Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, je to už 10 dni od pohlavniho styku pri kterým jsme použili kondom ovšem nam spadl a ja si nejsem jista zda se nemohl ejakulát dostat do me. Už přes týden mě bolí prsa a jsou citlivější jako vždy předtím, než jsem dostala MS. Bolí mě z vnější čísti u paží. Ovšem menstruace mi mešká už 2 den. TT byl negativní. Myslíte si bolest prsou souvisí s očekávanou MS? Je potřeba se plašit nebo naopak být v klidu velmi děkuju za všechny příspěvky.
MS ti nemusí meškat, mohla být později ovulace a tím pádem se posunuje celý cyklus. Pokud vám kondom spadl, respektive v posledním naprosto stejném dotazu bylo, že sklouzl a zůstal v tobě, je těhotenství samozřejmě klidně možné, záleží na tom, zda se nějaké spermie dostaly i dovnitř a zda jste se zrovna trefily do plodných dní. Bolet prsa tě mohou před MS (i když jsi to nikdy neměla) a zároveň to může být psychická vsugerace z obávaného těhu. 10 dní po styku může být ještě na ukázání případného těhu málo, takže ještě počkat za dva dny udělej další test.
To je těžko takto. Prsa tě opravdu mohou bolet i před MS … jak už tady padlo i když si to předtím nikdy nemela. Pockala bych par dni a pokud ani potom MS neprijde, udelej si testik a budeš mít jasno.
Myslím ale že zatím je zbytečné dělat si naděje nebo se naopak plašit. Chce to čas, klídek a uvidíš za pár dní, udělej si TT a uvidíš - tak za 5 dní