Jak probíhá vyvolávaný porod?

155
7.3.10 12:36

Vyvolávaný porod

Ahoj holky, mám tři dny po termínu a tak nějak tuším, že to nejspíš samo nepůjde. Máte některá zkušenost s vyvolávaným porodem? Jak to probíhá? Slyšela jsem, že je to o dost bolestivější, než když se rodí spontáně a taky ne vždy je to rychlé a občas to stejně končí císařem. Děkuju :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.3.10 12:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
7.3.10 13:04

ahoj tři dny po termínu nic není holky jistě to půjde samo a vyvolávaný je asi jinačí než přirozený ,ale bolí oba dva, málokdo to má procházku růžovou zahradou! Ale stojí to za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.3.10 13:11
Dvořka píše:
Ahoj holky, mám tři dny po termínu a tak nějak tuším, že to nejspíš samo nepůjde. Máte některá zkušenost s vyvolávaným porodem? Jak to probíhá? Slyšela jsem, že je to o dost bolestivější, než když se rodí spontáně a taky ne vždy je to rychlé a občas to stejně končí císařem. Děkuju :o)

Ahojky tak z mé zkušenosti, mě vyvolávali porod 2 dny po termínu a teda nemůžu posoudit jak bolí normální porod ale vyvolání je teda hrozné. Ŕíká se že je to rychlejší ten porod. I já jsem odrodila za 3 hodiny jako prvorodička. ALe ty bolesti jsem měla teda furt. Skoro žádná pauza mezi kontrakcema. Takže dobrovolně pokud by to nebylo ze zdravotních důvodů a ohrožení mimíska nutné už bych si porod vyvolat nenechala. 3 dny po termínu ještě u tebe není tak moc pokud nemáš žádné problémy ani mimísek tak bych počkala. Doktoři ti řeknou co a jak. Ale přenášet třeba 14 dní max. si myslím že je normální nevím…můj názor. Každopádně já jsem teda ty bolesti neměla tak hrozné do břicha jako do kříže, takže pokud nebudeš mít křížáky, to poznáš jestli tě bolelo při MS v kříže nebo ne, tak by třeba ty bolesti takové být nemuseli. Každopádně i tak to stojí za to, protože ten pocit, když pak dostaneš do náruče tvoje děťátko ti vše vynahradí a rázem po bolesti ani památky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.3.10 13:28

Ahojky,taky si myslím,že tři dny ještě není nic.Já přenášela 6 dní,7 den jsem měla jít na vyvolání,ale malý si to díky bohu rozmyslel,měla jsem z toho taky trauma … Neměla jsem poslíčky nic.I v den kdy jsem dostala v noci bolesti,nic nenasvědčovalo tomu,že normálně porodím,takže jsem nabalila tachu a s hruzou čekala na další den a na vyvolání.No a pak z ničeho nic mě v noci probudily stahy, hned byly hodně silné po 2-5 minutách a za 12 hodin byl malý na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
7.3.10 13:30

Ahoj, první jseem měla vyvolávaný. Vše bez problémů, nejvíc jsem trpěla po klystýru, ale malý se narodil od prasknutí vody za 2h.
Holka byla normálně a ta mi trvala od kontrakcí 2,5h od prasknutí vody 7h. Nejde říct který byl horší. U každého mě „trápilo“ něco jiného.

A u toho vyvolávanýho, mi ráno při vyšetření uděll Hemiltona a dal tabletu, šla jsem si vybalit věci a při tom mi praskla voda. Pak následoval klystýr a pak už jsem rodila. Tak takto to probíhalo u mě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
7.3.10 13:43

Ahoj,

tak každej to má jinak…

Já šla na vyvolání 3.den přenášení (oteklé nohy a špatná moč), 2. den v nemocnici jsem už cítila mírné bolesti, v noci mi praskla voda (byla zkažená) a bolesti najednou vůbec žádný… ale ihned jsem šla na box a na kapačky a porodila jsem až po 13h po prasknutí vody a po 12h bolestí…

To není strašení!!! Ale teda já osobně jsem furt čekala na tu nesnesitelnou bolest a ta se nedostavila, i když jsem šla na akutního císaře ve chvíli, kdy kontrakce byly po minutě, nekonečně dlouhý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ela111
7.3.10 13:48

Mela sem vyvolavany porod 7 dni po terminu a nebylo to nic strasneho…samozrejme to boli,ale to asi kazdy porod,kontrakce od rana po 1 min,rodila sem v 15:30,ale dalo se to zvladnout…lepsi nez si susit miminko v deloze,az se pak neco stane…nejsem zastance dlouheho vyckavani na samovolny porod…po terminu je lepsi to radsi indukovat…nejsem laik, jsem MUDr.
 Ela

