Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky je normální aby mě v těhu bolelo tak moc tělo? Někdy mě nebolí nic z toho mě začnou bolet ruce ted třeba mě od včera bolí stehna ze zadu jak kdybych byla v posilovně no hrůza ![]()
Mě teď v těhotenství budí v noci bolest celého těla - hlavně teda kloubů. Je to otrava, snad to po porodu přestane.
Ano je to normální, bolelo mně úplně všechno, svaly, klouby, snad i kosti.Po porodu to začalo ustávat. Co jsem takhle mluvila s maminkami, tak to měly skoro všechny ![]()
Myslím, že když tělo bolí, tak to normální není. Takovéhle bolesti jsou nejspíš z nedostatku kyslíku v tkáních. Bolest jako drobná křeč, když se to tam nedostatkem kyslíku dusí. Chce to přiměřený pohyb, tělo prokrvit a zhluboka dýchat. A protahovat páteř a posilovat ji vhodným cvičením. Od páteře bývá mnoho bolestí, aniž by člověka napadlo, že je to od páteře. A v těhu je páteř moc důležitá. Řekni manželovi, ať ti namasíruje záda a sama sobě můžeš masírovat nohy.
@verunie1 Já teda nevím, do jaké míry je bolest těla normální, ale mě bolelo taky a v noci jsem ani nemohla spát, jak mě bolely kyčle a kolena…přirovnala bych to k silným oleženinám, spávat jsem nemohla. Ale že by mě bolelo celé tělo třeba jak při chřipce to zase ne. řekla bych to gyndařce, určitě se poraď nebo zavolej aspoň. Za zeptání nic nedáš.
Ahoj, ono je to celkem normální, taky mě bolelo kde co. Rychle přibereš velkou váhu, to tělo to cítí, všechny ty přípravy těla na porod, to se taky projeví. Ale řekla bych spíš záda a klouby - kyčle, kolena. Ty stehenní svaly moc nevím
Já teda bolení „těla“ neměla ani při jednom těhotenství
Ke konci zlobí spona a cítím záda, ale to až teď… Nevím proč by mělo bolet celé tělo, zas tak běžné mi to nepřijde, ani nevím o žádné ženě v mém okolí, která by na to trpěla tak, jak to popisuješ… Máš nadváhu? Nebo nějaké problémy si měla i před otěhotněním? ![]()
Určitě se poraď s mudr., minimálně by o tom měl/a vědět ![]()
Já myslím že to normální je, taky mám někdy pocit, jako když na člověka leze chřipka a bolí vás „celý člověk“. A druhý den to třeba přejde. Taky mě bolela stehna, někdy i břišní svaly, ruce, skoro jako po cvičení.
@Tajenka píše:
Já myslím že to normální je, taky mám někdy pocit, jako když na člověka leze chřipka a bolí vás „celý člověk“. A druhý den to třeba přejde. Taky mě bolela stehna, někdy i břišní svaly, ruce, skoro jako po cvičení.
Normální je, cítit se dobře. To, že se většina lidí cítí špatně je také normální. Záleží na tom, co považujeme za normální.
Já když se cítím špatně, tak přemýšlím a pak dělám všechno pro to, abych se cítila dobře.
Ten, kdo považuje za normální cítit se špatně, tak s tím nic nedělá a nechá to jen na tělu, ať si s tím samo poradí. Jednoho dne si s tím pak ale už tělo neporadí a máme tu problém.
Je to o našem postoji, co považujeme za normální.
Mě taky bolí celý člověk, ale v normě. Nejvíc když vstávám ze sedu, tak mě bolí kosti mezi nohama a v noci mě často budí šílená bolest žeber. Nejlíp se teď vyspím na zádech, ale z toho mám strach, abych neubírala malému kyslík
Jenže nemůžu jinak.. ![]()
@poučená píše:
Normální je, cítit se dobře. To, že se většina lidí cítí špatně je také normální. Záleží na tom, co považujeme za normální.Já když se cítím špatně, tak přemýšlím a pak dělám všechno pro to, abych se cítila dobře.
Ten, kdo považuje za normální cítit se špatně, tak s tím nic nedělá a nechá to jen na tělu, ať si s tím samo poradí. Jednoho dne si s tím pak ale už tělo neporadí a máme tu problém.
Je to o našem postoji, co považujeme za normální.
No, moc hezká filozofická debata, ovšem obávám se, že se zakladatelka ptala na to, jestli to ženy v těhotenství zažívají nebo jestli to značí nějaký problém. ![]()
@Tajenka píše:Ženy říkají to i to. je na zakladatelce, co si z toho vybere
No, moc hezká filozofická debata, ovšem obávám se, že se zakladatelka ptala na to, jestli to ženy v těhotenství zažívají nebo jestli to značí nějaký problém.
Já osobně prošla 4 těhotenstvími. Každé bylo jiné, v každém byly nějaké problémy. Řešila jsem je s lékaři. Teď už ale vím víc, a to, že si člověk úpravou životního stylu může hodně pomoci i sám. Životní postoje jsou velmi důležité.