma celkem zimu a chodím jen v ponožkách - tenkých, bez papučí
tak to se skvěle doplňujem
) Tak na to je jednoduchá rada, teplíčko na nožky a nějakou mast, zkusila bych ibalgin mast nebo gel a šup do tepla, pokud je to nějaký zánět, mohlo by to pomoci.
ahoj, známé se něco takového udělalo několik let po porodu, vůbec ji nenapadlo si to spojit…nerodilas císařem?
ne, oba porody normálně, od druhého porodu je to už ale 3 roky
mě se často dělá jak mám jemnou kůži na patách že semi tam zapíchne psí chlup nebo kratoučký vlas, není to vůbec vidět fakt to musím vzít pod lampičkou a s pinzetou studovat, bolí to třeba týden jako blázen a potom vytáhn něco 3mm a je pokoj…tak fakt podrobně prozkoumej kůži ![]()
Meho desetileteho syna zacala bolet pata pred rokem, nejprve jsem si rikala, ze je to rustem, hodne behem lonskeho roku vytahl, ale pri jeho trpicim vyrazu behem zapasu na fotbale jsme nakonec spolecne zasli k lekari. Jake bylo moje prekvapeni, kdyz mu pani doktorka nechala udelat krevni rozbor a vysledkem byla vysoka hladina kyseliny mocove v krvi. Museli jsme omezit konzumaci masa, hlavne kureciho. Nasadila mu vitaminy a do dvou mesicu bylo po problemu, pata prestala bolet a krevni testy dopadly na vybornou.
Je tu někdo, kdo už problém s patou vyřešil? U mě se to zhoršuje, bolest mi vystřeluje v noci do holeně, sice nic tragického, ale taky ne příjemného.Letos jsem si už užila doktorů, tak se mi k nim moc nechce a ortopedie pro neakutní případy - čekací doba 2-3 měsíce
v létě jsem chodila na masáže ultrazvukem a pomohlo, teď na jaro se to znovu ozývá, ale ne tak hodně ![]()
Šla jsem tehdy k Dr. s nesnesitelnou bolestí paty, kdy mě už bolelo až v lýtku, konstatovala, že je to namožení měkkých tkání
, pokud to nerozeženeme ultz. tak návštěva ortopeda. U mě je to možná spíš stáním 11h v práci ![]()
ahojda tak takhle se u me projevovala tromboza a nic otekleho jsem nemela jen lehce kotnik a pokud hur kdyz to jde do lytka nebo tak tak bych necekala me to ted taky zlobi a jasny zanet zil nastesti povrchovy takze jen bandaze a masticky
Ahoj já jsem měla přesně tohle před lety… trápilo mě to několik měsíců než jsem se odhodlala … pomohl jeden obstřik na ortopedii a v pohodě… od té doby mám klid. Jsem se pak bila do hlavy, že jsem nešla dříve.