Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj,jsem ve 4měsíci těhotenství a do porodu je ještě daleko..
ale přeci jenom chtěla jsem se optat na tu injekci při porodních bolestech???někdo mi říká že se platí jinej za
s že né tak já nevím.díky za odpověd anach
Myslíš nějakou injekci nebo epidurální anestezii? Rodila jsem v porodnici Brně-Bohunicích,tam epidurál nabízejí bez omezení a zdarma,na přání,pokud nebrání nějaké zdravotní důvody..
Taky jsem slyšela,že se za ni někde platí a v menších porodnicích,kde není trvale k dispozici lékař z ARA poskytují epidural jen omezeně,ze zdravotních důvodů.
Známá nedávno rodila v Opavě a tam (ačkoliv to měla nařízenou lékařem kvůli něčemu v jejím zdravotním stavu) ji hradila.
jo je to tak,v Opavě stojí 1400,já ji měla ještě zadara ![]()
každá porodnice to má jinak ![]()
u mě to byl s epi super porod!!!bez něj bych už nerodila-první jsem měla bez epi a nerada na něj vzpomínám
druhý byl pěkný,rychlý a jsem si jistá,že díky epidurálu.
vpich nebolel,účinek začal ihned,je tu někde diskuze o epidurálu… ![]()
Ahoj,
rodila jsem v Podolí a epidural jsem nehradila…
Jinak mě při bolestech pomohl jen při tom prvním vpíchnutí látky cca na 1hod, po dalším připíchnutí už nepomohl… ale za tu hodinu jsem byla mooooc vděčná ![]()
Ahojky,no já taky neplatila nic,ale mě nepomohl ani o píď,PA mi řekla,že se to prostě někdy stane,že to nepomůže.Já měla od záčátku hodně silné bolesti po 2-5 minutách,tak nevím jestli to nemělo třeba na to vliv.Takže při druhém ho nebudu chtít,ale uvidím jestli nezměním názor,až přijde na lámání chleba
Ale v okolí neznám nikoho,komu by nepomohl,některé kámošky si i zdřímly ![]()
porod se dá zvládnout i bez bolesti. Může to být krásný zážitek. DOporuučujui přihlásit se třeba na kurz jógy pro těhotné nebo podobný kurz, kde se člověk naučí lépe komunikovat se svým tělem a také jak zvládat bolest pomocí vhodných dechových technik… potom se dají kontrakce prodýchávat a není nutný žádný zádsah v podobě uklidňujících léků ani epiduralu
Rodila jsem v Podolí,tam je epidural zdarma ![]()
Bohužel to šlo vše tak rychle,že než byly výsledky,jestli mi to můžou píchnout,už bylo pozdě.No dokážete si představit to zklamání a v tu chvíli zoufalství
Ale i bez toho se porod dal přežít.Zvládla jsem to na jedničku
a potvrzuju,že o nástřihu člověk ani neví
Určitě nemá cenu se z toho nervovat takhle dopředu.Užívej si těhotenství ![]()
moc děkuji za všechny odpovědi..sem ráda že vás tady mám maminy a doufam že mi zase někdy pomůžete až si nebudu vědět rady
jinak sem ze stráže pod ralskem…sem tu přistěhovaná a nemám tu moc přátel tak jestli je tady nějáká mamina na pokecik budu ráda…Anach
![]()