bolest stydké kosti

9556
28.5.09 19:20

bolest stydké kosti

uz asi 2-3 mesice me boli stydka kost, hlavne v noci, kdyz se pretacim z boku na bok a taky treba pri oblikani, pri chuzi vetsinou ne, ale nemuzu chodit rychle ani delat dlouhe kroky.....dnes mi dve PA rekly, ze pri velkych bolestech stydke kosti se planuje cisarsky rez :? jake mate zkusenosti Vy? rodily jste pri tomto problemu normalne nebo CS? a pokud normalne a mate treba srovnani s vice porody, tak jestli ten porod bolel vic, nez kdyz jste problem se stydkou kosti nemely?
pomohl Vam podpurny pas pro tehotne?
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
28.5.09 19:45

Tak me stydka kost bolela fest pri druhym tehotenstvi, kolikrat jsem myslela, ze uz snad rodim :? ale nejak me nenapadlo, ze by to nemuselo byt ok, takze jsem to nejak extra neresila a rodila pak uplne normalne.
Pak jsem nekde slysela, ze se to snad nejak uz rozestupuji a chystaji porodni cesty, aby mrne proslo. Ale to teda nevim, pac u prvniho jsem to nezazila a ted taky zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
28.5.09 19:46

Jo a ten druhej porod byl o mnoho prijemnejsi nez prvni, a taky kratsi, ale jestli to souviselo s tou stydkou kosti teda nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
28.5.09 19:47

me prave doktor rekl, ze mam rozestoupenou stydkou kost, a dnes mi rikala PA, ze se kvuli tomu planuje cisar, me ani nenapadlo, ze bych kvuli te kosti nemela rodit normalne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
28.5.09 20:05

Ahoj,
ja mela taky hrozny bolesti stydke kosti,na to sileny pichani nezapomenu :roll: nutilo me to jakoby namalou,ale tim to nepolevilo…Trvalo to az do porodu.

Porod jsem mela ale v pohode,prirozeny a o stydke kosti jsem pri nem vubec nevedela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.09 20:16

Tak ja jsem take zazila urputnou bolest st.kosti u druheho tehu…ufff,jeste to mam v zive pameti,rodila jsem nedavno.Provazelo me to asi od 30tt az do porodu.Porod byl strasny,kratky,ale velice bolestivy.S prvnim porodem se neda rovnat…Nevim,zda-li to bylo diky potizim se st.kosti a u me jeste i s kostrci,ale bylo to sileny.Ted po porodu je klid.O cisari kvuli temto problemum jsem neslysela a ani mi nebyl zminen…Hodne stesti!

• Citovat
  • Upravit
4242
28.5.09 20:52

Me teda „zabolela“ stydka kost jen obcas, uz si nepamatuju od ktereho tt, ale to byla bolest, rekla bych, ze snad vetsi nez porod!! 8O
V noci jsem se treba probudila a musela jsem nahlas rict „jau, jau, jau“, manzel vyletel, ze uz rodim :lol: :lol:
Ptala jsem se u Dr. i po kamoskach a taky mi rikaly, ze je to „rozestupovanim“ tech kosti nebo ceho 8)
A porod v pohode, tedy jako bolel, to jo, ale rekla bych, ze jinak, nez ta bolest a rodila jsem normalne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
28.5.09 20:58

Ahoj,

stydká kost mě bolela snad už od 14 tt, většinou dost a přesto jsem do 20tt pracovala - stála za pultem, pak podnikla velké stěhování z Anglie do Čech a kluky porodila přirozeně ve 37+2.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
28.5.09 21:48

tak mě pipikost :D bolela jen jednou a to bylo den před porodem…tělo už asi vědělo, co se bude dít, ale každopádně to byla šílená bolest. No a nakonec jsem rodila císařem, ale to nebylo kvůli té pipibolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.5.09 21:53

Mě taky dost bolela a o císaři jsem neslyšela ani slovo. Doktor mi řekl, že když jsem za měsíc přibrala 4kg, tak se nemůžu divit (mimochodem celkově jsem při těhu přibrala sotva 12kg, tohle byl nějaký rychlý nárůst - kolem Vánoc :oops: ) Rodila jsem přirozeně, sice dost dlouho a bezbolestné to rozhodně nebylo, ale bez komplikací. A dneska už si na ty bolesti sotva vzpomenu. Držím palečky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.5.09 22:33

Taky bolela, ale až tak od 35tt to už mi bylo líto vyhazovat peníze za podpůrný pás, tak jsem bříško podvazovala takovým pružným velkým šátkem a trochu to pomohlo. Porod normální - bez komplikací co by nějak souvisely s tou kostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
28.5.09 23:23

Ahoj, pěkně fest jsem si to zažila u druhého dítěte, bolesti až nesnesitelné, problém se obrátit v posteli… však to sama znáš.
Vliv na porod to nemělo, bolel, ale ne kvůli tomu. Došlo mi to u třetího dítěte, kdy tenhle problém se stydkou kostí byl jen symbolický a porod bolel jak čert :twisted:
Neřekla bych, že je třeba se děsit přímo rozestupu pánve. Jistěže to souvisí s celkovým uvolňováním vazivových spojení v těhotenství, ale důležité také je, jak se zvýrazňuje tlak na břišní svaly díky rostoucímu bříšku. Břišní svaly se svými vazivovými úpony připojují mj. ke stydké kosti a tam to bolííííí. Bolí pak vlastně každé „zatahání“ za ty vazivové spoje, kdoví, možná v některých svalových skupinách dochází k až křečovitému napětí, a to téměř trvalému.
Určitě si pořiď těhotenský pás. Rozhodně by měl zmírnit potíže.

Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.5.09 07:30

Těhotenství i porod mám za sebou jen jeden, ale s pipikostí :lol: jak tu někdo pěkně napsal :lol: jsem si zkusila už někde od 25tt. Sice moc nebyl čas se tomu poddávat, zrovna jsme rekonstruovali, ale vzpomínám si na ty hodiny v posteli pak večer, kdy jsem se bála pohnout a snad i nadechnout, aby mě to nebolelo. :evil:
Pás mi pomohl hodně, alespoň si myslím, bez něj už bych počítám ke konci nechodila vůbec :wink:
O císaři mluvil dr. že jen pokud by ta spona praskla 8O 8O což se naštěstí nestalo.
Porod byl náročný, ale přirozený a s kostí to nemělo nic společnýho :wink:
A po porodu jak když utne, při odchodu z porodnice už jsem o nějaké bolesti pipikosti ani nevěděla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.5.09 21:11

Bolela jak sviňa ;) A ty kyčle!! Uf! Ani nevzpomínat!!!
Porod vyvolávaný. Vše OK.
Tak ať tě to moc nebolí. Ani kost, ani porod, ani nic jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
31.5.09 07:23

holky diky za odpovedi, snad to bude ok, dr. me dokonce postrasil s hospitalizaci,pokud by se to extremne zhorsilo, doufam, ze k tomu nedojde :roll: zda se mi, ze me od vcerejska boli ta pipikost (taky ji tak doma rikame :lol: ) trosku min, asi jak vic lezim .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí