Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj
prosím vás o rady co na bolest. Dělám manuální práci a už déle mě trápí bolest zápěstí. vždy byla bolest malá a téměř neřešitelná ale dnes jsem si hodně namohla ruku na noční směnně. bolí zápěstí, palec až po prostředník, křeče občas vystřelují až k lokti. Neřešila bych to zatím ( dle mého přetížení a namožení ) ale dnes je bolest hrozná, křečovitá a když chci něco zmáčknout tak to bolí ale také i v klidovém režimu. Ortéza nezabírá. Zvažuji návštěvu lékaře ale ted bych spíše potřebovala radu co na to. Večer mě čeká další směna. Nevíte prosím zda ledovat, nahřívat, prášky, ortéza ano či ne??
děkuji ![]()
Muze to byt karpalama, doporucuji navstevu neurologa, pripadne obvodniho lekare a vystavit zadanku na vysetreni EMG ![]()
Krasny den boli me zapesti na prave ruce kdyz ji ohnu mam na ruce boulu nevite co to muze byt delam manualni praci tak ze ruka je velmi namahana dekuji
@Nicollka1993 Možná je to namožené zápěstí, ale dle popisu problému by to mohlo být i od páteře, možná ti brní i malíček a prsteníček a možná i pod lopatkou.
Ahoj. Už skoro měsíc mě bolí zápěstí. Jde o intenzivní bolest, občas pálení při určitém pohybu, spíše na malíkové straně a směrem k předloktí z vnitřní strany (na straně dlaně nikoliv hřbetu ruky). Při zvedání dítěte. V klidu to bolí minimálně. Nic mi nebrní ani nemám pocit snížené citlivosti.
U doktorky jsem to zmiňovala, když jsem si byla pro léky na jinou nemoc a řekla mi, že to bude asi z práce na PC a mám ji zkusit omezit. Já jsem doma na rodičovské a na PC pracuji zřídka. Poslední týden jsem na PC nebyla vůbec a přesto se nic nezlepšilo. Tenis nehraju, jediný můj sport, který dělám častěji, je jízda na kole. Někdy v červnu jsem z kola spadla, což je můj jediný úraz za poslední dobu a nejsem si vědoma, že bych si při něm poranila právě tuto ruku. Bolest ale (shodou okolností?) začala asi týden poté.
Mám si rovnou vyžádat žádanku na ortopedické vyšetření nebo tomu dát ještě čas? Děkuji a omlouvám se za anatomický paskvil ![]()