Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,opět se musím zeptat,jak je to u vás.Hrozne moc me boli v kříži a dnes jsem četla,že to může být riziko potratu..Já si myslím,že je to normální,že je to tím,jak se mi rozšiřuje pánev.Můžete napsat,co si myslíte?Díky moc,jsem 11.tt.
Zažívám to samé,hrůza.Byla jsem taky z toho paf,protože při první těhu jsem to neměla,při druhém ano a skončilo to ZT v 11+4.Ted mám opět od začátku těhu a vše je ok.
Asi budu vypadat hloupě,ale co znamená ZT v 11+4.To znamená,že jsi potratila?
Ahoj, já měla šílené bolesti zad (hlavně v kříži) celé první 4 měsíce. Skončila jsem na rehabilitacích na ortopedii - ale nic moc zlepšení.
Bylo mi vysvětleno, že se v těle uvolňuje nějaká látka, která rozvolní klouby - aby se vše uvnitř mohlo posunout a rozšířit podle potřeby. A když máš třeba z dětství skoliozu, najednou se objeví bolesti. Nemohla jsem se ani zhluboka nadechnout, aby to nebolelo.
Trvalo to ale opravdu jen do cca 4m, pak to najednou ustalo a já si oddychla. Dokonce ostatní budoucí maminky kolem mě nadávaly na záda, když byly ke konci těhotenství - a já nic. Byla jsem v pohodě. Takže přeju hodně rychlý návrat k bezbolestnému těhotenství, ať si to užiješ ![]()
Zuzka
ZT-zamklé těhotenství-miminku přestalo bít srdíčko.Nikdy mi neřekl,že by to bylo kvůli té bolesti v kříži.
Ahoj, tak mě bolelo v kříži, v kostrči a později i kyčelní klouby jakoby zvenku. Celou druhou půlku těhotenství.Hodně jsem přibrala, možná to na to mělo vliv. Nic se mnou neudělali, ale trochu jsem to zmírnila použitím biolampy. Ta mi fakt pomohla, taky jsem díky ní neměla jedinou strii.
taky jsem měla tento druh bolesti : u mě to byla známka potratu/porodu no ,ale jak už tady někdo píše může to být jen důvod navštívit rehabilitaci a nic vážnýho ,prostě zajdi za doktorem sama to nepoznáš.
Já to mám oda začátku těhotenství, takže už skoro 9 měsíců. Zpočátku jsem chodila na obstřiky atd., ale nepomáhalo nic… Modlím se, aby to po porodu přešlo. Řekla bych, že je to celkem běžné… (Při prvním těhotenství jsem to teda neměla, ale to jsem taky netahala 15 kilové dítě a mohla jsem víc odpočívat
)
Těch diskuzí na téma „bolavá záda v těhotenství“ je tady spousta. Doktorka mi to vysvětlila tak, že se mi v okolí pánve všechno prokrvuje, rozvol%nuje atd., tak proto ty bolesti. Nejhorší je to když si lehnu. V noci mi „lítání“ na WC zabere tak 5 minut, než se tam dobelhám, protože co krok, to šílené utrpení ![]()
Tak ať tě to po porodu přejde! ![]()
mě také bolí záda v kříži, ale vím že je to z toho že necvičím a sedím 8 hodin denně v kanceláři shrbená. Jakmile začnu pravidelně cvičit, teď v těhu spíš protahování hned je to v pořádku. Podle mě je to dost individuální.
ahoj, jsem v 16tt a taky me boli v krizi uz od zacatku, nekdy to ani nevnimam a nekdy je to neprijemne, ale ja mela se zady vzdycky problem tak si myslim ze to bude od toho, kdyz sem to mela dostat tak me bolelo hodne v krizi. Az pujdu ted k doktorce na kontrolu tak se ji zeptam a napisu pak co rikala. ![]()
Ahoj, já mám také hrozné bolesti v kříži už šest dní po ovulaci a dnes je to 30 den cyklu, bolesti v podbřišku a stále tvrdé bradavky. Ráno a večer zvýšená teplota, tak jen doufám, že se ms nedostaví. Všem snažilkám přeji hodně štěstí a trpělivosti, ale tenhle měsíc byl neuvěřitelně dlouhej..