Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhotenství, ledvinové kameny-co bude dál?
Ahoj! Moje sestra už se 3roky snaží o miminko, teď po operacích, léčení, a marných IVF byla na umělém oplodnění (transferu) a to 14.2. – vše bylo v pořádku až do 27.2. kdy dostala hrozné bolesti zad a břicha, moč měla zakalenou a pak už nemohla ani močit. brzo ráno jela do nemocnice, těhotenský test měla pozitivní, plné dvě čárky, ale radost netrvala dlouho, vzali ji odběry a měla hodnotu hcg 260. dali ji kapacky s atb, ze ma asi zanet, ty ji davali do nedele 3.3. v pondeli hcg 550. hodnoty zanetu neklesly. bolesti bricha ustoupily, ale zada ne. dnes ji delali dalsi testy hodnota hcg 815. UTZ deloha sama cysta a neco co podle doktoru nevi co je, mozna embryo. Utz celeho bricha a ejhle asi ledvinove kameny. proc jsem vlastne pisi. doktori nam poradne nejsou schopni rict co ji je a co bude dal. bud to nevi nebo maji vic moznosti. bile krvinky ji porad rostou ma hodnotu 24. chtela jsem se jen zeptat staci hodnota hcg? a co si o tom myslite popripade mate s tim nekdo zkusenost. jeste rekli ze to muze byt mimodelozni tehotenstvi. sestra bojuje jak muze ale ta nejistota je strasna. dekuji za reakce. snad to neni moc zmatene
Vím ze zkušenosti přítelkyně, že ledvinové kamínky jsou rozpustitelné bylinkami. Ale nevím hned jakými a jestli jsou v těhotenství možné brát. Třeba se jde přes internet zeptat nějakého bylinkáře. Když ani lékaři neví, pak člověk hledá i jiné alternativy a bylinky se s léky většinou dobře snáší.
Jestli muzu, tak ja jsem v tehotenstvi mela taky kameny.Mela jsem silene bolesti zad a pricitala je tehotenstvi, pote jsem nemohla curat a zavedli mi do ledviny hadicku, pres mocovy mechyr, v lehke anestezii, trosku me prichrapli aby to nebolelo, celou dobu jsem byla pri vedomi.Pote jsem uz byla doma musela pit pres 4l tekutin a kamen vyndali az po porodu a taky mocovymi cestami, bez rezani. Rodila jsem v zari a kamen sel ven v lednu.