• Citovat
  • Upravit
44193
7.3.10 13:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
7.3.10 13:59

Ahojky.
Já přenášela 10 dní s tím ,že ten desátej ráno mi ho vyvolají,byla jsem tam už o den dřív a v momentě ,kdy mě ráno zavolali se mi porod spustil sám od sebe:-)) Jinak teda to má asi každej jinak. Kamarádka rodila vyvolávaně se vším všudy dvě hodiny, já spontáně skoro 7 a kontr. jsem měla teda taky skoro bez přestávky,hlavně posl. pár hodin…I tak si myslím,že to nebylo nic strašnýho…pořád se mnohem víc bojím zubařky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
7.3.10 14:00

Ahojky, tiez mame za sebou vyvolavacku, boli sme sice iba 40+1, ale kvoli tazkym migrenam, mojmu srdcu a maleho velkej srdecnej akci, sme museli.

Bolo to teda strasne, presne tak ako holky pisu, medzi kontrakciami ziadna pauza, sli sme tak po 10-20sek a opat a opat…, vdaka epiduralu sa ale bolest dala zvladnut, len to bolo hodne vycerpavajuce, otvarala som sa hodne pomaly a plodovu vodu mi museli tiez pustit. Do nemocnice som sla 7hod rano, o 10hod mi dali cipok a maly sa narodil 9hod potom - no, rychle to u nas nebolo. :(( Ale mimi je doma a je to velky poklad, zameraj sa na vysledok a ono to pojde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.3.10 14:02

Tak nemám srovnání rodila jsem jednou bohužel vyvolávaně a snad mě to nepotká ted u druhého.
Nebudu strašit jak to probíhalo,měla jsem i komplikace..
Rodila jsem 17 hodin no přijde mi že jsem pak místo kontrkací třeba po 2 minutách měla pořád jednu kontrakci.Prý vyvolávaný bolí víc nevím každopádně každý porod bolí ale stojí to za to :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.3.10 14:28

Poprvé jsem přenášela 10 dnů, už jsem se měla jet domluvit na vyvolání, ale Vojta se rozhodl, že teda půjde dobrovolně :wink: Nicméně skončila jsem po 7 hodinách bolestí a hodině marného tlačení na akutním SC kvůli 2× omotanému pupečníku kolem krku, který mu nedovolil sestoupit…

Druhý porod byl vyvolávaný v den TP. Nechtěli mě nechat přenášet kvůli jizvě po SC (já se vyvolávání nejdřív bránila - chtěli vyvolávat už 10 dnů před TP). 3 týdny před TP mi tvrdili, že je všechno nachystané… No asi bylo, protože k porodu stačilo jen zavedení tablety a vše se rozjelo a do 3 hodin byla Šárka na světě :pankac:

Ty větší bolesti podle mne dělá infuze oxytocinu, kterou často u vyvolávání dávají. Mně ji dali u prvního porodu - naprosto netuším, proč (všechno běželo přirozeně) :nevim: U toho vyvolávaného jsem se obešla bez ní :palec: (celé porodnici jsem od chvíle, kdy se začalo mluvit o vyvolávání, tvrdila, že oxytocin NECHCI - a povedlo se bez něj 8-) )

Ale je to hodně individuální, opravdu záleží, jak jsou připravené porodní cesty. Kamarádka rodila před měsícem - přenášela už snad víc jak 10 dnů, tak jí porod vyvolávali a po téměř 24 hodinách skončila stejně na SC, protože se vůbec neotvírala :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
7.3.10 19:41

já rodila vyvolaným porodem,
probíhá to tak, že zavedou tabletu, a čeká se jestli začnou kontrakce, nám píchai ještě nějakou injekci na uvolnění porodních cest… já měla porod teda rychlý, probíhalo to celkem bez komplikací… ale mylsím si, že přirozený porod, bez vyvyolávání je pozvolnější a lépe zvládnutélný než vyvolaný,,, ovšem nejvíce ze všeho záleží na psychice rodičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
7.3.10 21:06

Helenka se narodila rádoby přirozeně, bez vyvolání, porod trval 4 hodiny, skončil kleštěmi, oživováním miminka, neurologií do dvou let a mým zotavováním trvajícím přes půl roku…

Mareček byl vyvolávaný, porod trval 4,5 hod, bolel o hooodně víc, ale skončil bez kleští, miminko i já naprosto v pohodě, bez nejmenších problémů, prakticky od prvního dne doma jsme normálně fungovali, jako by to bylo odjakživa…

Ať si říká, kdo chce, co chce, ale pro mne „přirozený“ začátek porodu není to rozhodující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí