Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mám trošku problém, kojím už 4 měsíce mléka mám dost, ale asi 3 dny zpět mě začalo bolet levé prso dole, nemam teploty ani nijak zatvrdlé. Přešlo to a naopak mě začalo bolet pravé nahoře. Jak na dotyk tak i jen tak. Teplotu ani zimnici nemám, zatvdnuté ho taky nemám.
Nevíte co to může být?
Maly zánět. Myslím, že teplota mu že byt az při větším rozsahlym zánětu. Mně se maly záněty dělaly při častým a krátkým kojení, syn ucucaval. Když prší bolí, nahrivat…
Před kojením nahrivej, po kojení chlad. Dela se ti tam zánět, mě se velkej zánět udělal přes noc.. V noci bolest, a druhý den večer horecka, zimnice. Nechej mimčo sát hodně z bolavého prsu. Masíruj přes kojením ve sprše. Držím palce ať se ti to nerozjede, pro mě to byla horší bolest než porod. Šílený.. ![]()
Nechavej miminko hodně pit, ideálně at ti do prsu tlačí nosem i bradickou. Pomohla mi na to i opravdu horka vana.
Zdravím oživuju diskuzi. Dneska je to 4 den co mě bolí levé prso na levé straně směrem dolů. Bolí to na pohmat, i normálně ale nejvíc to bolí když se malej přísaje a nebo když se mi prso nalívá mlékem. Byla jsem dnes na preventivní kontrole na gynekologii, tak jsem se doktora ptala, s tím že horečky ani zatvrdliny nemám. Prso prohmatal, udělal rychlý ultrazvuk (tím vnitřním ultrazvukem) a řekl že zatím všechno v pořádku. Napsal mi ale žádanku na ultrazvuk prsa s tím že mám pár dní počkat jestli to nepřejde a pak se objednat. Kojím 5 měsíců. Jasně že se kdyžtak objednám. Jen jsem se tady chtěla zeptat jestli někdo netuší co by to mohlo být, jestli se to někomu nestalo taky a pak to samo odeznělo. Na zánět to nevypadá, techniku kojení máme správnou, tak to moc nechápu. Malej už má 2 zuby a pěkně kouše ale z toho by mě bolela max. bradavka. Je to celkem nepříjemné, doufám že z toho nic nebude.